reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

hej dziewczyny dawno sie nik nie odzywal...

AHa- tak powinno sie zrobic usg bioderek... mnie skierowala pediatra do takiej kobitki ktora przyjmuje w przychodni na uroczysku nic nie placilam tylko wczesniej trzeba sie z nia umowic... jak tam pojedziesz to dadza ci numer bo ja oczywiscie juz wyzocilam:baffled::baffled::baffled: super masz dzieciatko moj Adas odpukac tez jest cudowny malo placze smieje sie do wszystkich i wogole cud miod orzeszki....

wogole to jestem bardzo zmeczona nie spie po nocach bo wesele mamy swoje w sobote..i w sumie wszystko gotowe ale stres taki ze szok...

reklama
Dziewczyny - pozazdrościć takich spokojnych dzieciaczków. Ja nawet na sekundę nie mogę zapomniec ze mam dziecko :-D - no ale daje tyle radości że nie ma co narzekać na łobuza ;-).

Napisze też tutaj, chociaż wolała bym na jakimś zamkniętym wątku, no ale skoro go nie ma, to trudno. Na marzec spodziewaliśmy sie rodzeństwa dla Filipka, ale niestety sie nie udąło. Fasolka nie chciała sie rozwijać i skończyło się tak jak z pierwszą ciążą. Nie poddajemy sie jednak i za pół roku mamy probować ponownie. Już sie otrząsnęliśmy, bo ponad miesiąc juz czuliśmy że nie uda się tym razem i przygotowaliśmy sie na to co sie stało.

AHaa - ja byłam prywatnie u doktora Żelichowskiego - koło bazar na Źródlanej chyba przyjmuje. Nie pamiętam ile się płaci. USG dobrze zrobić do ukończenia 3 miesiąca (ale chyba właśnie w 3 miesiącu). Jak będziesz chciała numer to daj znać, to poszukam. Moze uda ci sie załatwić wizyte na skierowanie, to będzie parę złoty w kieszeni. Jak nie to polecam tego ortopede.
Innych badań i specjalistów nie trzeba odwiedzac - bo chyba nie macie żadnych problemów z tego co piszesz. Pediatra powinien wystarczyć :tak:

dzięki dziewczyny za namiary, pójdę do pediatry za dwa tygodnie i zobaczymy co powie po wstępnych ogłedzinach!
mrozik bardzo mi przykro,naprawdę, ale wierzę że się uda i Filipek będzie miał cudowną siostrzyczkę albo braciszka:-)najważniejsze to żebyście Wy nie tracili nadziei i byli dzielni a wszystko bedzie dobrze! trzymam kciuki
kamilka nie dziwie się że się stresujesz:-) ale troszeczkę ci zazdroszczę, też jeszcze raz bym się pobawiła na swoim weselichu:-)
asiulka dzięki za gratulacje:-)

mrozik - wiem co czujesz, przykro mi, ale trzeba mieć nadzieję że dzidzia się pojawi kiedy uzna że to już jej pora :tak:

AHaa - pediatra powinien dać ci skierowanie na usg bioderek po pierwszym szczepieniu. Dobrzy lekarze robią na Zagnańskiej w centrum ortopedycznym i nie ma nie wiadomo jak długich terminów. Karoli robił znajomy męża który jest radiologiem.

mamakropki - spoko, za dwa latka będą jak znalazł :-p:laugh2:

mrozik - ja się kiedyś na Żelichowskim strasznie przejechałam i nie posłałabym do niego mojej córci, ale ile ludzi tyle opinii. A przyjmuje na Żródłowej w swojej mini klinice.

