Samotronka, jeśli chodzi o ciasta to u mnie jest Złoty Róg, robią dobre i niedrogie, a tak to zazwyczaj biorę z Telegrafu. Tortów nigdy nie kupuje bo jeszcze nie trafiłam na taki który by mi smakował, więc piekę sama. Chociaż w telegrafie mają nawet niezłe, ale nie są za tanie.
reklama
samotronka87
Zaangażowana w BB
Tak chodzi mi o tort bo na chrzciny dla małego dobry a nie drogi.. Sol to jakom polecasz cukiernię...??
mrozik_j
Sierpniowa mama'07
samotronka - ja polecam zdecydowanie Braci Janusz koło bazar. Na Bohaterów Warszawy. Obsuga nie zawsze miła, a torty może nie wyglądają bajkowo, ale przepyszne. Ja tortów wogóle nie lubię, a te zjadam ze smakiem. Polecam bananowo wiśniowy. Można zażyczyć sobie jakiś rysunek na nim. Ja poprosiłam o rysunek aniołka.
Torty zazwyczaj sa w podobnej cenie i na chrzest to dużej różnicy nie będziesz miała. Kg kosztuje zazwycza od 28 do 32 zł , więc nawet jak 4 kg weźmiesz to różnica 16 zł (tak mi się wydaje). U Dorotki sa też dobre, też można owocowe zamawiac, ale tam za rysunek sie dopłaca 15 zł - ale jest dużo ładniejszy niż u Braci Janusz
No i nie wiem jak u Dorotki mają czynne, czy w niedziele pracują? Bo u Braci Janusz na pewno nie. Do tego tam tylko do 14 mają chyba w soboty, a Dorotka do 20 ma otwarte. Aha, i u Dorotki tydzień wcześniej musisz przynajmniej zamówić. Nie wiem jak u Janusz
Podsumowując -w smaku u mnie wygrywają Bracia Janusz, w organizacji i urodzie tortu Dorotka
Torty zazwyczaj sa w podobnej cenie i na chrzest to dużej różnicy nie będziesz miała. Kg kosztuje zazwycza od 28 do 32 zł , więc nawet jak 4 kg weźmiesz to różnica 16 zł (tak mi się wydaje). U Dorotki sa też dobre, też można owocowe zamawiac, ale tam za rysunek sie dopłaca 15 zł - ale jest dużo ładniejszy niż u Braci Janusz
No i nie wiem jak u Dorotki mają czynne, czy w niedziele pracują? Bo u Braci Janusz na pewno nie. Do tego tam tylko do 14 mają chyba w soboty, a Dorotka do 20 ma otwarte. Aha, i u Dorotki tydzień wcześniej musisz przynajmniej zamówić. Nie wiem jak u Janusz
Podsumowując -w smaku u mnie wygrywają Bracia Janusz, w organizacji i urodzie tortu Dorotka
samotronka87
Zaangażowana w BB
hehe jeśli chodzi o cukiernię Dorotka wiem wiem że tam są dobre torty i ładnie przystrajają bo moja ciocia tam pracuje ale są tam ceny strasznie wygórowane :/
S
Sol
Gość
Zgadzam się z mrozikiem - ja też biorę u Januszów bo są dobre torty U Banatkiewiczów jest drożej a ciasta ... ja brałam tam tort na ślub i zachwycona nie byłam U Blikleya mają pyszne torty ale i ceny jak z bajki Ciasta mają dobre w cukierni na początku Warszawskiej ale nie wiem jak z tortami. A u Januszów trzeba kilka dni wcześniej zamawiać jeśli mają być jakieś specjalne Chociaż ja na drugie urodziny Karoli brałam od ręki prawie bo tyle że pół godzinki czekałam na przystrojenie i napis ale to się rzadko zdarza
Ostatnio edytowane przez moderatora:
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
Cześć Kobietki
I chyba lato się nam kończy((
Moja Maja ma ostatnio dni marudy chyba to wina ząbków...
I chyba lato się nam kończy((
Moja Maja ma ostatnio dni marudy chyba to wina ząbków...
Ciacho880625
Mama Marcelinki
Witajcie!
Halina, bądź dobrej myśli! No i oczywiście zażywaj uciech cielesnych z mężem a na pewno wszystko dobrze pójdzie!
