reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

reklama
Witam. Ja też jestem z Kielc:tak:. Widzę, że mało was tu jest, ale może zacznie przybywać mamusiek z naszego miasta. Jestem już na tym forum dość długo,ale jakoś przegapiłam ten wątek:zawstydzona/y::sorry2:. Chyba przyjmiecie do swojego grona jeszcze jedną kielczankę:confused::-)

czesc, ja mieszkam w okolicach kielc, ale juz za okolo 2 miesiace bede kielczanka, pozdrawiam wszystkich i mam nadzieje ze moze spotkam kogos znajomego, albo poznam nowych ludzi:-);-)

Widzę, że macie dylemat, w którym szpitalu rodzić. Ja rodziłam całkiem niedawno na Grunwaldzkiej i nie narzekam. Mój lekarz był przy porodzie i miałam świetną położną ( nic jej nie dałam), ale to chyba położna z powołania - bardzo mi pomogła. Z tego co wiem do porodu rodzinnego ( przynajmniej wtedy) w tym szpitalu mąż nie musiał być po szkole rodzenia. Natomiast o Kościuszki i Prostej słyszałam niezbyt pochlebne opinie:no:

Hej kobitki

Pochodze z Ostrowca ( jakies 60 km od Kielc):-):-) aktualnie zyje sobie w Chicago...ale na wiosne wracam na stare smiecie (juz sie nie moge doczekac ):-D:-D:-D Mam cudownego synka Pimpusia -Sadelko vel Dominiczek

Probowalam "lapac" dziewczyny z Ostrowca na BB ...ale jest ich malo:-(

Fajnie ze powstal "watek swietokrzyski"

Pozdrowionka

hej dziewczyny ja rodze na kosciuszki poniewaz chodze do jednego bardzo dobrego lekarza z tamtad .... i mam dwie polozne z rodziny ktore tam pracuja... bylam tez w szkole rodzenia przy tym szpitalu duzo sie dowiedzialam okazuje sie ze po szkole rodzenia mozemy rodzic razem z mezem i jak tylko chcemy nawet za porod w basenie nie placimy nic ale to jest warunek jesli uczestniczy sie w tej szkole... ze wszystkiego korzystamy za darmo tylko jest jeden minus ze szpital jest przeladowany i na salach jest po 6 dziewczyn ale mimo to wole ten szpital...;-)

ja tez czuje ze moj maluszek czyli Juleczka urodzi sie wczesniej bo strasznie kopie jakby wogole nie spala i jest bardzo ruchliwa...:tak::tak::tak:

Cześć dziewczyny
Ja też jestem z Kielc. Kiedyś chyba zaglądałam na ten wątek, ale straszna cisza była. Widzę że jednak coś się rusza :-)
Ja rodziłam na Czarnowie, jestem zadowolona z decyzji. Teraz chyba jak chce sie mieć poród rodzinny to trzeba być po szkole rodzenia. Za poród rodzinny wtedy się nie płaci. Tak było 5miesięcy i 5 dni temu ;-)

Mrozik to tak jak ja nie żałuję, że rodziłam w tym szpitalu, ale oczywiście ile osób tyle opini. Jeśli ktoś rodził na Czarnowie i wszystko było ok to będzie chwalił ten szpital, a jeśli nie to będzie mówić, że zły. Tak samo z innymi szpitalami:tak:. To tak jak z lekarzami. Ja na początku ciąży chodziłam do innego lekarza, ale bardzo mi się nie podobał ( oczywiście pod względem zajmowania się mną a nie urody:-D - chociaż przystojny też nie był;-):laugh2::rolleyes2:), a kolejny miał całkiem normalne i ludzkie podejście:tak:

reklama
Na Czarnowie do rodzinnego wymagana jest szkoła rodzenia razem z mężem. Na Kościuszki ty musisz być po szkole rodzenia, mąż nie. A jak jest na Prostej to nie wiem, nigdy mnie to nie interesowało jak jest w rzeźni.
Ja wybrałam jednak Kościuszki, jutro idziemy na pierwsze zajęcia w szkole, żebym jeszcze pamiętała na którą godzinę :-p:-D No i wypadało by tam sobie lekarza znaleźć :-p

Do góry