reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Samotronka, jeśli chodzi o ciasta to u mnie jest Złoty Róg, robią dobre i niedrogie, a tak to zazwyczaj biorę z Telegrafu. Tortów nigdy nie kupuje bo jeszcze nie trafiłam na taki który by mi smakował, więc piekę sama. Chociaż w telegrafie mają nawet niezłe, ale nie są za tanie.

reklama
samotronka - ja polecam zdecydowanie Braci Janusz koło bazar. Na Bohaterów Warszawy. Obsuga nie zawsze miła, a torty może nie wyglądają bajkowo, ale przepyszne. Ja tortów wogóle nie lubię, a te zjadam ze smakiem. Polecam bananowo wiśniowy. Można zażyczyć sobie jakiś rysunek na nim. Ja poprosiłam o rysunek aniołka.
Torty zazwyczaj sa w podobnej cenie i na chrzest to dużej różnicy nie będziesz miała. Kg kosztuje zazwycza od 28 do 32 zł , więc nawet jak 4 kg weźmiesz to różnica 16 zł (tak mi się wydaje). U Dorotki sa też dobre, też można owocowe zamawiac, ale tam za rysunek sie dopłaca 15 zł - ale jest dużo ładniejszy niż u Braci Janusz :tak:
No i nie wiem jak u Dorotki mają czynne, czy w niedziele pracują? Bo u Braci Janusz na pewno nie. Do tego tam tylko do 14 mają chyba w soboty, a Dorotka do 20 ma otwarte. Aha, i u Dorotki tydzień wcześniej musisz przynajmniej zamówić. Nie wiem jak u Janusz
Podsumowując -w smaku u mnie wygrywają Bracia Janusz, w organizacji i urodzie tortu Dorotka

hehe jeśli chodzi o cukiernię Dorotka wiem wiem że tam są dobre torty i ładnie przystrajają bo moja ciocia tam pracuje ale są tam ceny strasznie wygórowane :/

Zgadzam się z mrozikiem - ja też biorę u Januszów bo są dobre torty :tak: U Banatkiewiczów jest drożej a ciasta ... ja brałam tam tort na ślub i zachwycona nie byłam :no: U Blikleya mają pyszne torty ale i ceny jak z bajki :-D Ciasta mają dobre w cukierni na początku Warszawskiej ale nie wiem jak z tortami. A u Januszów trzeba kilka dni wcześniej zamawiać jeśli mają być jakieś specjalne :tak: Chociaż ja na drugie urodziny Karoli brałam od ręki prawie bo tyle że pół godzinki czekałam na przystrojenie i napis :tak: ale to się rzadko zdarza :-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć Kobietki:)
I chyba lato się nam kończy:(((
Moja Maja ma ostatnio dni marudy chyba to wina ząbków...

Witajcie!
Halina, bądź dobrej myśli! No i oczywiście zażywaj uciech cielesnych z mężem a na pewno wszystko dobrze pójdzie!

Co do cukierni to nie za bardzo się mogę wypowiedzieć, korzystałam tylko z takiej piekarni w Morawicy (nazwy nie pamiętam), tort był przepyszny i pięknie przystrojony ale nic więcej nie mogę powiedzieć.

Aha, mamy pierwszego zębolka:)

Witajcie!
Halina, bądź dobrej myśli! No i oczywiście zażywaj uciech cielesnych z mężem a na pewno wszystko dobrze pójdzie!

Co do cukierni to nie za bardzo się mogę wypowiedzieć, korzystałam tylko z takiej piekarni w Morawicy (nazwy nie pamiętam), tort był przepyszny i pięknie przystrojony ale nic więcej nie mogę powiedzieć.

Aha, mamy pierwszego zębolka:)

witaj Ciacho napewno skożystam z twoich rad , w końcu to staranka i oby sie udało
dziękuje za pamięć o mnie i pozdrawiam cie
idę do łużeczka do m. pozdrawiam wszystkie staraczki
samotronka miłych chrzcin i miłego przyjęcia
ticker.php

Hej kobiałki.
Malutko mnie ostatnimi czasy,bo mam urwanie głowy.
Załatwiam wszystko potrzebne do zabiegu Emilka,to już w przyszły piatek.
Do tego w niedzielę są urodziny Maciusia,i mini impreza dla kolegów.
A oprócz tego cały czas przygotowujemy się do pójścia do szkoły i przedszkola.
Odezwę się w wolnej chwili.

reklama
ciacho, julitka - współczuję przejść z ząbkami - u nas z Karolą jakoś tak minęło w miarę bezboleśnie chociaż marudna była chwilami gorzej niż ja w ciąży :-D

asiulka - to rzeczywiście urwanie głowy :-( Mam nadzieję że zabieg się uda i szybciutko wrócicie do domciu :tak:

A my dzisiaj kupiliśmy Karoli taką ogromną piłkę - mi służy do odciążania kręgosłupa a Karoli do zabawy i do ćwiczeń :-) Nie wiem kto ma z niej więcej radochy ale przynajmniej mogę z nią poćwiczyć na kręgosłup -chociaż ma prosty to lepiej wzmacniać co jest zanim będą potrzebne prawdziwe zajęcia a ostatnio jak rozmawiałam z koleżanką która pracuje w przychodni to mi powiedziała że co pierwsze dziecko ma jakieś problemy z kręgosłupem bo nikt z dziećmi nie ćwiczy za wczasu więc postanowiłyśmy razem ćwiczyć :-D Ćwiczymy razem jogę a od dzisiaj na piłce :-D Dla niej to zabawa bardziej niż ćwiczenia więc tym lepiej :tak: A ja 6 września idę po swoje zabiegi na kręgosłup a 7 dowiem się co mnie tak kopie :-D

Do góry