reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

hej dziewczyny co tak pusto niekt sie nie odzywa.... mnie wczoraj wypadl czop sluzowy i nie wiem czy mam sie bac?? moze nie... niec maly jeszcze troche wytrzyma...

Kamilko rzeczywiście dobrze by było,żeby jeszcze malec troche wytrzymał,nabierze trochę tkanki tłuszczowej żeby nie marzł i płucka mu się rozwiną.Z tym czopem śluzowym zadzwoń do swojego lekarza,bo może masz tylko kilkanaście dni do porodu ? :baffled:
Powodzenia i niech maluch się aż tak nie spieszy !!!:tak::tak::tak:

A rzeczywiście gdzie jesteście wszystkie mamusie ???

Shiraaine odezwij się,bo pomyślę,że już się zaczęło ;-);-);-),a może to już:rofl2:

reklama
Witam
jak wiele nowym mamusiek sie pojawiło.
A ja z Majeczką siedzę w domku, poznajemy sie i jakoś nam mija czas na pieluchach i kupkach :-).
Majka skończyła już miesiąc, jak ten czas leci. Czekamy na dobrą pogodę, żeby wyjść na spacerek. A ty śnieg pada i wiatr wieje.
Ale powiem wam, że życie bardzo się zmienia po pojawieniu się takiej małej istotki.... Nawet człowiek nie wyobrażał sobie tego wcześniej.
Majka jest bardzo oczekiwaną niunią. I tatuś lekko oszalał na jej punkcie. Nawet sam ją kąpie. Ja jeszcze nie miałam okazji. Ale z drugiej strony to są ich chwile sam na sam. Ja z nią spędzam cały dzień, a mąż jak wraca z pracy to w sumie nie wiele zostaje mu czasu na kontakt z córą. Więc uważam, że to super, że chce i że małej to pasuje:-)
I powiem jeszcze, że poród to naprawdę nic strasznego. I to prawda, że o bólu szybko sie zapomina. Ja rodziłam naturalnie. Oczywiście miałam nacinane krocze. I może przez pierwsze kilka dni jest ciężko się poruszać, ale to naprawdę nic strasznego:-)
I już myślimy o następnej niuni ;-)

Pozdrawiam wszystkie mamy i trzymam kciuki za te co czekają na swoje małe szczęścia :-)

Kamilko, czy ty masz wózek Hebart Omega?:) bo ja też :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mikasa tak mam ten wozek kupiony ale odbieram go dopiero po porodzie.. a jesli ty go masz to super powiedz mi jak ci sie sprawuje... jaki masz kolor bo my sie zdecydowalismy na czerwony... i czy polecalabys innym ten wozeczek... ja dzis nie moge sobie miejsca znalesc jakas jestem rozbita pobolewa mnie brzuszek i wogole jakos mi ciasno i duszno...:sorry:

Ja mam szary w różowe kwiatuszki.
Byłam po niego u producenta - w Częstochowie i widziałam wszystkie kolory i wybrałam ten, choć podobał nam się jeszcze pomarańczowy w kwiaty.
Ty czekasz na chłopca więc patrzysz na inne kolory. A wózek kupujesz u Jasińskiego na Prostej?
W domu sprawuje się dobrze, nie wiem jak w terenie bo jeszcze nie byłam na spacerze... pogoda nie dopisuje.
Nie wkładałam jeszcze Majki do fotelika bo wydaje mi sie, że jest za mała... jeździ w gondolce na razie.
Póki co nie mogę powiedzieć czy polecam czy nie, bo go jeszcze nie przetestowałam.

Witam
I powiem jeszcze, że poród to naprawdę nic strasznego. I to prawda, że o bólu szybko sie zapomina. Ja rodziłam naturalnie. Oczywiście miałam nacinane krocze. I może przez pierwsze kilka dni jest ciężko się poruszać, ale to naprawdę nic strasznego:-)
I już myślimy o następnej niuni ;-)

Pozdrawiam wszystkie mamy i trzymam kciuki za te co czekają na swoje małe szczęścia :-)

To pocieszające troszkę:-) wprawdzie mi jeszcze trochę pozostało do porodu ale....:-) bardzo się cieszę że już masz dzidzię przy sobie i troszkę zazdroszczę ale w pozytywach:-) trzymajcie się cieplutko

Mikasa Majunja cudna cieszę sie ze wszystko u Was w porządku i dobrze że mąż Ci pomaga .Wiem coś o tym bo swojego też wdrażalam do pomocy potem bedzie Ci łatwiej bo będziesz wiedzieć że możesz na niego liczyc Pochwal go czasami mężowie to lubią ;-)Rosnijcie zdrowo i ja tez czekam na pogode bo wygoniłabym dzieciaki na dwor bo nudza sie w domu .To moje łobuziaki:-D

Załączniki

• 021908184849.jpg
    021908184849.jpg
    49,5 KB · Wyświetleń: 63
Mikasa jeszcze nie miałam okazji się przywitać.Gratuluję córci.My też czekamy na Majeczkę.Dopiero doczekamy się w lipcu więc jeszcze duuuużo czasu:-( !!!

Kamilko no i co tam u Ciebie?Co z tym czopem śluzowym,dzwoniłaś do lekarza?

Hej dziewczyny. No moja Natalka ma wreszcie wolne:tak::tak:. Do szkoły dopiero w środę po świętach...trochę odpoczniemy... chociaż nie bardzo bo lekturę ma przeczytać i streścić:baffled:.

Nie bardzo mam ostanio czas,ale staram się zaglądać jak najczęściej.
Pozdrowienia dla was:-)

hej dziewczyny u mnie dobrze nie dzwonilam ale na innym forum mi wytlumaczyli jak czop moze wygladac i chyba to nie byl on wiec mala ulga....
choc nie powiem boli mnie dzis brzuch wlasciwie to dol i nie wiem?? mam co jakis czas ten bol ale poza tym nic sie nie dzieje....

Mikasa ja wlasnie kupuje na Prostej ten wozeczek choc prubowalam sie dodzwonic do producenta po ile on sprzedaje bo ja zamowila jeszcze przed nowym rokiem za 800dlatego mam taka cene ale wiem ze jest juz po 860... moze ty mi powiesz ile placilas za swoj i czy tez fotelik masz z Titi??

reklama
hej dziewczyny
widze ze wy chyba pelne szykowanie swiat bo nikogo nie ma... szczerze to co ja sie dziwie jak sama tez siedze w kuchni hahaha... pogoda do du..y nie podobna... moglby wreszcie zrobic sie cieplo!!!!!!!!!!:tak::tak:

Do góry