reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

reklama
Hej babeczki.

Dawno mnie nie było. Nie bede sciemniała ze czasu nie miałam, chociaz rzeczywiscie zbyt duzo go nie mam ale oststnio u nas jakos taka ponura atmosfera w domu. Małzon troche podłamany a co za tym idzie ja tez tak ze ochota na wszystko coraz mniejsza.

No i w ogóle nic mi sie niechce,a na dodatek wczoraj mielismy akcje pod blokiem . Pewnie słyszałyscie ze wybuchł gaz w bloku na Jagiellońskiej. To dokładnie na przeciwko mojego bloku. Najadłam sie strachu co niemiara.Ale dzieki Bogu nikt nie zginał.

marla zgadzam sie z tobą, stawka z opiekunkę to min. 5 zł za godzine, tak ze miesiecznie ok 800 zł

mrozik - Karola na szczęście nie ma żadnych alergii czy nietolerancji więc jestem szczęśliwa - jeszcze żeby tylko mleczko raz na jakiś czas chciała swoje pić to bym była prze szczęśliwa :tak:

Joanna,Masiula - współczuję wrażeń :no:

Witam

Marla - a są w Kielcach prywatne żłobki? Bo ja nie słysząłam, a wolę na wszelki wypadek mieć taką informację, jakby nam sie w przyszłości nie udało...
.
typowe prywatne złobki to raczej nie- to tyle wymagan jest ze nikt sie nie porywa na taka działąlnosc
ale sa podobnież jakies kluby malucha itp

No i w ogóle nic mi sie niechce,a na dodatek wczoraj mielismy akcje pod blokiem . Pewnie słyszałyscie ze wybuchł gaz w bloku na Jagiellońskiej. To dokładnie na przeciwko mojego bloku. Najadłam sie strachu co niemiara.Ale dzieki Bogu nikt nie zginał.
:szok::szok::szok: dobrze ze bez ofiar smiertelnych

wiecie co na tym moim osiedlu w ogóle nie odsniezają parkingów
z mężem dzisiaj rano przez 40 minut nie moglismy wyjechac:szok::szok::szok:
a jak wracałam too zaparkowałam dużo duzo dalej bo sie boje ze potem nie wyjade:baffled:
ja chce lato- najlepiej 30 stopni na plusie:-p

typowe prywatne złobki to raczej nie- to tyle wymagan jest ze nikt sie nie porywa na taka działąlnosc
ale sa podobnież jakies kluby malucha itp

:szok::szok::szok: dobrze ze bez ofiar smiertelnych

wiecie co na tym moim osiedlu w ogóle nie odsniezają parkingów
z mężem dzisiaj rano przez 40 minut nie moglismy wyjechac:szok::szok::szok:
a jak wracałam too zaparkowałam dużo duzo dalej bo sie boje ze potem nie wyjade:baffled:
ja chce lato- najlepiej 30 stopni na plusie:-p
u nas tez nie odśnieżają wczoraj ledwo wyjechałam :no:

podobno są różne:tak:
ale wydaje mi się że jak przyjmują to nie do końca jest to zgodne z prawem, bo dla niemowląt i dzieci bodajże do półtora roku sa bardzo duże wymagania co do lokalu itp.
słyszałam ze idzie sie dogadac ale dokładnie to nie wiem bo ja w necie czytałam a nie znam nikogo kto ma dzieci w takich klubach

no i warto popytac czy nie znają kogoś kto prowadzi w domu taki ala żłobek

wizyta u gina ok - dał mi zielone światełko dla drugiej dzidzi. szkoda tylko że męża nie mogę przekonać na termin wcześniejszy niż lipiec. i szkoda ze zaczynam tracić nadzieję że on się wogóle zdecyduje :-(

reklama
Witam się późnym wieczorkiem...
Sol dlaczego twój mężuś nie chce drugiej dzidzi???Czyżby się czegoś obawiał...może jako głowa rodziny boi się o utrzymanie...w dzisiejszych czasach kiedy wszystko jest takie drogie to wiesz jak jest:-(...ale do lipca masz czas żeby go "namówić":-). Karola nie będzie wtedy jedynaczką a to moim zdaniem duży plus:-)

Do góry