Co do cukierni to nie za bardzo się mogę wypowiedzieć, korzystałam tylko z takiej piekarni w Morawicy (nazwy nie pamiętam), tort był przepyszny i pięknie przystrojony ale nic więcej nie mogę powiedzieć.
Aha, mamy pierwszego zębolka
Halina, bądź dobrej myśli! No i oczywiście zażywaj uciech cielesnych z mężem a na pewno wszystko dobrze pójdzie!
Co do cukierni to nie za bardzo się mogę wypowiedzieć, korzystałam tylko z takiej piekarni w Morawicy (nazwy nie pamiętam), tort był przepyszny i pięknie przystrojony ale nic więcej nie mogę powiedzieć.
Halina0406
Fanka BB :)
Witajcie!
witaj Ciacho napewno skożystam z twoich rad , w końcu to staranka i oby sie udało
dziękuje za pamięć o mnie i pozdrawiam cie
idę do łużeczka do m. pozdrawiam wszystkie staraczki
samotronka miłych chrzcin i miłego przyjęcia
asiulka271
Mama Maciusia i Emilka
Hej kobiałki.
Malutko mnie ostatnimi czasy,bo mam urwanie głowy.
Załatwiam wszystko potrzebne do zabiegu Emilka,to już w przyszły piatek.
Do tego w niedzielę są urodziny Maciusia,i mini impreza dla kolegów.
A oprócz tego cały czas przygotowujemy się do pójścia do szkoły i przedszkola.
Odezwę się w wolnej chwili.
Malutko mnie ostatnimi czasy,bo mam urwanie głowy.
Załatwiam wszystko potrzebne do zabiegu Emilka,to już w przyszły piatek.
Do tego w niedzielę są urodziny Maciusia,i mini impreza dla kolegów.
A oprócz tego cały czas przygotowujemy się do pójścia do szkoły i przedszkola.
Odezwę się w wolnej chwili.
reklama
S
Sol
Gość
ciacho, julitka - współczuję przejść z ząbkami - u nas z Karolą jakoś tak minęło w miarę bezboleśnie chociaż marudna była chwilami gorzej niż ja w ciąży
asiulka - to rzeczywiście urwanie głowy :-( Mam nadzieję że zabieg się uda i szybciutko wrócicie do domciu
A my dzisiaj kupiliśmy Karoli taką ogromną piłkę - mi służy do odciążania kręgosłupa a Karoli do zabawy i do ćwiczeń :-) Nie wiem kto ma z niej więcej radochy ale przynajmniej mogę z nią poćwiczyć na kręgosłup -chociaż ma prosty to lepiej wzmacniać co jest zanim będą potrzebne prawdziwe zajęcia a ostatnio jak rozmawiałam z koleżanką która pracuje w przychodni to mi powiedziała że co pierwsze dziecko ma jakieś problemy z kręgosłupem bo nikt z dziećmi nie ćwiczy za wczasu więc postanowiłyśmy razem ćwiczyć Ćwiczymy razem jogę a od dzisiaj na piłce Dla niej to zabawa bardziej niż ćwiczenia więc tym lepiej A ja 6 września idę po swoje zabiegi na kręgosłup a 7 dowiem się co mnie tak kopie
asiulka - to rzeczywiście urwanie głowy :-( Mam nadzieję że zabieg się uda i szybciutko wrócicie do domciu
A my dzisiaj kupiliśmy Karoli taką ogromną piłkę - mi służy do odciążania kręgosłupa a Karoli do zabawy i do ćwiczeń :-) Nie wiem kto ma z niej więcej radochy ale przynajmniej mogę z nią poćwiczyć na kręgosłup -chociaż ma prosty to lepiej wzmacniać co jest zanim będą potrzebne prawdziwe zajęcia a ostatnio jak rozmawiałam z koleżanką która pracuje w przychodni to mi powiedziała że co pierwsze dziecko ma jakieś problemy z kręgosłupem bo nikt z dziećmi nie ćwiczy za wczasu więc postanowiłyśmy razem ćwiczyć Ćwiczymy razem jogę a od dzisiaj na piłce Dla niej to zabawa bardziej niż ćwiczenia więc tym lepiej A ja 6 września idę po swoje zabiegi na kręgosłup a 7 dowiem się co mnie tak kopie