reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

No właśnie dziś brzydko i zimno. Ja byłam zaprowadzić młodą do szkoły , a właściwie to pod szkołe,bo dziś do teatrzyku jechali,ale chyba odbierze mi ją koleżanka,bo szkoda mi małego.

Dziewczyny pozdrawiam i trzymajcie się. Przesyłam wam trochę słoneczka

reklama
No niestety ostatnio pogoda nie sprzyja do łażenia gdziekolwiek. A taką mam ochotę na spokojny spacerek, bo niestety jako beczka to już tylko powoli turlać mi zostaje :-D

misia - będzie dobrze, odpoczywaj póki możesz, po porodzie już sobie nie odpoczniesz :-D Mi tak wszystkie powtarzają, nawet wykładowczynie na uczelni :-D A lektura fajna rzecz, dobrym pomysłem są też tzw. tasiemce np: "Skazany", "Zagadki kryminalne Miami/Las Vegas" i inne ciągnące się przez ileś tam odcinków :-p My teraz z mężem oglądamy "The IT Croud" - a ze oboje jesteśmy IT to mamy niezły ubaw :-D

To która chętna na spacer/spacer po sklepach w najbliższym czasie, bo mi się łazik włączył, a mąż ciągle w pracy, a samej głupio się łazi :-p;-) Ew. na gorącą czekoladę zapraszam ;-)

siedzimy w domku odpoczywamy po urodzinkach a o 15 szykujemy obiadek:-D
iwona.c28 przepraszam ,ze nie podeszłam ale widziałam ,ze rozmawiasz z innymi mamami a potem szybciutko poszłas ,innym razem .Ja byłam bez Gabi ,została z mężem .Pozdrawiam

Shiraaine - ja bym z chęcią skorzystała, ale muszę wracać do Filipka. Dzisiaj jestem pierwszy dzień w pracy. Mnie jakoś szybko mija, ciekawe jak babcia radzi sobie z małym urwisem :sorry2:

iwona.c28 przepraszam ,ze nie podeszłam ale widziałam ,ze rozmawiasz z innymi mamami a potem szybciutko poszłas ,innym razem .Ja byłam bez Gabi ,została z mężem .Pozdrawiam
No właśnie a ja upatrywałam kobitki z wózkiem i nie widziałam. Trzeba było podejść. My tak zawsze gadamy:tak:

Już teraz będę wiedzieć iwona.c28 ,teraz mam trochę wytchnienia bo nakarmiłam dzieciaki Gabula jadła nowym widelczykiem ,nieżle sobie poradzila ,a miseczkę z przyssawką wypróbujemy z łyżeczka jutro jak będzie zupka :-D aby do kolacji i kąpieli .Jak mąż jest na drugiej zmianie to trochę mi ciężej:-( już by się wiosna zrobiła to by się wyszło z dzieciakami a tak już czasami brakuje pomysłów na wypełnienie czasu

Joanna podejdź podejdź - ty przynajmniej już wiesz jak wyglądam;-):tak:. Gratuluję Gabrysi nowych umiejętności:-)

Też się ciepła nie mogę doczekac:happy2:

mrozik - może któryś weekend jak będzie ładna pogoda ;-) A jak Filip znosi powrót mamy do pracy? Pamiętam jak moja siostrzenica płakała rano za swoją mamą że jej nie ma jak ona się budzi :-( Codziennie tak płakała chyba przez pół roku zanim się nie przyzwyczaiła. Ciężko siedzieć z dzieckiem i patrzeć jak płacze a ty nie możesz nic zrobić :-(

misia80- no mnie tez bolalo spojenie pewnego razu w nocy jak sie przekrecalam chrupnelo i straszny bol poczulam i okazalo sie ze peklo wiec uwazaj na siebie... ja mam lezec ale szczerze to rozpiera mnie energia tylko bym prala sprzatala i prasowala..:baffled::baffled::baffled: dlatego nie wiem jak to wyjdzie.. a jeszcze maluszek wariuje jak nie wiem... a i wiesz co ze :baffled:ciesz sie ze to juz nie dlugo bo ciezko mi juz:tak::tak::tak:

reklama
Ja dziś też pierwszy dzień w pracy po długiej przerwie:-) lekarz się dziwił,mówił że jestem jedna z nielicznych które chcą pracować:-) dziewczyny a ja mam taki cięzar w podbrzuszu - czy to normalne macica może rośnie i dlatego?

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry