reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Faktycznie dziewczyny - uważajcie bardziej na siebie. Nie ma się co przemęczać
Joanan - a ja myślałam że córcia to misio pyzaty - po zdjęciu. A tu masz - kruszynka :-). Ja oczywiście porównuję do mojego Filipa. Moja pyzucha waży już 12 kg (7 miesięcy). Na szczęście już wolniej przybiera
Kamilka - tobie to już tylko dni odliczać zostało :-)​
no to Gaba na zdjęciu ten miSio pyzaty to zdjęcie robiłam jak miala 4-5 miesięcy Spadam na zebranie do szkoły;-)teraz trochę kobitki popatrzycie na Zuzię a potem zamieszczę zdjęcie Wojtusia żeby bylo sprawiedliwie

reklama
hej dziewczynki
ja bylam odwiedzialam siostre maly jest cudo...
a pogoda oszlala na maxa... jade zaraz do mamy poloze sie juz zjem bo z glodu padam i tu dopiero wracam za trzy dni... milego dnia zycze...

Iwona - a co to za choroba was dopadła? Zdrówka życzę​

Misia - jak masz dalej skurcze to może rozważ pobyt w szpitalu? Wiem że to nic przyjemnego, ale zawsze pewna opieka, chodzić nie trzeba, jedzenie przynoszą. Z tym kłuciem, to mi opis przypomiona moje nieszczęsne kamienie na woreczku. U ciebie to może być spowodowane rosnącą dzidzią - macica coraz bardziem rozpycha sie i może uciskać:tak:

mrozik kochana byłam wczoraj u doktora i nie ma na szczęście potrzeby żebym szła do szpitala,bo szyjkę mam zamkniętą i nie skraca się:tak::tak::tak: !!!

:no: Zrobiłam dziś jeszcze próby wątrobowe,jak wyjdą prawidłowo to rzeczywiście chyba jakiś ucisk. :no:

A gdzie reszta towarzystwa,chyba śpi,bo pogoda taka sprzyjająca;-) ????

hej dziewuszki
a ja mam juz skurcze przepowiadajace...wczoraj troche przegielam i nozki w gore i lezenie ale az mnie skrecalo...

Ja się przywitam i spadam bo koszmarnie sie czuję muszę się połozyc a może to tak przed śmiercią/jakies głupie myśli mi przychodza do głowy:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

Joanna nosek do góry, pomalutku wszystko dojdzie do siebie i zaświeci słoneczko!! życzę zdrówka dla całej rodzinki!!
to pewnie tylko przesilenie wiosenne:-) i tego się trzymajmy:-)

Misia a jeszcze mi się przypomniało - z tym połówkowym to podobno można później, bo narządy są już większe a oni mierzą poszczególne narządy właśnie, no nie wiem sama, mam nadzieję że będzie dobrze z tym wszystkim!
a na 4d idziesz przed czy po świętach?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Joanna nosek do góry, pomalutku wszystko dojdzie do siebie i zaświeci słoneczko!! życzę zdrówka dla całej rodzinki!!
to pewnie tylko przesilenie wiosenne:-) i tego się trzymajmy:-)
Fajnie by bylo ale wczoraj Zuzia przyszla z gorączka ze szkoły i jak poszła spać o16 to wstała rano ,dałam jej zapobiegawczo witaminy wapno i modlę się żeby nie zaraziła Gabrysi ,która jest po szczepieniu:-(Wojtek oczywiście zanim wyszedł do szkoly to zdążył mnie zdenerwować:wściekła/y::wściekła/y: ja już nie mam sily Boże zatrzymaj świat ja wysiadam Pozdrawiam bo może mnie nie byc jakieś dwa dnie jutro sprzątanie w niedzielę też nie ma jak zajrzec :no:

Misia a jeszcze mi się przypomniało - z tym połówkowym to podobno można później, bo narządy są już większe a oni mierzą poszczególne narządy właśnie, no nie wiem sama, mam nadzieję że będzie dobrze z tym wszystkim!
a na 4d idziesz przed czy po świętach?

AHaa Na USG idę przed świętami.Ty na swoje połówkowe idz wtedy kiedy Ci lekarz prowadzący każe,a nie słuchaj się innych i już !!!:tak::tak::tak:

Joasiu złe dni miną i znowu zaświeci słoneczko:-).

Kamilko prosimy i prosimy żebyś się nie przemęczała a Ty nadal biegasz...:confused::confused::confused:
Koniecznie chyba chcesz zbyt wcześnie urodzić !!!Bura:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:!!!
Leż teraz i wypoczywaj!

Joanna jesteś dzielną kobietą, podziwiam Cię bardzo i zobaczysz że słoneczko zaświeci niedługo:-)

misia to koniecznie musisz podzielić się wrażeniami z badania:-)

reklama
Joanna jesteś dzielną kobietą, podziwiam Cię bardzo i zobaczysz że słoneczko zaświeci niedługo:-)

misia to koniecznie musisz podzielić się wrażeniami z badania:-)
Czasami już nie mam ochoty być dzielna i chciałbym żeby ktoś mi pomógł oprócz męża Zapomniałam już jak to jest wyjść do znajomych bez dzieci i spokojnie posiedzieć ,wczoraj zapraszała mnie przyjaciólka do siebie a ja nawet nie mam jak:-( Zuzia przeziębiona ,Gaba dokucza ,z Wojtkiem trzeba dużo pracować nad matematyką :szok:Mimo tego staram się myślec pozytywnie:tak:ale zastanawiam się ile jeszcze wytrzymam :baffled:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry