reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Witajcie:)
Sol no to czekamy na wieści to tak się kopie:) A ty jakie masz przypuszczenia? Bo ja jakoś podświadomie wiedziałam że dziewczynka;))

Asiulka trzymam kciuki za zabieg Emilka.
No i życzonka już teraz dla Maciusia gdybym w niedziele zapomiałą:)

A przygotowania do szkoły ...no fakt już wrzesień za pasem ale ten czas szybko biegnie...OO...ooo

Au nas dziś pogoda okropna:(
Moja Majeczka jest kochanym dzieckiem jest taka pogodna i ciągle uśmiechnięata tylko te dziąsełka ja pewnie bolą:(

Ciacho gratki dla Marcelinki:) A tak apropo ząbków to kupowałaś małej jakieś zele na dziąsełka?

reklama
ello
Sol, to fajnie z tą piłką, pomaga na kręgosłup w ciąży bardzo :-) ale wiesz, ja tam specjalistką nie jestem, ale skoro Twoja mała ma prosty kręgosłup to nie boisz się że ona właśnie przez piłkę może go uszkodzić? nadwyrężyć mięśnie np?? no i piszesz że co pierwsze dziecko ma krzywy kręgosłup? jak to co pierwsze? bo chyba czegoś nie zrozumiałam? każde? moja np ma taki jak trzeba :p moim zdaniem choć nie chce Ci się wtrącać, zamiast rady koleżanki zasięgnij lepiej porady lekarza ortopedy albo fizjoterapeuty. no chyba że koleżanka jest jakiś specjalista w tych dziedzinach. bo chcąc dobrze,można dziecku krzywdę zrobić.. moja znajoma właśnie za namową koleżanki wsadziła zdrowemu dziecku do butów wkładki profilaktyczne i teraz mała na krzywe stopy... no ale zrobisz jak uważasz :-)
A ja już dostałam moją wielgaśną klatkę, szczury szczęśliwe ;-) Baska jeszcze bardziej bo teraz może spokojnie zaglądać do nich :-) Jutro mamy nalot teściów, tylko pogoda plan psuje... :-/ buuu
Halina, współczuje, ale jak mówią dziewczyny, pozostają przyjemne starania ;-)
Asiulka też 3mam kciuki

Sol- jesli o pilke chodzi to dla ciebie ok bo to fajna sprawa ale uwazaj z cwiczeniami z mala jakies zabawy owszem ale w cwiczeniach mozesz doprowadzic do nadwyrezenia miesni kregoslupa za mocnego rozluznienia i wtedy malej zrobisz krzywde. Mowie Ci jako fizjoterapeuta wszystko do pewnych granic :tak::tak: uwazam ze jak na dziecko to lepiej na basen z nia chodzic bo jesli o dziecko chodzi to dlatego dzieci maja problemy z kregoslupem czy lopatkami i zeberkami bo rodzice np za wczesnie sadzaja czy stawiaja. W innych wypadkach rzadziej chyba ze juz dziecko rodzi se z takimi problemami ale to juz inna sprawa:sorry2::sorry2:

Marla- to niezla klatke musisz miec ;-) i pewnie Basia z nosem przyklejonym do szyby:-D:-D

Halina - zycze powodzenia w starankach:tak::tak:

Julitka - dobrze ze masz takie dziecko tylko sie cieszyc bo pomysl jakby ci marudzila ciagle plakala i wogole ..... ciesz sie ze ona taka mala bo co rusz bedzie juz cos nowego;-);-):-):-)\

a jutro na 2 tygodnie wraca moj maz:-):-):-) ale sie ciesze bo juz mi sie tesknilo no i ciezko samej tyle czasu.. moj maly zdrowy.. okularki przyswojone:tak::tak: narazie wszystko gra:-)

marla - koleżanka jest mgr fizjoterapii i ma własną pracownię zabiegową pod Kielcami a ćwiczenia podał mi dla Karoli jej kolega lekarz rehabilitant - to ćwiczenia wzmacniające kręgosłup i są całkowicie bezpieczne dla zdrowych dzieci bo nie powodują żadnych nadwyrężeń a są świetną zabawą :tak: A pod koniec roku ma zatrudnić masażystę który zna się na masażu dla ciężarnych i będę go mogła sobie za darmo przetestować :-D Akurat będę w okolicach finiszu to mi się przyda :-D
Ona współpracuje z tamtejszą podstawówką i na całą klasę pierwszą (22 osoby) tylko dwójka dzieci nie miała krzywego kręgosłupa lub innych wad :no: W tym roku ma zacząć współpracę z przedszkolem żeby tam wprowadzić zajęcia z dzieciaczkami bo im wcześniej tym lepsze są efekty ale w zeszłym roku była przerażona wynikami :-(
A z klatką super sprawa - my naszą kupowaliśmy na Mielczarskiego i teraz co roku zmieniamy im tylko wystrój co by się nie znudziły za bardzo. A teraz Karola przy niej siedzi i gada z kosikami :-D

julitka - z Karolą byłam pewna że to dziewczynka a teraz jakoś tak nijak albo w stronę chłopca :sorry: ale dowiem się na usg.

