reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

reklama
Hej dziewczyny!!;-)
Chcialam sie was poradzic: Gdzie w kielcach jest fajny basen na ktory mozna wybrac sie z dzieckiem? Moze sie orientujecie? Bo ja puki co bylam na Perle ale to troszke dla nas za daleko i szukam czegos w miescie...;-)

My chodzimy na Paderewskiego do Citi-parku - tylko wcześniej trzeba dzwonić czy basen jest wolny bo tam są zajęcia prowadzone z aqua-aerobiku. Tani nie jest ale woda czysta, ozonowana a nie chlorowana. Basen nie duży ale jak dziecko będzie miało dość temp 29-30 to możecie wejść do jacuzii gdzie jest do 34 stopni. Bardzo fajny podobno jest też na Kujawskiej i też ciepła woda, ale chlorowana i trzeba pamiętać o czepku bo nie wpuszczą - dzieci też muszą mieć czepek co jest dla mnie głupotą ale cóż :-D Jest tam brodzik dla dzieci. A i Kujawska rusza 1 września bo teraz są nieczynni.

Witam dziewczyny mam kolejne pytanko chodzi o pieniądze z pracy z ubezpieczenia bo ja już wniosek dzisiaj do PZU dałam powiedziała że dostane na konto za około miesiąc pieniądze i teraz Moje pytanko brzmi takie czy mąż też z pracy z ubezpiecznia powinien dostać pieniądze czy tylko jeden rodzic...

Nic dodać nic ująć, ale to dziwne że kazali Ci czekać na przelew - my z M poszliśmy wypełnić papiery to babka nam dała od ręki świstki do kasy i pieniądze mieliśmy od ręki tego samego dnia :-) Musieliśmy mieć tylko ze sobą dowody osobiste i akt urodzenia małej :-)

Ja jestem podpięta pod rodzinne ubezpieczenie u M w pracy więc oboje dostaliśmy bo to samo ubezpieczenie mamy z opcją "z okazji urodzenia dziecka".
A możesz jeszcze do MOPS-u wystąpić o tzw jednorazowy zasiłek z tytułu urodzenia dziecka jeśli wasze dochody mieszczą się w ichnich widełkach :tak: To prócz "becikowego" :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A to gdzie mąż musi się zgłosić żeby te pieniądze dostać?? bo jego szefowa mówi że mu się nie należy :/ że dzwoniła do Cehu :/ czy coś w tym stylu :/ bo on jest ubezpieczony w zusie i normalnie mu składki odtrącają i skąd ma wsiąść papiery żeby wypełnić i dostać te pieniądze bo jego szefowa zarzeka się że ona nie wie o co chodzi :/ kurde dzwoniłam bo chciałam żeby przyjechała do Mnie pediatra Baranowska do małego i powiedziała że ona do Górna nie przyjeżdrza :( się troszkę załamałam będę musiała czekać do jutra z tym małym żeby iść normalnie do poradni :(

Ostatnia edycja:
Samotronka - te pieniądze (ubezpieczenie) należą się tylko jeśli ktoś jest ubezpieczony np w PZU i ma w ubezpieczeniu opcję "z tytułu urodzenia dziecka" To w ogóle nie jest powiązane z ZUS (ZUS to składki emerytlne a nie ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków) Jeśli mąż nie jest ubezpieczony NNW z zakładu pracy to mu się nie należy bo niby z jakiej okazji skoro nie opłaca comiesięcznych składek. Ew jeśli jest ubezpieczony to musi się dowiedzieć gdzie i iść do ubezpieczyciela się dowiadywać jakie ma ubezpieczenie i czy obejmuje tą "opcję". A o dodatek musi iść do MOPS-u i się dowiedzieć o wymagania i widełki na ten rok.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry