reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Spirytus Ci nie potrzebny, położne zmieniają opatrunki - ty ich zasadniczo nie powinnaś wogóle ruszać! Po kąpieli porannej maluszka położne przemywają pępuszek maluszkowi.
Jeśli zaczniesz czuć że ruchu maleństwa słabną to natychmiast jedź na izbę przyjęć - ja tak zrobiłam i dzięki temu Karola dzisiaj mi właśnie marudzi w łóżku :-) Będzie dobrze - nawet jeśli będziesz męczyć lekarzy - nie wyjdziesz na paranoiczkę nie martw się, zaufaj swoim przeczuciom - a wszystko będzie dobrze :tak:
Później napiszę Ci pw bo mi ktoś skrzeczy :-D

reklama
Witam kieleckie przyszłe i obecne mamy!
Ja w Kielcach mieszkam od niedawna. Obecnie jestem w 11 tygodniu ciąży i jest to moja pierwsza ciąża :)

Przeczytałam na forum, że wiele z Was chwali doktora Wołowca. Czy mogłybyście podac mi nr telefonu pod którym mogłabym się do niego umówic na wizytę (oczywiście może byc na priv)? Mam tylko ten nr główny na stacjonarny w gabinecie ale tam całymi dniami nikt nie odbiera, a wiem że do tego lekarza trochę się czeka na wizytę.

No i jeszcze mam pytanko? gdzie w Kielcach są fajne sklepy z odzieżą ciążową?

Pozdrawiam

mamakropki- sklepy najlepszy ale nie za tani zreszta jak wszystkie jest w
Tenczy...
juliasz - ale tantum rosa mozesz jak najbardziej przemywac w domu rane bo to wlasnie jest antybakteryjne u nas na oddziale lekarze polecali to dziewczynom po cesarce i tym co naturalnie rodzily... i powiem ci ze super jest lagodi bol i szybciej goi rane... i nie zamartwiaj sie wszystko bedzie ok oczywiscie obserwuj siebie i dziecko bo to rzadna przesada... i wydaje mi sie ze spokojnie mozesz kupic po dwie sztuki na rozm 56 i 62 bo wieksze nie ma sensu...

Kamilka, dzięki za odp :)
Ja właśnie wczoraj byłam w tym sklepie w Tęczy, bo pilnie poszukuję dżinsów ciążowych i troche poprzymierzałam i powiem ci, że tragedia :( Spodnie naprawde baaaardzo średnie no i cena 130 zł za sztukę. Ja bym nic nie miała nawet przeciwko tej cenie, ale żeby te spodnie JAKOŚ wyglądały. Teraz naprawde w ciąży można wyglądac fajnie. Więc przynajmniej jeśli chodzi o spodnie to ten sklep odpada całkowicie. Innych ciuchów nie oglądałam.

A znasz może jeszcze jakiś sklep dla ciężarówek w Kielcach? Jak nic nie znajde to będę kupowała z Allegro, albo jak będę po coś w Krakowie to tam zrobię zapasy.

tak znam jeszcze a raczej dwa..
pierwszy jest za tencza w bramie na sienkiewicza Bellamama
a drugi jest na sandomierskiej ale dokladnie nie wiem gdzie bo tam nie bylam... a co do tych ubran przyznam ci racje choc ja kupilam takie z materialu i sa nie do zdarcia...:)) i faktycznuie drogie sa wszedzie te ubrania..

Dziewczyny - ciuszki ciążowe są jeszcze na bazarkach - w tych "zczękach tylko prostopadłych do tych głównych. Tak jakoś pod koniec, jak zaczynają się wieszkai z sukienkami i z kurtkami. Jest trochę taniej.
Jest jeszcze opcja na ciuchcach. Koleżanka świetne sobie kupiła za 20 zł. Jest taki sklep z ciuchami (używanymi) na ulicy Warszawskiej. Tam przed skżyżowaniem z IX Wieków. Na tej wysepce między pasami na Warszawskiej jest blok i na parterze jest ciucharnia. Babka sprowadza specjalnie dużo ciążowych. Ma też dużo ciuchów w rozmiarach XXXL :-D. Trzeba tylko jej zapytać czy ma jakieś spodnie - bo ich chyba nie wywiesza.
Napiszcie jak poszukiwania ;-)

Ja ciuchy kupowałam na sienkiewicza zaraz za małą (albo to jest duża) w takim malutkim sklepiku i w Bellamamie w bramie. Ciuszki troche kosztowały ale były tego warte. Tylko co ja teraz z nimi zrobie jak spadłam do wagi sprzed paru lat i muszę wszystkie spodnie teraz zwężać :p

Dzięki dziewczyny za namiary - przetrzepię wszystkie te miejsca jeszcze w tym tygodniu :)

Shiraaine - jak nie masz co zrobic z ciuszkami ciążowymi to wystaw je na Allegro - zawsze przybędzie parę zetów na nowe ciuszki ;)

witam:-)
troszke długo mnie tu nie było, witam wszystkie nowe osoby :-)
co do sklepików i rezczy do szpitala to widzę że wszystko zostało tu opisane, :-)

mamakropki ja tylko dodam że na bazarkach kupowałam jeansy ciążowe i strasznie niewygodne jak dla mnie! a właśnie w tym małym sklepiku o którym pisze Shiraaine kupiłam fajne materiałowe - super i najtaniej w porównaniu z tymi innymi sklepami!mierzyłam je teraz, można pas odpruć i latać dalej:-)
a bluzek nie radziłabym kupować w tych sklepach - są strasznie drogie a teraz w każdym sklepie mozna kupić tuniczki:-) a ja też w czasie ciąży wbijałam sie w swoje normalne bluzki bo brzuszek miałam mały:-) spodnie też kupiłam w h&m takie normalne sportowe bojówki za kolana, tylko że z lekkim pasem bawełnianym - po prostu go opuszczałam - i teraz nadal w nich latam:-)

no to tyle, a u nas ok, Majeczka rośnie, jest cudowna, grzeczniutka, nie marudzi, na razie kolek brak, tylko sie strasznie pręży, głośno sapie - jak chce zrobić kupkę lub puścić parę bączków(mam nadzieję że to normalne) :-) można wszystko w domu robić, bez problemu zostawiamy ją z teściami jak chcemy gdzieś wyjść:-) kochane dziecko(odpukać:-)

a mam pytanko - czy jeździłyście gdzieś na usg bioderek? bo słyszałam że trzeba?? a do innych lekarzy na kontrolę - oprócz pediatry?? my jeszcze nawet u pediatry nie byliśmy bo na razie nic się nie dzieje a za dwa tyg i ak szczepiona będzie....

reklama
AHA,MISIA gratulację z narodzin waszych malutkich serdusze.niech sie zdrowiutko chowają.Długo mnie tu nie było bo byłam u mężusia w Dani przez miesiąc muszę nadrobić zaległości czytelnicze,zdążyłam tylko wyczytać że urodziłyście Aha i misiu,jeszcze raz serdeczne gratulki dla Was.

Do góry