Moje dziecko dzisiaj robi protest od spania - siedzi u mnie na kolanach i próbuje zjeść mi rękę i szczypie :sorry2: Ostatnio miała dwa dni problemy z brzuszkiem po jagódkach ale na szczęście szybko jej przeszło i już jest ok. Wogóle to deserki i obiadki tak szamie ze słoiczków że głowa mała. Za tydzień idę z nią do szczepienia i przy okazji zważę tego klocka, jak waga pokaże 8 kg to się nie zdziwię, bo dzisiaj jak ją mierzyłam rano na długość to mi wyszło 72 cm. :szok: A ona ma dopiero 4,5 miesiąca :baffled:

no właśnie dziś byliśmy u pediatry i powiedział że nie ma potrzeby na usg bo bioderka ok, ale moze i tak się wybierzemy za jakiś czas, nie zaszkodzi pewnie...
ale co innego wyszło, mamy skierowanie do chirurga bo mała ma przepuklinę na pępku i to w takim miejscu ze podobno samo się nie wchłonie......zobaczymy co chirurg na to
zdaje mi się ze prezenia małej nasiliły tą przepukilnę...właśnie się tak strasznie preży,stęka, robi sie bordowa na twarzy, na szczęście nie płacze ale myślę ze to ją męczy...dostała na to esputicon i dubirad mam nadzieję że pomoże...
shiraine nasza mała też klocuszek się robi, jutro kończy miesiąc i ponad kilo przytyła:-)

AHaa - moja też w pierwszym miesiącu sporo przybrała (ok kilograma) i teraz jak byłyśmy u koleżanki z sali (rodziła dzień wcześniej i leżałyśmy razem w szpitalu) której dzidzia ważyła ponad 4 kg podczas porodu (moja 3300) to się okazało że moje dziecię nie dość ze dogoniło koleżankę to jeszcze ją wagowo przegoniła bo wzrostem są takie same. Za tydzień idę do szczepienia i wcale się nie zdziwię jak się okaże że Karola waży 8 kg bo jest sporo cięższa od Milenki która waży nieco ponad 7 kg :sorry2:
A co do tej przepukliny i napinania się - spróbuj jej ten brzuszek codziennie masować i robić ciepłe okłady na nim, może przestanie się tak prężyć.

A wogóle to gratulacje ukończenia 1 miesiąca życia :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam serdecznie. :-) Mam na imię Joanna i jestem w 29 tygodniu ciąży. Chciałam Was zapytać gdzie w Kielcach można zrobić zakupy dla maluszka. Chodzi mi o miejsce gdzie mają spory wybór wózków, łóżeczek itp. Z góry dziękuje za odpowiedź... :-)

Joanna23- jesli chodzi o najtasze zakupy to polecam hurtowie na Gornej... duzy wybor jest takze na Prostej... i ostatnia gdzie jest multum rzeczy ale niekoniecznie hurtowe ceny to kolo tesco w taki domku... tam jest ogrom rzeczy...:tak::tak::tak:

shiraaine pewnie moja Maja pójdzie w ślady twojej Karolci;-) a moja mała jak sie urodziła to ważyła prawie tyle co twoja -3250:-)
a co do prężenia to masuje brzuszek,okładów jeszcze nie próbowałam....
a i dziękujemy za gratulacje, rzeczywiście dziś miesiąc stuknął, robiłyśmy odciski w gipsie i w albumie dziecka - odciski malowanej stopki i rączki, fajna zabawa:-)
joanna a ja jeszcze dorzuciłabym hurtownię "ares" koło makro i "maję" na ściegennego:-) jeśli chcesz obejrzeć np wózki to mozesz jechać koło reala - tam jest duży wybór ale do obejrzenia, pomacania, pojeżdzenia i np mozesz kupić sobie wybrany wózeczek na allegro(bo ceny tam są wysokie) - my właśnie tak robiliśmy:-)

reklama
AHaa- zanim się obejrzysz będzie próbowała siadać, brać wszystko do buzi i nawet nie zauważysz kiedy Ci ten czas minie. My już się rozglądamy za zabezpieczeniami do domu dla naszej łobuziary :-p:laugh2: Wczoraj byłam z nią u lekarza, bo cos mi pokasłuje, ale wszytsko jest ok. Wolałam ja skontrolować przed szczepieniem w środę. I nie wytrzymałam u lekarki i wzięłam ją na wagę - szok - 7,7 kg.:szok: Ale z oszacowaniem wzrostu muszę poczekaż do szczepienia. :sorry2:

joanna - witaj imienniczko :laugh2: my całą wyprawkę robiliśmy w "mai" na Ściegiennego, wyszło nas dużo taniej niż wyliczyliśmy w tym sklepie koło tesco. Mają tam spory wybór a jesli cię coś interesuje to mogą to bez problemu ściągnąć.

Do góry