reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

reklama
mrozik_j ja mam na jednym oku 3, 5 na drugim 2, 5 ... w zasadzie od dziecka cierpie na astygmatyzm krotkowzroczny , ale słyszałam ze nie zawsze duza wada jest wskazaniem do cesarki , bo to stwierdza lekarz okulista jakie sa szanse na odklejenie sie siatkowki podczas porodu naturalnego ..

Z okulistą może być problem powyżej -6 :tak:- jakoś tak mi mówiły, ale wskazaniem do cesarki jest też astygmatyzm niestety :-( Ale najlepiej powie Ci lekarz okulista, bo każdy przypadek jest inny.

Witajcie dziewczyny! z okulistą nie pomogę bo na razie nie mam problemów więc nic nie wiem na ten temat!!
kamilka odezwij się, już pewnie masz swojego maluszka u boku??:-)
misia nie dobrze z tą cukrzycą, ja dziś odbieram wyniki to zobaczymy co będzie:-) wiesz coś więcej o szkole rodzenia?? w jakie dni, godziny? a słyszałam że jak się nie chce zaświadczenia to można chodzić i nie płacić za szkołe! bo rozmawiałam ze swoim lekarzem i mówił żebym nie chodziła, on ma podpisaną umowę ze szpitalem na Kościuszki, jego pacjentki na pewno załapią się tam na poród, położną mi załatwi i ma jakąś swoją salę - więc na odzielnej ze szkoły nie będę a i tak pewnie miejsca zabraknie:-) ja już byłam zdecydowana rodzić na czarnowie ale w takim wypadku zostane na kościuszki:-)
pozdrawiam

shiraine no własnie ja mam astygmatyzm , wiec ciekawa jestem czy wogole moj maz bedzie miał szanse ogladac narodziny naszego dziecka, ,,szkoda by było gdyby omineło go to , zapytam dzis szczurkowskiej na wizycie ( jak nie zapomne) o to

Hej dziewczyny.
Widzę,że temat okulisty. Ja słyszałam,że jeśli jest jakakolwiek wada to należy skonsultować z okulistą czy można rodzić naturalnie:baffled:( tylko słyszałam,bo sama nie mam wieć napewno nie wiem).
Ja ostatnio nie mam czasu. Najpierw komunia,teraz biały tydzień,do tego obydwoje dzieci chore.... coś strasznego:no:
Pozdrawiam i życzę miłego dnia:-)

hej dziewczyny jak myslicie kiedy warto pojsc na usg 3d - w ktorym tygodniu na tym usg mozna zobaczyc juz plec dziecka ?

Juliasz - myśle ze około 20 tygodnia. Ale czy to będzie 3d czy jakieś inne to chyba nie ma różnicy. A gdzie sie wybierasz?

hej dziewczyny jak myslicie kiedy warto pojsc na usg 3d - w ktorym tygodniu na tym usg mozna zobaczyc juz plec dziecka ?

ja byłam na rondzie, mają tam 3d i 4d, najlepiej między 22 a 28 tygodniem, bo wtedy dzidzia już dostaje tkanki tłuszczowej i jest lepiej widać:-)
ja byłam w 23 tygodniu, od razu na połowkowym badaniu, ale co fajne też poznałam wtedy płeć:-)
tylko nasza niunia wcale nie pokazała buźki, więc lekarz nie nagrywał całego badania w 3d tylko normalnie - bo nie było sensu, ale wstawki mamy z 4d:-)
polecam:-)

reklama
mrozik_j no własnie jak wyzej , wybieram sie na rondo , ale skoro na dany moment nie bedzie widac za duzo buzki i nie bedzie mozna pełnego filmiku zrobic to poczekam na ten 20 tydzien w koncu to tylko 4 tygodnie jeszcze;)...ciekawa jestem plci dzieciaczka i myslalam ze moze teraz sie cosik dowiem;) ale widocznie musze byc cierpliwa;)///

mam do was pytanie - czy w ciazy faktycznie trzeba unikac cytrusów? kurcze ja od poczatku na mdłosci jadłam mandarynki, teraz mam nalot na grejfruty, no i dzis nie wytrzymałąm i zjadłam truskawy :( ....te zachcianki sa silniejsze ode mnie

Do góry