reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Dziewczyny miałyśmy iść na wspólny spacer do parku :tak: Może jak by było ładnie na długim weekendzie to się w końcu wybierzemy na wspólną herbatkę :-p dobry pomysl Shiraaine:tak: ja tez mogę ? tak kiedyś myślalm żebyśmy się poznaly i wymienily poglądami ;-) ja chętnie

reklama
Przyszedł długi weekend, pogoda pod psem, zgłosiła się tylko Joasia :blink: :laugh2:
Oby pogoda się polepszyła, bo inaczej cały weekend zmarnowany :-(

Idę do mojego cycojada :-p bo chyba cosik chce ode mnie :sorry2:

Ja odpadam, bo Filip dalej chory, nawet nie wiem co mu jest. Od poniedziałku chodzi,y codziennie do lekarzy. Każdy zwala na ząbki i alergie. Filip na paskudny, ropny katar, Chrype. Od wtorku temperature 38,5- 39,8. Przechodzi tylko na parę chwil po czopku

witam wszystkie nowe osoby z którymi się nie witałam:-)
życzę zdrówka wszystkim chorowitkom:-)
no i żeby ten spacer kiedyś wypalił:-)
a mam pytanko do misi - zapisałaś się już do szkoły czy jeszcze nie? ja w środę idę na kontrol do lekarza to zobaczymy co mi powie:-)
miłego wieczorku

juliasz - jeśli Szczurkowska Ci pasuje to ja może lepiej nie będę mówiła czym mi podpadła, bo ... bo! :-) A jeśli chodzi o położne, to są spoko, sporo pomagają... chociaż ja miałam inne okoliczności, bo mąż pracuje w tym szpitalu a teściowa tam pracowała na noworodkach kiedyś więc u mnie było w pierony znajomości i tak naprawdę to ja miałam ciut inne traktowanie. Co do szkoły rodzenia - na Kościuszki jest drożej :-) A jeśli chodzi o rodzinny - ja nie płaciłam nic, ale znowu inne okoliczności. Najlepiej iść samej na oddział położniczy na sam koniec na porodówkę i pogadać z położną z porodówki - ona najlepiej odpowie Ci na wszystkie pytania i dylematy związane z porodem. Ale powiem jedno - nie ma się czego bać ;-)

Witam juliasz;-)
AHa ja sie wybieram,ale od 20 maja,bo wtedy cały cykl nowy się rozpoczyna,oczywiscie można zacząć od kazdego wtorku,ale teraz są końcowe wykłady dotyczące cc,opieki nad noworodkiem,połogu.Zresztą czekam na męza aż wróci z delegacji:-)
Ja byłam wczoraj w przychodni diabetologicznej i dostałam glukometr,paski i paski do badania moczu(glukoza i ketony)
Kłuję się teraz 7 x dziennie,a wyniki niezbyt dobre :-(
Byleby tylko dzidzi nie zaszkodziła ta wysoka glukoza :baffled::baffled::baffled:
Jeszcze cukrzyca mnie dopadła:wściekła/y:kurcze,wszystko na raz.
Coś się Kamilka nie odzywa-myślicie,że już urodziła,bo czas najwyższy:tak::tak::tak:?

Misia - a diete trzymasz? POdali ci co mozesz jeść? pamiętasz że nie wolno za dużo owoców? Bananów w szczególności?
trzymaj się na pewnop z dzidzia będzie dobrze.
Kamilka pewnie urodziła, masz rację :tak:

reklama
witaj misia:)
misia ty masz cukrzyce a ja jak na razie miałam niedocukrzenie , ktore objawiało sie słabnieciem w najmniej oczekiwanym momencie , organizm tak szybko rozklada cukier ze konczy sie to zawrotami głowy i problemem z widzeniem nawet..
mam do was pytanie czy wybieracie sie do okulisty przed porodem ( to pytanie do tych ktore maja wade wzroku) ? słyszałam ze to konieczne miec zaswiadczenie od lekarza okulisty o tym czy oczy wytrzymaja porod naturalny ..

Do góry