kamila - basen basenem a ćwiczenia od lekarza to ćwiczenia od lekarza :-) Wiem co robię i nie zrobiłabym własnej córce krzywdy - niech cię główka nie boli :-)

Mogła by się ta pogoda określić bo takie nijakie ostatnio i temperatury i opady :sorry: A dzisiaj Karola pół dnia bawiła się bibułą i klejem i robiła obrazki z kuleczek z bibuły i kleiła na kartkę :-D Niby głupota a zajęcie na kilka godzin :-D Tylko potem ja siadam :-D Ale ważne żeby ona się nie nudziła :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Sol, i super, ale wolałam napisać bo nigdy nic nie wiadomo, jak mówię rożni są rodzice. Dobrze że koleżanka twoja zorientowana. Nasz znajomy też jest fizjoterapeuta w szpitalu i kiedyś z nim rozmawiałam właśnie na temat ćwiczeń dla dzieciaków, polecił basen, ale jak dziecko zdrowe to nie polecał nic innego, stąd moje wtrącenie. no ale rożni lekarze,rożne szkoły. nie nadążysz ;-)
a masaże dla ciężarnych suppper, polecam jak najbardziej ;-)
ja swoja klatkę na allegro dorwałam,za grosze, trochę sprzątania,trochę bejcy do drewna i jak nowa ;-)

Z kregoslupem u dzieci to roznie bywa, najpierw jest super prosty a za chwilkę super krzywy.
U nas tak bylo , dziecko rosnie i zmienia się .
Weronikas ma teraz mega krzywy kregoslup i będzie chodzila na specjalne cwiczenia na Zagdańską
Ale terminy sa takie ze 10 zabiegów ma rozlozonych na 3 miesiące od pazdziernika do grudnia.
Dodatkow zapisuję ja na basen, w tym roku zastanawiam się nad basenem na Krakowskiej.
Aha i ostatnio zauwazylam ze mojego Wiktora pomalu zaczyna skrzywiac.
Skierowanie do lekarza wad postawy juz mam teraz czekam na termin.
Na basen malego tez poslę. Ciekawe czy da sobie sam radę .

Od srody przedszkole a ja juz panikuję jak sobie Wiktor da radę.
Pewnie da tylko ja panikara jestem

hej dziewczyny:)
U nas dziś okropna pogoda, popołudnie jest stracone bo pada deszcz.
Zabiorę się chyba za prasowanie a może jakiś placek upitraszę ale nie wiem czy będzie się mi chciało:-p

truska na pewno da sobie Wiktorek radę:) będzie dobrze:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
WITAJCIE DZIEWCZYNY DZIĘKUJE ZA WSPARCIE , MOŻE SIE UDA
JULITKA, CIACHO TRZYMAJCIE SIE ŻYCZĘ WYTRWAŁOŚCI W ZĄBKOWANIU DZIDZIUSIÓW
POZDRAWIAM
ticker.php

Witajcie dziewczyny

U Mnie ciężki dzień mały płakał od 15 do 20 strasznie,prężył się ehh :(
Mam pytanko bo mam papiery dać do PZU w sprawie ubezpieczenia do dziecka i nie mam zielonego pojęcia gdzie znajdują się oddziały PZU w Kielcach mieszkam rok w Kielcach i za bardzo nie mam pojęcia co,gdzie jest..
Proszę o pomoc :( z góry bardzo dziękuje...

Ps: Cukiernie mam już załatwioną mamuśka się już zdeklarowała że kupi torta w cukierni cztery pory roku więc jak chce kupić to tam nie protestuje hehe

reklama
Główny oddział PZU jest przy parku miejskim na Solnej - to ta uliczka od Paderewskiego na wysokości policji do parku - budynek oszklony rzuca się w oczy. Tam się załatwia ubezpieczenia od osób fizycznych.

truska - Wiktor da sobie radę :tak: A masz rację z dziećmi różnie bywa - wystarczy że szybciej podrośnie przez wakacje i już kręgosłup siada :dry:

marla - ja już przestaję nadążać za tym co jest polecane dla dzieci. Jak rodziłam Karolę to było że żółtko w 9-12 miesiącu się podaje, jak miała 3 miesiące to już dodawali dla pół rocznych dzieci :-D A co lekarz to inna szkoła :sorry: Nas jeden lekarz opierdzielił że sadzamy dziecko za wcześnie chociaż sama siadała my jej nie zmuszaliśmy a inny pochwalił małą że jest taka silna :-D Nie dojdziesz za nimi :-p

Spadam się ubierać na imprezę :-p

Do góry