reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

hey dziewczynki. pogodę mamy piękną więc ostatnio jakoś tutaj pusto... ja przez weekend miałam teściów, ledwo przeżyłam bo teściowa jakoś wyjątkowo upierdliwa była.. na koniec się pokłóciłyśmy teraz cisza jest hehehe masakra. Baśka mi dochodzi do siebie po chorobie, na spacerki krótkie chodzimy więc nie jest źle.
Ewunia, nie łam się, będzie lepiej :-) Ania rzeczywiście rośnie jak na drożdżach i Julka też...
to moja ma 15 zębów i 87cm i waży nieco ponad 12kg :-) bilans 2latka mi się szykuje niebawem, no i urodziny młodej za 2,5 tyg :-) w ogóle to się zastanawim czy by jej w bawialni urodzin nie urządzić bo jakoś przeraża mnie wizja 7 dzieciaków biegających mi po domu...
Sol, jeśli możesz dowiedz i się jaka woda jest na Krakowskiej?? czy w pełni ozonowana czy też dodatkowo chlorowana. byłabym wdzięczna :-)
Kamilka trzymaj się, wszystko się naprostuje :-)
Mroziku jak się czujesz?? chyba coraz ciężej?? pamiętam końcówkę swojej ciąży... dla mnie masakra
no nic, uciekam, trza się za obiad brać :-)

reklama
Marla - moja ma 16 zębów, 15 kg wagi - około bo dawno jej nie ważyłam i 91 wzrostu. Mi też się bilans za miesiąc szykuje i szczepienie na wzw A Karoli. Ciekawa jestem ile to szczepienie kosztuje :sorry2:

A ja sobie obiegówkę dzisiaj załatwiłam przed obroną. Pogadałam sobie z dziewczynami z dziekanatu a rano byłam w Komandorze zapytać się o koszt zabudowy pokoju. Powiem wam ze z szafy jestem bardzo zadowolona a pani mi dzisiaj powiedziała że mogą mi zrobić prócz łóżka cały mój projekt razem z biurkiem więc jak dla mnie bomba - mniej roboty dla mnie a niewiele większy koszt. Teraz trzeba poczekać na fundusze i najpierw kupić łóżka z materacami - bo to priorytet a potem myśleć o zabudowie. Idę zjeść obiad bo głodna jestem jak diabli a że mnie nie było to przecież M nie zrobi obiadu jak nie ma pomysłu - a przeważnie nie ma - chyba że ma na coś ochotę :dry:

Marla - z tego co piszą na stronce to na Krakowskiej jest chlorowana woda
MOSiR - Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji

"Rozwiązania technologiczne.
Technologia uzdatniania wody.
Podczas remontu i modernizacji dokonano istotnych zmian w technologii uzdatniania wody:
- wymieniono, filtry, pompy, instalację stalową na PVC
- wykonano zasilanie niecki za pomocą 40 dysz zamontowanych w dnie, (wcześniej 8 dysz od strony płytkiej wody)
- zamieniono przelewy boczne na przelewy górne,
- wykonano zbiorniki wyrównawcze dla każdego obiegu wody,
- wybudowano zbiornik na popłuczyny,
- płukanie filtrów odbywa się obecnie wodą basenową, przed remontem – wodą z wodociągu,
- zamontowano sprężarkę do wzruszania złoża filtrującego.
W obiekcie znajdują się trzy niezależne obiegi wody ze standardowym procesem uzdatniania. Uzdatnianie wody odbywa się za pomocą: filtrów żwirowo – antracytowych, chlorowania – podchlorynem wapnia, korekcji pH - kwasem siarkowym oraz koagulacją – najlepszymi preparatami. Dozowaniem chemii sterują nowoczesne urządzenia Bermuda MSR firmy BWT. "

Sol - a gdzie byłaś w Komandorze. My jedna wycenę robiliśmy na Manifestu, za Tesco, a drugą w Obi. Ta pierwsza wyszła duzo taniej i więcej bajerów pani zaprojektowała. A ta w obi ze 20 procent drożej i to same zwykłe półki i parę szufladek

Ja byłam wczoraj na badaniu w szpitalu, rozwija sie dalej sytuacja (postapiło lekko rozwarcie i prawie brak szyjki). Mała nastraszyła nas na ktg bo miałą niską zmienność i musiałąm czekać ponad godzinę w szpitalu i ponowne ktg mi robili. Wyszło lepiej. Na drugim nawet pojawił sie skurcz (którego nie czułam, a na pierwszym nie było, a wydawało mi sie ze były :sorry2:)
W sobotę znowu do szpitala. Ale musze dzisiaj do gin zadzwonić, bo z cotygodniowego badania moczu wyszło mi krwinki białe 6-8 (a niby norma jest do 5, a zawsze miałam 1-2:confused:), ale dopiero powyzej 10 niby sie podejżewa infekcję, więc czekam do 15 i dzwonię.

dzięki bardzo Mroziku :-D czyli zmienili proces uzdatniania wody, to teraz się chyba wybiorę. jak chlorowali wodę innym związkiem to jak raz tam poszłam w podstawówce to wyszłam z wody calutka w czerwonych plackach, dostałam reakcji alergicznej i ogólnie koszmar... ciekawa jestem jak to będzie z tym basenem który budują u mnie na osiedlu...
Mrozik- trzymam kciuki za Ciebie :-)

Ale już o Kujawskiej nie napisali więcej niż wymiary basenu :sorry2: Miałam się dzisiaj z Karolą wybrać na basen ale zimno wróciło i się zastanawiam czy iść czy nie :dry: A zapowiadają jeszcze większe mrozy więc chyba sobie na razie daruję. Jak temperatura wróci znowu powyżej zera to zaczniemy znowu chodzić na basen :tak:

mrozik - ja byłam w ich salonie na Warszawskiej w tym budynku wolno stojącym. W tesco chyba już nie ma Komandora - zresztą tam chyba niewiele zostało. A policzyła mi za taki projekt (bez łóżka) ok 2700 zł przy czym szafa - po lewej stronie ma wieszak krótki i długi i 4 półki a z prawej jest 10 półek.

