reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Ja już kredek nie szukam - zwątpiłam. Ale ostatnio przyłapałam ją na tym że jak były małe kawałeczki kredki to wyrzucała je do kosza - więc chyba już wiem gdzie jest część kredek :tak: A kubeczek się znalazł - pokrywka jest żółta - tak jak przybornik Karoli przy łóżeczku gdzie go schowała - po prostu wsadziła w jedną kieszeń, a że tam już nic nie chowam to tam się nie zagląda :-p Mogłam sobie szukać i przez pół roku a i tak bym nie zauważyła :-D A od krasnoludków sza - bo się zorientują że o nich wiemy i że próbujemy je rozpracować :-p :-D

Spadam sobie coś obejrzeć - moja mama właśnie wyszła - przynajmniej Karola się zmęczyła :-D

reklama
witam
U mnie dom wariatów :baffled::wściekła/y:
Wojtek mial zapalenie górnych dróg oddechowych ale poszedł do szkoły bo stwierdziłze nie bedzie musie chcialo wszystkiego nadrabiać bierze jeszcze leki ale jak chcial niech idzie :baffled:wziął zeszyty od kolegi ale nie przyłozyl sie bardzo i wszystkiego nie zrobił olewa wszystko :-:)szok:
Zuzia w miare zdrowa
Gabi ominął szpital bo znowu w niedzielę zaczęla miec krtabn ale pojechaliśmy na Pocieszki dała antybiotyk robimy inhalcje i jest lepiej
Ja przeziębiona wczoraj mialm wolne ale malo co robiłam bo mam lenia dzisdo pracy na 15.30 mało mówię bo wszystko z nos spływa do gardła i zaniemówiłam :-(
Zdrowka życze wszytkim chorowitkom i miłego dnia :-)

Oj Wiola - to masz przerąbane. Ale u mnie też zakaźny. Ja chora - chociaż kij wie czy to alergia czy wirus, M chory, Karoli kapie z nosa i pokasłuje ale bez gorączki, gardło blade - nie wiem co to za pieroństwo. Ja zaraz wychodzę do alergologa. Jak na razie mam 90% pewność że to zaostrzenie alergii to od Evry - dziewczyny na staraczkach też miały jazdy na tych plastrach. Ale czekam na opinię alergologa bo to ona zadecyduje czy to rzeczywiście alergia czy plastry. Wolałabym zeby to drugie bo je odstawiam w niedzielę i mam nadzieję ze szybko wróci do normy wszystko. Jedna z dziewczyn mnie tylko nastraszyła - też alergik że tydzień po odstawieniu dostała duszności i wysypki że musiała zastrzyki odczulające dostać i dostała na nie alergii :dry: Więc przyszły tydzień to będzie chwila prawdy :no:

Witam
Ja juz od wczoraj w domku. Weszłam na chwilkę bo u mnie ciężkie dni. Filip sie rozchorował i ma zapalenie oskrzeli, ciągle goraczka, on marudny. Ale dla siostrzyczi aniołek. Wczoraj poszliśmy z nim do lekarza bo te antybiotyki w syropie do dla niego nie są wystarczające. Dostał zastrzyki, juz jest lepiej. Ale biedny płacze, bo wiadomo ze bolą i jeździć nie chce na nie.
Mała śpi w dzień, w nocy nie chce. Byliśmy dłuzej w szpitalu bo miałą dużą żółtaczkę i naświetlaliśmy sie.
Musze kończy bo się obudziła i woła
Pozdrawiam

mrozik witaj:)
Dziewczyny a mi właśnie odszedł czop, długo to jeszcze potem u was trwało? Bo słyszałam ze u niektórych to jeszcze tydzień albo i dłużej. No ale u mnie jak się nie ruszy to w następnym tygodniu wywołanie:)

Gaba - Mi czop poszedł godzinę przed porodem a 40 min przed przebili mi błony płodowe. Ale ja byłam na oxytocynie :-)

mrozik - witaj spowrotem :tak: ucałuj maleńką od ciotki :-)

A ja właśnie wróciłam z zakupów z tesco. Po drodze wykupiłam sobie leki. Szukałam w 7 aptekach i nigdzie nie mieli moich dwóch leków ale nikt nie zaproponował zamiennika a cenę za 2 wyliczali ok 47 zł. Poszłam do DOZ i zapłaciłam za wszystko + Vibowit żelki dla Karoli = 50 zł - szok. Karola już mi nie chciała łykać witamin w kroplach więc kopiłam jej żelki. Normalnie żelki wtrynia jak mi podkradnie więc nie ma przeciwwskazań żeby je brała. A różnica w dawkach witamin niewielka więc... A w tesco kupiłam Karoli domino z obrazkami - kolorowe, śpiocha z Kłapouchym - jakoś się oprzeć nie mogłam :-p Jest śliczny :-) Zaraz idę Karolę kąpać to ją od razu w niego ubiorę :tak:

Ewunia - mam do Ciebie romans ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mrozik witaj! jak samopoczucie?pewnie Cie kobito wszystko boli. zdrówka życzę dla Filipka i maleństwa też. i bądź dzielna, na pewno się wszystko szybko unormuje (o spanie mi chodzi)
a ja właśnie obejrzałam tak wzruszający film że myślałam że utonę we łzach - Hachiko A dog story z Richardem Gere'm http://www.filmweb.pl/f449935/Hachiko+A+Dog's+Story,2009http://www.filmweb.pl/f449935/Hachiko+A+Dog's+Story,2009)- - polecam bardzo. nawet mój mąż stwierdził że mu się łezka zakręciła, choć on to gustuje w wojennych i mordobiciach jakiś... na prawdę niesamowity film... ok, idę spać bo jutro z rana do stajni :-)

Ostatnia edycja:
reklama
marla - informatyk już nie potrzebny :tak:

Cisza - gdzie was wywiało? Ja na 15.45 spadam na seminarium, stronka względnie działa tylko jest małe ale - ale tylko na moim serwerze :dry: Zobaczę co mój promotor wymyśli w tej kwestii :tak:

Do góry