reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

dobry wieczór:)
My już na nowym mieszkaniu, mamy tyle miejsca że nie umiem się odnaleźć:-D najważniejsze że już wszystko sobie poogarniałam pudła już wyrzuciłam uffffffffffff:)
Teraz piekę placek, bo jutro ma być u mnie przyjaciółeczka:), pierwszy gość na nowym domu:)

reklama
A co tu taka cisza???

Kurcze 3 tygodnie temu Patrykowi wyszedł jęczmień na oczku i byliśmy prywatnie u okulisty przepisała nam krople i okłady nic nie pomogła za wizytę zapłaciłam 100 zł :/ jutro znowu idę do tej samej jak mi znowu walnie cenę 100 zł powiem jej że za 2 tygodnie znowu przyjdę bo nic nie pomoże i znowu pani powie 100 zł :/ bo już mnie to wkurza.... chyba że wy polecicie jakieg[SUP]oś dobrego okuliste[/SUP]??? chodzę do Kołodziejczyk na Sienkiewicza koło dworca bardzo miła pani ale kurcze cena mnie normalnie zdziwiła :/:/

witam ;-)troszku jeszcze zaspana wczoraj dorwałam jakąś fantastyke i pózno sie połozyłąm a rano trzenba wstac i wygonic dzieciaki doszkoly :tak: troche łapie doła bo nie mam pracy kasy WOJtkowi musze kupic spodnie buty na zime Gabi tez kozaczki no iZuzi kurtkE CHOLERA:-(

Joanna - współczuje, bo wiem że to spory wydatek. Masz jakąś pomoc finansową z pomocy społecznej? Udało ci się dostać refundacje za książki dla dzieci?
Jakiej pracy szukasz? Jak na coś trafię to bym ci ogłoszenia podsyłała.

Witam jak ja nienawidzę takiej zgniłej pogody :wściekła/y:Mrozik mam pomoc tylko obiady dzieciom w szkole i przedszkolu i ja mam kartkę na obiady barowe do innej pomocy sie nie kwaklifkuje :no:bo jak składałam to wszysstko policzyli i niestety nie dostane żadnego zasiłku :no:ksiązki kupowałam w tym roku w antykwariacie ,teraz będe skłądac w Caritasie wniosek o objęcie programem SKRZYDŁA Zuzię to cos w rodzaju stypendium na najpilniejsze wydatki tylko dopiero jak sie trafi darczyńca pozatym czekam na pierwsza wypłate zasiłku chorobowego drugie zwolnienie mam do 5 listopada i zamierzam zarejestrowac sie jako bezrobotna z zasiłłu rodzinego i renty dzieci opłacam r-ki zeby sie nie zadłuzyc i niewiele zostaje :no: wczoraj pojechałąm na Robotnicza z mysla znalezienia spodni Wojtkowi ale niestety nic i musze na bazary jechac z nim on musi sobie zobaczyc przymierzyc bo nic z tego nie bedzie Wtym roku chyba tez obejmie mnie SZLACHETNA PACZKA DZIS MA DO MNIE PRZYJSc wolontriuszka zobaczymy NAJPILNIEJSZ POTRZEBA SA TERAZ SPODNIE wOJTKA i buty no i buty kozaczki dla Gabi Kurtke Zuzi moze porosze chrzestna Zuzi zeby sie dołozyła JA s szukam pracy w sklepie moge sprzatac i moge zaopiekowac sie dzieckiem bądz starsza osoba moge adresowac koperty składac długopisy Chyba nie ma takiego sklepu w Kielcach gdzie nie byłoby mojego CV:-D Mrozik musze sobie jakos radzic choc nie jest łatwo :tak: miłego dnia ogarniam chałupe i lece do Caritasu złozyc wniosek

Joanna - ręce opadają, że Państwo zostawia prawie bez pomocy matkę z dziećmi. Fajnie że chociaż te obiady macie. A na czym polegają te Skrzydła z Caritasu?
Szlachetna paczka też fajnie że jest, ale przydała by się kilka razy w roku :sorry2:
To ile Wojtek ma wzrostu?

Caritas Diecezji Kieleckiej tu jest wszystko A Wojtkowi kupuje spodnie na 146 cm proste dzinsy proste nogawki i najlepiej nie szerokie bo Wojtek zle sie w takich czuje a najgorzej to to ze musisz naskładac tyle dokumentow ze czujesz sie tak jakby chcial czlowiek oszukac I JAK ata ZACZNA WYLICZAC TO wychodzi Ci takie dochod ze zastanawiam sie po co korzytam z MOPS SKORA JESTEM Taka'' bogata ''

Ostatnia edycja:
dzień dobry:)

....
witaj Joanno kurcze nieciekawa masz sytuację:( a powiedz kupujesz czasami ubranka w ciucholandach? czasami tam można fajne ubranka spotkać, tanio a w dobrym stanie.
A ile Wojtek ma w pasie? może popytam kuzynki ona ma synów to coś będzie miała.

reklama
Joanna, też popatrzę po ogłoszeniach, może się coś trafi, nie martw się, jakoś to będzie, w końcu sprawy muszą się poukładać... i jeśli chcesz to zagadam z koleżankami o ciuchy :-)

Do góry