reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

witam:-)
widzę że ja z misią mamy następczynie w postaci nowych ciężaróweczek- kaba, juliasz i petitka:-)

ja już mam swoją Majeczkę przy sobie:-) rodziłam na Kościuszki, pojechałam na kontro tydzień przed terminem i na porodówce już mnie zatrzymali:-) urodziłam 22.07 o 5.10, Maja miała 3250 i 56cm:-) cieszę się że już po wszystkim, mała jest aniołeczkiem, nie dokucza, nie płacze nie mamy z nią problemu:-) tfu oby nie zapeszyć:-)
juliasz to sie nacierpiałaś trochę:-( ale teraz już będzie dobrze! nie pomogę ci co do info o cc bo rodziłam naturalnie. my mamy wózek coneco v3, leciutki, zwrotny, dwa koła pompowane a dwa piankowe,gondola się łatwo zdejmuje, jestem bardzo zadowolona, a jeśli chodzi o amortyzację to niestety nie jest na paskach ale nie narzekam:-)
kaba ja miałam taką położną, p. Zawierucha, bardzo sympatyczna i pomocna, była ze mną cała noc - a rodziłam od 20:-) przed porodem jak miałam jakieś wątpliwości czy pytania to też zawsze mogłam zadzwonić do niej bez problemu,jak chcesz to dam ci namiary
petitka gratulacj córeczki:-)

a u reszty dziewczyn co słychać??

reklama
AHa super ze juz po wszystkim czekalysmy na ciebie:):-D jak bedziesz chciala to mozemy wyjsc na spacer;-) a jak bedziesz mniala jakies watpliwosci to pisz...

u nas ok Adas rosnie w zastraszajacym tepie nie wiem czy to dobrze??? czapki to nie nadazam mu wkladac a juz sa male:sorry2::sorry2:jutro juz konczy 3 miesiace super dzidzius:tak::tak: a co u innych dziewczyn pewnie sie gdzies lenia albo na wczasach:):-):-)

a my pelna para szykujemy sie na nasze wesele juz niedlugo a tak ten czas leci po weselu zaraz sie wyprowadzamy i za tydzien po slubie mamy chrzciny:)) strasznie tego duzo ale mam nadzieje ze zleci i bedziemy juz mieszkac i zyc sobie spokojnie:))

Juliasz - ja z opieki na Czarnowie jestem bardzo zadowolona. Cxesarki nie miałam, wiec nie bardzo wiem jak to przebiega.... A u kogo rodzisz? Bo nie pamiętam czy pisałaś.... Ael jak była na patologii, to leżałą ze mną dziewczyna, która miała bardzo poważne problemy zdrowotne, i bardzo dobrze sie nią opiekowali do porodu i po porodzie też była zadowolona...

AHA - Gratulacje. Czekamy na prezentacje Majeczki :-)
Z Misią sie nie spotkałaś?? Nic nie pisze. Pewnie też juz ma przy sobie maleństwo...

Kamilka - no to super że tak rośnie. Pewnie że trzeba sie cieszyć. To ile już waży? No i jak juz będziecie mieli ślub, mieszkanko, chciny, to będzieci mogli troszkę zwolnić ;-):rofl2:

Cześć dziewczynki :-).
Pisze dopiero teraz bo mam urwanie głowy z tą moją kruszynką.
Urodziła się sn dn.25 lipca 2008o godz. 18.55.Ma 3070g i 56 cm.
Jest najpiękniejsza na świecie,tylko od 6 dnia ma kolkę i niestety rzadko śpi,a ja muszę być przy niej i tak komputer odpada :no:.Poród 4h,wywoływany zelem dopochwowym,oj..bolało,bolało.Po porodzie straciłam przytomnośc(osłabienie i utrata krwi)i walnęłam w głową w kant łóżka i robili mi RTG czaszki,poza tym spojenie mi sie rozeszło,ale na szczęście w niewielkim stopniu,ale chodzę jeszcze jak kaczka i boooli.Rana po cięciu krocza już lepiej.
Witam nowe dziewczynki na forum:tak::tak::tak:
Już muszę biec do małej,bo płacze bidulka....
Paaaaaaaaaaa:-).

misia- nie martw sie wszystko ustapi i bedziezz sie cieszyla malutka:)):-):-) a zobaczysz spojenie bedzie bolalo ok mieisaca i pamietaj spij tylko na bokac i pez tez bo inaczej nie zejdzie sie szybko bo ja mialam to samo...

dziewczyny zamiescie zdjecia maluchow:)) czekamy a jak nie wiecie jak to napiszcie przy wolnej chwili napisze jak:))

a my szykujemy sie do naszego wesela potem do chrztu a potem do wyprowadzki a potem zwalniamy tepo i zyjemy sobie spokojnie:-):-)

Kamilka - no to nie tak dużo. Według mnie idealnie waży. Mój ważył 8300!!!:szok:. Taki pulpecik był :-D. Teraz juz wyrasta z tego, ale jeszcze okrąglutki jest ;-)

Misia - no to niezłe przygody miałaś:confused:. Filip też miał kolki, ale pomogło jak wprowadziłam bardzo rygorystyczna dietę. Maszaże nic niestety nie dawały.
Oby u Was szybko przeszły te paskudne kolki :tak:
AAA - a jakie imie dostała kruszynka ?

misia- na kolki sproboj Infakol jest super a jak juz dostaie to nos mala bardzo wysoko na ramieniu tak zemy wlasciwie wisiala ci przez ramie i brzuszek miala po srodku powinno pomoc mojemu to pomoglo aha i mozesz podawac herbatke z kopru tylko dla takich maluchow jest w saszetkach w aptece Plantex od 2 tygodnia i powinno pomoc jak nie to nie wiem:-:)-(

Te herbatki z kopru to różnie działają. Ja piłam tą dla karmiących, zeby mały kolek nie miał. Nie dość że kolki nie ustąpiły, to jeszcze sie nasiliły. U niego to koper wzmagał bączki. MIał ich więcej, a tak samo się przy nich męczył jak bez herbatki :-(

reklama
Ehh dziewczyny Koper włoski ma właściwości wiatropędne i powinien być stosowany przy bólach brzuszka kiedy dziecko zje coś ciężkiego (bądź mama) wtedy wspomaga trawienie i odejście gazów. Kolka nie zawsze jest podyktowana dietą a innymi czynnikami i koper wtedy nic nie pomoże.

misia, AHA - gratulacje urodzenia dzieciaczków :tak:

mrozik - mi było niedobrze po tej dla karmiących a i bez niej mam pełno mleczka :p

Ja nie urlopuje tylko ciągle prowadzę remont w naszym mieszkanku. 11.08 wchodzą nam wylewki dopiero. Kupa roboty :no:

To doczekam się ustalenia jakiegoś terminu na spacerek?

Do góry