reklama
mrozik_j ja mam na jednym oku 3, 5 na drugim 2, 5 ... w zasadzie od dziecka cierpie na astygmatyzm krotkowzroczny , ale słyszałam ze nie zawsze duza wada jest wskazaniem do cesarki , bo to stwierdza lekarz okulista jakie sa szanse na odklejenie sie siatkowki podczas porodu naturalnego ..
S
Sol
Gość
Z okulistą może być problem powyżej -6
- jakoś tak mi mówiły, ale wskazaniem do cesarki jest też astygmatyzm niestety :-( Ale najlepiej powie Ci lekarz okulista, bo każdy przypadek jest inny.

Witajcie dziewczyny! z okulistą nie pomogę bo na razie nie mam problemów więc nic nie wiem na ten temat!!
kamilka odezwij się, już pewnie masz swojego maluszka u boku??:-)
misia nie dobrze z tą cukrzycą, ja dziś odbieram wyniki to zobaczymy co będzie:-) wiesz coś więcej o szkole rodzenia?? w jakie dni, godziny? a słyszałam że jak się nie chce zaświadczenia to można chodzić i nie płacić za szkołe! bo rozmawiałam ze swoim lekarzem i mówił żebym nie chodziła, on ma podpisaną umowę ze szpitalem na Kościuszki, jego pacjentki na pewno załapią się tam na poród, położną mi załatwi i ma jakąś swoją salę - więc na odzielnej ze szkoły nie będę a i tak pewnie miejsca zabraknie:-) ja już byłam zdecydowana rodzić na czarnowie ale w takim wypadku zostane na kościuszki:-)
pozdrawiam
kamilka odezwij się, już pewnie masz swojego maluszka u boku??:-)
misia nie dobrze z tą cukrzycą, ja dziś odbieram wyniki to zobaczymy co będzie:-) wiesz coś więcej o szkole rodzenia?? w jakie dni, godziny? a słyszałam że jak się nie chce zaświadczenia to można chodzić i nie płacić za szkołe! bo rozmawiałam ze swoim lekarzem i mówił żebym nie chodziła, on ma podpisaną umowę ze szpitalem na Kościuszki, jego pacjentki na pewno załapią się tam na poród, położną mi załatwi i ma jakąś swoją salę - więc na odzielnej ze szkoły nie będę a i tak pewnie miejsca zabraknie:-) ja już byłam zdecydowana rodzić na czarnowie ale w takim wypadku zostane na kościuszki:-)
pozdrawiam
shiraine no własnie ja mam astygmatyzm , wiec ciekawa jestem czy wogole moj maz bedzie miał szanse ogladac narodziny naszego dziecka, ,,szkoda by było gdyby omineło go to , zapytam dzis szczurkowskiej na wizycie ( jak nie zapomne) o to
iwona.c28
Mama Natali i Kuby
Hej dziewczyny.
Widzę,że temat okulisty. Ja słyszałam,że jeśli jest jakakolwiek wada to należy skonsultować z okulistą czy można rodzić naturalnie
( tylko słyszałam,bo sama nie mam wieć napewno nie wiem).
Ja ostatnio nie mam czasu. Najpierw komunia,teraz biały tydzień,do tego obydwoje dzieci chore.... coś strasznego
Pozdrawiam i życzę miłego dnia:-)
Widzę,że temat okulisty. Ja słyszałam,że jeśli jest jakakolwiek wada to należy skonsultować z okulistą czy można rodzić naturalnie

Ja ostatnio nie mam czasu. Najpierw komunia,teraz biały tydzień,do tego obydwoje dzieci chore.... coś strasznego

Pozdrawiam i życzę miłego dnia:-)
hej dziewczyny jak myslicie kiedy warto pojsc na usg 3d - w ktorym tygodniu na tym usg mozna zobaczyc juz plec dziecka ?
ja byłam na rondzie, mają tam 3d i 4d, najlepiej między 22 a 28 tygodniem, bo wtedy dzidzia już dostaje tkanki tłuszczowej i jest lepiej widać:-)
ja byłam w 23 tygodniu, od razu na połowkowym badaniu, ale co fajne też poznałam wtedy płeć:-)
tylko nasza niunia wcale nie pokazała buźki, więc lekarz nie nagrywał całego badania w 3d tylko normalnie - bo nie było sensu, ale wstawki mamy z 4d:-)
polecam:-)
reklama
mrozik_j no własnie jak wyzej , wybieram sie na rondo , ale skoro na dany moment nie bedzie widac za duzo buzki i nie bedzie mozna pełnego filmiku zrobic to poczekam na ten 20 tydzien w koncu to tylko 4 tygodnie jeszcze
...ciekawa jestem plci dzieciaczka i myslalam ze moze teraz sie cosik dowiem
ale widocznie musze byc cierpliwa
///
mam do was pytanie - czy w ciazy faktycznie trzeba unikac cytrusów? kurcze ja od poczatku na mdłosci jadłam mandarynki, teraz mam nalot na grejfruty, no i dzis nie wytrzymałąm i zjadłam truskawy
....te zachcianki sa silniejsze ode mnie
mam do was pytanie - czy w ciazy faktycznie trzeba unikac cytrusów? kurcze ja od poczatku na mdłosci jadłam mandarynki, teraz mam nalot na grejfruty, no i dzis nie wytrzymałąm i zjadłam truskawy