reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

:-):-)
cześć wam
ze szpitalami jest też tak że się nastawiamy pozytywnie lub negatywnie ponieważ ludzie różnie o nich mówią
jak ty justice masz dobre wspomnienia ;-) to myślisz o nim pozytywnie i na pewno będzie wszystko OK

reklama
kamilka - to nie dużą mamy różnicę :laugh2:

A ja mam coraz więcej wątpliwości co do Czarnowa. Z jednej strony chciałabym tam rodzić, bo mam tam lekarza, ale coraz więcej przemawia za Kościuszki. Jeszcze teraz gdy kolega mojego miśka - lekarz z Kardiologii powiedział mu, że lepiej będziemy mieli na Kościuszki niż na Grunwaldzkiej. I teraz już zgłupiałam totalnie, we wtorek mam iść na USG i nie wiem czy z tyloma wątpliwościami spojrzę Niziurskiemu w oczy :zawstydzona/y: W sumie to jemu zawdzięczam że biją we mnie dwa serduszka. Ehh... głupie dylematy! A chciałam się zapisać już do szkoły rodzenia i nie wiem do którego szpitala. Tzn. chciałam sobie zaklepać miejsce.

Chyba za dużo siedzę w domu i za dużo myślę :zawstydzona/y::wściekła/y:

kamilka - to nie dużą mamy różnicę :laugh2:

A ja mam coraz więcej wątpliwości co do Czarnowa. Z jednej strony chciałabym tam rodzić, bo mam tam lekarza, ale coraz więcej przemawia za Kościuszki. Jeszcze teraz gdy kolega mojego miśka - lekarz z Kardiologii powiedział mu, że lepiej będziemy mieli na Kościuszki niż na Grunwaldzkiej. I teraz już zgłupiałam totalnie, we wtorek mam iść na USG i nie wiem czy z tyloma wątpliwościami spojrzę Niziurskiemu w oczy :zawstydzona/y: W sumie to jemu zawdzięczam że biją we mnie dwa serduszka. Ehh... głupie dylematy! A chciałam się zapisać już do szkoły rodzenia i nie wiem do którego szpitala. Tzn. chciałam sobie zaklepać miejsce.

Chyba za dużo siedzę w domu i za dużo myślę :zawstydzona/y::wściekła/y:
trudna decyzja, wiem że na kościuszki są większe utrudnienia jeśli chodzi o poród rodzinny bo jest wymagane wspólne uczestnictwo (z mężem) w zajęciach szkoły
a w innych szpitalach ponoć nie jest to konieczne
a czy twój lekarz ma w zwyczju przyjeżdżać do porodu? czy tylko prowadzi cię w ciąży?? bo wiesz to ważne czy on ma wpływ na to co się będzie działo w szpitalu

Tzn sytuacja wygląda tak, ze teraz i na Kościuszki i na Grunwaldzkiej wymagają przejścia przez szkołę rodzenia obojga rodziców, ale to nie jest żaden problem, bo mój mąż bardzo chce chodzić razem ze mną na te zajęcia.:-D Po za tym mąż pracuje w tym szpitalu więc i tak by mógł wejść na salę porodową :-p
A co do lekarza, to przyjeżdża, ale po zapłaceniu mu kasy. Niestety pacjentki prowadzone przez niego mają lepszą opiekę w szpitalu niż takie które nie mają lekarza znajomego w szpitalu. Moja siostra zapłaciła mu za poród i przyjechał, ale np. do żony jednego z tamtejszych kardiologów nie przyjechał choć ponoć miał zapłacone, więc ... Hmm... Sama nie wiem co o tym myśleć.
Ale bardziej mi chodzi o warunki i możliwości. Opieka ponoć jest lepsza na Kościuszki jeśli chodzi o pielęgniarki i położne i o wyposażenie sali porodów rodzinnych. Bo jak zobaczyłam jak wygląda "jedynka" na Grunwaldzkiej to o mało nie fiknęłam jak zobaczyłam 3 łóżka :no:

A ostatnio wpadłam na genialny pomysł, że ostatnie dni przed terminem spędzę sobie w Krakowie i tam jest taki jeden super szpital i sobie w nim urodzę - przecież mnie nie przewiozą do Kielc :-D Ale to było tak pół żartem pół serio :-D

Idę coś zjeść, bo córa już zgłodniała i kopie mamusię :-D

czesc dziewczyny dopiero teraz zauwazylam ze jest ten watek juz fajnie....
sluchalcie macie dobrego lekarza i ktore szpitale wybralyscie??

ja wybralam szpital na Kosciuszki tym bardziej ze ide tam do szkoly rodzenia i mam zajoma polozna tez tam wybrana ale do lekarza chodze do przychodni i nie ojde juz prywatnie bo bardzo sie zawiodlam na panu doktorze z Kosciuszki nazywa sie Wydrzyński!!!:wściekła/y:

cześć ja też chodziłam do wydrzyńskiego i mam takie sobie zdanie nie jestem zachwycona ale też nic takiego się nie wydarzyło, jak dla mnie taśmówka, facet ma tyle pacjentek że nie wyrabia
kamilka87 a Tobie czym podpadł?

kate- chcialam wiedziec jaka plec nie powiedzial mi i byl zimny widac ylo ze odwalil swoja robote i dziekuje i dowidzenia laske jedynie zrobil ze nagrak mi film

:confused:dziewczyny co tak malo sie pokazujecie piszcie cos rozruszajmy ten nasz watek zagladam tu a zadnej nie ma :baffled: tak nas malo??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ano mało kielczanek :tak:
Ja się ciągle waham między Kościuszki a Czarnowem. Na Czarnowie bym miała lepsza opiekę ze względu na mojego męża, ale na Kościuszki jest szkoła rodzenia do której chcę się zapisać.
Aaaa.... jak się wnerwię to w domu urodzę i będę miała wszystko w czterech literach:-p

A wogóle to:
Niech te Święta tak wspaniałe
będą całe jakby z bajek,
Niechaj gwiazdka z nieba leci,
niech Mikołaj tuli dzieci,
Biały puch niech z góry spada
niechaj piesek w nocy gada,
Niech choinka pachnie pięknie
no i radość będzie wszędzie!

Shiraaine - hej moze bedziemy razem rodzily bo ja mam termin pomiedzy kwiecien a maj teraz nawet 27 kwiecien....

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ŚWIAT I SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU!!!

ja wyieram na kosciuszki ....

reklama
Ja mam na początek kwietnia, ale coś czuję, ze moja córcia przyjdzie już w marcu do nas - będzie Wielkanocnym Króliczkiem :-D Mam nadzieję, że nie wcześniej. :sorry2:
Idę w przyszłym tygodniu na Kościuszki z mężem pogadać sobie z położnymi, dowiedzieć się o szkołę rodzenia, o poród w wodzie, rodzinny i takie tam pierdoły :-p A potem to samo na grunwaldzkiej zrobimy - taki mały zwiad :-D Ciekawe jak mnie przyjmą położne w obu szpitalach jak je zasypię gradem pytań :-D

Do góry