Sol - w którym miejscu na Warszawskiej?
Ja nie w tesco byłam, tylko obok :) - jeszcze dalej niż Tesco, w stronę bazar. Tam stoi taki budyneczek. W jednym jest oświetlenie, a w drugim jest Komandor
Aha, jeszcze chcemy zeby nam projekcik zrobili i wycenili w innej firmie - Ive... cos tam ;)

Sol - jeszcze odnośnie Kujawskiej, jest duzo napisane
http://www.mosir.kielce.pl/index.php?mid=48&comp=hotellist&iid=13

Woda też jest dezynfekowana jak na Krakowskiej podchlorynem sodu (chlorowana) i dodatkowo jeszcze ozonowana)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny.
U nas jako tako.Macius już poszedł do szkoły bo od poniedziałku siedział w domu z katarem.Ale już mu przeszło-hmmm na mnie.
Ja za to zdycham na maxa.Głowa mnie boli,katar to mam taki że nie nadążam nosa wyciierać.
Emil na szczęście jeszcze nic nie załapał,i oby tak zostało.
U nas wczoraj tak sypało że szok,w 15 minut od nowa było biało na dworze.

No to mówimy o tym samym miejscu jeśli chodzi o komandora. Ja tylko tam chodzę bo mam najbliżej - a leniwa jestem :-p Nie no po prostu tam nas najtaniej wyszło jak robiliśmy tą ogromną szafę a wtedy się nabiegałam jak potłuczona - byłam chyba w 30 miejscach gdzie robią szafy systemowe.

A ja mam pierońską migrenę - rano byłam z małą na spacerze i bałam się żeby pod coś nie wpaść - bo zamiast normalnego obrazu miałam kalejdoskop. A jak wróciłyśmy to mnie siekło i spałam do 14. Jeszcze mnie głowa ciut pobolewa i kręci mi się w głowie ale już lepiej niż było. Tylko mąż każe mi siąść bo mu się żal mnie robi jak na mnie patrzy :sorry2: A Karola mi bardzo pomaga - wieszała ze mną pranie, pomogła nastawić kolejne (wsadzała pranie do pralki bo umie nastawiać pokrętła i resztę ale ostatnio mi zrobiła ziazi i ma zakaz)

Witajcie dziewczyny

a ja dzisiaj caly dzien na nogach dopiero weszlam padnieta jak mucha ale ale ale Dostalam Prace:-):-):-):-):-):-):-):-) w szkole na Jasnej w swoim zawodzie:tak::tak::tak: ale sie ciesze narazie na pol etatu a od wrzesnia caly:tak::tak::tak::-):-):-)

z drugiej strony nie moge sie cieszyc bardzo bo znow dziadek moj umiera codziennie tam jestem i to kwestia kilku dni:-:)-:)-:)no::no::no: Jestem padnieta

Adas chociaz zdrowy i oby tak dalej:sorry2::sorry2::sorry2:

reklama
To gratki - ja nadal szukam czegoś, chociaż ostatnio już mi się odechciewa szukać jak widzę ciągle - "poszukujemy absolwentów kilku-wydziałowych z min 10 letnim doświadczeniem" - ale życzę im powodzenia :-D

Siedzę i robię Karoli czapkę na szydełku. Mąż zrobił nam kolację i zaraz będę kąpać Karolę a potem kołysać do snu. Już mnie plecy bolą od usypiania jej na rękach :-/

Aż mi się głupio zrobiło - na moim forum chłopcy wszyscy mi krzyknęli wszystkiego najlepszego w niedzielę chociaż niewielu wiedziało. A tu mimo że mówiłam żadna się nie odezwała :-( No nic :-/

Dziewczyny - na poważnie ruszyło tworzenie strony więc błagam was - piszcie uwagi odnośnie wszystkiego co wam przyjdzie na myśl. Ja ciągle siedzę nad kodem a 13 marca muszę już coś pokazać promotorowi.

Prośba do kielczanek i tych spoza miasta - napiszcie jakieś króciutkie artykuliki. Do ciężarówek - stwórzcie pamiętnik ciąży - jak się czułyście, co szczególnego zapamiętałyście, jak się czułyście. Wszystkie artykuły będą podpisane imieniem i nazwiskiem bądź wybranym pseudonimem autora - żeby nie było że chcę przywłaszczyć sobie wasze teksty. Siedzenie nad tym durnym kodem i tak zajmuje sporo czasu a chciałabym żeby stronka ruszyła jak najszybciej. Więc cichutko Błagam napiszcie coś :tak::laugh2:

A swoją drogą - dzisiaj mąż mi walnął tekst jak czekałam na to żeby baza phpmyadmin się ruszyło - "wolno, wolniej, phpmyadmin" :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry