reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Hejka poświątecznie :blink:

My dalej się rozpakowujemy na naszym mieszkanku ale już zaczyna to przypominać mieszkanie a nie składnice pudeł :-p
kamilka - w jakie dni i godziny są te zajęcia na basenie?

A mam nadzieję że nie zapesze - w przyszłym tygodniu mam rozmowę o pracę i może wrócę do apteki dalej sobie pracować. Wszystko będzie zależało od tego jakie warunki mi facet zaproponuje. Bo jeśli zechce mnie zatrudnić z urzędu to podziękuje. Dla przyjemności to ja mogę z dzieckiem w domu siedzieć a nie pracować -żeby cała moja pensja szła na opiekunkę.

Karola dalej bezzębna ale za to wzrostem nie grzeszy i siłą. Chodzi przy meblach i w chodziku, szaleje ile się da a dzisiaj musiałam jej kupić kilka ciuchów na 86/92 bo już wszystko zaczyna być małe :sorry2: Ja oszaleje :baffled:

Buziaczki dla wszystkich ;-)

reklama
Hejka - dzwoniłam o ten basen - zobaczymy czy pójdziemy, to będzie zależało jak będzie z moja praca. Ale 270 zl za 12 spotkań półgodzinnych to trochę dużo.

Dzisiaj Karola dostała Danonka, bałam się że będzie wybrzydzać, ale wtryniła szybciej niż się spodziewałam i domaga się jeszcze :-D Wczoraj dostała jogurcik (taki od 6 miesiąca ) gruszkowy i też zniknął zanim sie obejrzałam a dziecko na mnie krzyczało że mało :sorry2::-D:szok: Więc zapycha się teraz chrupkami kukurydzianymi :-p Ogólnie to jestem przerażona ilością jej jedzenia :dry: Jej menu wygląda tak: (godziny w przybliżeniu)
9.00/9.30 - mleko 240 - 270 ml.
11.00/11.30 - deserek/jogurcik/kaszka (100 - 200 ml.)
13.30/14.00 - obiadek 200 ml.
17.00/18.00 - deserek/jogurcik/owocki (100 - 150 ml.)
20.00/21.00 - mleko z kaszką 240 - 330 ml.
W zależności od ochoty tyle je, a w między czasie pochłania chrupki kukurydziane i czasami ciasteczka hipolitki :sorry2: A najchętniej zjadła by to to ma się na talerzu :-p

Ale wage ma prawidłową, tylko wzrost ponad 82 cm :p

mnie sie wydaje ze dobrze jje moj ma taki spis
7 mleko 210
9 owocki
11 mleko
13 obiadek
16 mleko czasem kaszka
o 19 mleko z kleikiem lub kaszka

Jeny - o 7 je? Kaja daje mamie się wyspać do min 8 a ostatnio do 9 ;-)
A nie powinno być 3 mleczne i 2 inne? Tak żeby miał 5 posiłków w ciągu dnia? Mi kazali jej wszystko na 5 rozłożyć :-/

reklama
Hej dziewczynki,Shiraaine,mój Krystian wstaje codziennie ok 6.20 i zanim wyjde do pracy tj.ok 7.05 on juz jest po pierwszym śniadaniu,czyli chlebek z masełkiem i "kakałko",bez wedlinki, bez sera bez niczego,sam chlebek z masełkiem,nawet jak do przedszkola idzie to tez przed wyjsciem musi zjesc,albo samo kakao wypic,a młodsza córcia zjada wszystko co jej sie da,wiec ciezko mi jakikolwiek jadłospis napisac.

Do góry