reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

:-)Melduje sie jako pierwsza, zimno jak diabli, zmarzłam strasznie a na dodatek autobus spoznił sie o jakies 15 minut :baffled:
Shiraane myśkle ze to rzeczywiscie dobry pomysł, siedziała bys w domciu, miała bys na oku swojego szkrabika i jeszcze pieniazki by były dodatkowo.:tak:

reklama
mrozik - bo na Czarnowie naprawdę nie jest tak źle :tak: wręcz jest dobrze :-p:tak:

A ja za chwile wychodzę po zakupy - wcale mi się to nie uśmiecha - wczoraj przemarzłam jak nie wiem co.
A bo w ogóle to wam nie napisałam - chcemy ochrzcić Karolcię, problem w tym że nie mamy ślubu kościelnego - dla nas to żaden problem, ale dla kościoła ogromny. Wrrr - niech już będzie po wszystkim :sorry:

Ale wcale ci slub koscielny nie potrzebny zeby ochrzcic dziecko i zaden ksiadz nie moze ci odmowic chrztu... ja juz to przerobilam bo mielismy malego przed slubem ochrzcic ale nie mielismy kasy i wolelismy po slubie.. i pytalam ksiedza on mowil ze bez problemu ale zapytal o slub powiedzialam ze nie mamy to tylko zapytal czy zamierzamy dziecko wychowywac w wierze katolickiej powiedzialam ze tak i bez problemu.. ale o slubie nie mowilam nic bylam ciekawa co mi powie czy sie zgodzi... a potem zapytalam poprostu jak est chrztem bez malzenstwa i powiedzial ze trzeba sie zobowiazac ze dziecko wychowa sie w wierze katolickiej i nie mozna dziecku odmowic chrztu
!!!!!! a jesli sie ktos taki znajdzie to sie zglasza to do biskupa czy do kuri ..

Z tym chrztem to jest tak jak mówi Kamilka, ale z drugiej strony to rozumiem Shiraane bo jak same wiecie z księzmi to róznie bywa,moja kolezanka była w takiej sytuacji ze nie miała slubu koscielnego tylko cywilny, poszła do Sw. Krzyza i tam ksiadz tak marudził i takie jej kazania głosił ze wnerwiła sie i poszła ochrzcic dziecko do katedry i tam nic jej nie marudzili, i tak to jest własnie, ze niby nie moga odmówic ale moze sie trafic taki jeden zołzowaty no i wtedy trzeba sie głowic.

Acha mam pytanie, gdzie mozna niedrogo kupic dla dziecka strój na zabawe choinkowa, bo moj krystian ma 22 stycznia w przedszkolu, ale załamałam sie jak zobaczyłam ceny kostiumów w leclercu, troche mi szkoda tyle kasy wywalic na jedna zabawe, a moze wypozyczyc?gdzie sa jakies wypozyczalnie strojów w kielcach? :confused:

Masiulanie jestem pewna ale chyba mozna wypozyczyc stroje w bawialni Julia na czarnowie ,
ale chyba ceny są chyba z 20 albo 30 zł za dobę :no:

O to super by było, bo blisko bym miała, no inajwazniejsze ze taniej niz w sklepie, popatrze jeszcze w innych marketach, moze jakas wyprzedaz sie trafi? Mam jeszcze troche czasu bo ta zabawa dopiero 22 stycznia.:tak:

reklama
nie to nie placi sie za dobe chyba za 3 doby z tego co pamietam jest tez wypozyczalnia strojow na Orkana w domkach jednorodzinnych jest tez w domkach na przeciwko reala i jest tez na stoku jak weterynaria CZtery lapy to pod tym weterynarzem... ale cen nie znam...:sorry::sorry::sorry:

Do góry