reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

:-)Faktycznie nocny marek ze mnie straszny!!!
Nie mogę wieczorami usnąc a rano wstaje o 8,wwszyscy mi mówią zebym teraz się wysypiała bo jak Malutka się urodzi to będę marzyła żeby się wyspać-i pewnie mają rację ale co ja mam zrobić że teraz mam problem z zaśnięciem:(
Wogóle to byłam u dentysty,straaaaaasznie się bałam ale nie było strasznie....najbardziej bałam się o Malutką bo doktorka dała mi zastrzyk ale dzidzia na początku się wierciła a potem cichutko siedziała...dopiero jak wróciliśmy do domku znowu sie odezwała.

Dziewczyny chyba powróciły w wir pracy bo faktycznie cicho od kilku dni tutaj!!!

Ale chciałabym żeby było juz na dworze ciepło i dużżżżżżżo słoneczka:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ma się troszkę ocieplić, ale potem mrozisko ma być "fest"... a teraz to jest taka zamieć na dworze, że szok :szok: masakra...

A lekarka mądra, na pewno dała zastrzyk, który nie zaszkodzi niuni, nie martw się :tak: ja też chyba muszę sobe zacząć zębiska robić...

Witam:)
U nas po USG wszystko okej, mała waży ok.1760 gram i jest położona głowkowo. Ginka powiedziałą że jak na ten tydzień to sporo.Szyjka też dobrze 35 mm, a ja przytyłąm 3 kg, a od początku ciązy 8 kg.
Martwi mnie coś innego, wczoraj bolałą mnie szyja i myślałąm że źle spałam, ale dziś patrzę a tu takie wybrzuszenie po prawej stroniej jakby powiększone węzły chłonne. Byłam u internisty i dał mi skierowanie na badanie krwi i powiedział żebym sobie zrobiła usg węzłów, ale oni nie robią i że można w Kielcach zrobić prywatnie. Ah ta służba zdrowia. Mam nadzieję ze to nic poważnego

Witanko!

Drogie Panie, a co tutaj tak cicho?

Ja dziś dostałam Pieniężną:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jak zobaczyłam kwotę, to aż mnie do góry podniosło :no::no::no::no::no: dostałam 773 zł :szok::szok::szok: pojechałam do makro, kupiłam dzieciom kosmetyki, mleko, herbatki, pieluchy i z pensji zzostało mi 20 zł :szok::szok::szok::szok: nawet kokota na obiad nie mam za co kupić, szlag by trafił :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: kupiłam sobie buty, bo te już mi się rozpadają.

Joanna, pewnie o Alinę W. Ci chodzi? pozdrów ją ode mnie :tak: ;-)
Szkoda, że z samochodem taka kicha, pewnie da się naprawić, nie martw się :tak:

Gaba, gadaj mi tu szybciutko, jak tam po wizycie? jak się czujesz, Ty i maleńka?

Julitka, nocny marku, hop hop :-D:-D

Jestem zła jak cholera... mam nadzieję, że to zły sen...

A co tam u Was?

Alina też jest :tak:ale mnie akurat uczyła Luiza ona tez mówiła ze przeniosła sie z tesco :tak:

hey babeczki :-)
ale nas zasypało... szok :-D
kurka taki ból pleców mi wlazł ze nawet kichnąć nie mogę bo boli....o masakra...
mrozik już coraz bliżej końca więc Ci może cały organizm wariować- ja miałam za niski cukier cały czas i duszności...
Sol a już myślałam ze dołączysz do grona ciężaróweczek ;-)
Julita ja też się tak strasznie boje dentysty, że modle się o zdrowe zęby, bo jak coś sie dzieje to mnie trza siłą zawlec... ale z tego co słyszałam od koleżanek to teraz mają specjalne znieczulenia itp dla ciężarnych wiec nie ma co się bać o dzidziusia ;-)
Ewunia masakra z tą kasą, człowiek pensje dostanie,kupi co potrzebne i lipa...zauważyłam że ceny strasznie poszły w górę w co niektórych sklepach <mur>
Jakby ktoś był chętny z dzieciakami to organizujemy kulig w piatek 15 stycznia w Borkowie :-) jak co pisać na pw :-) to podam szczegóły

Witajcie kobietki przy weekendzie :-)

Joanna, Luizy nie kojarzę... może to nie za "moich" czasów :-D:-D Bo Alina to przeniosła się niedawno :tak:

Gaba, na pewno nie jest to nic groźnego, nie martw się na zapas :tak:

Marla, ceny są masakryczne po prostu, a w tym cholernym makro kupiłam sobie oprócz butów spodnie i okazało się że są za duze, a niech to cholera :angry: raz spodnie założyłam i kicha :-( za to buty ochrzciłam, na tej ślizgawicy się nie zabiłam, więc jest git, choć ciężko mi chodzić w butach na obcasie :-D

A co do kuligu to lipa z kaską... niestety :-(

hej dziewczyny

dzisiaj niezla pogoda :no::no: u nas na samochodzie bylo chyba z 10cm lodu:baffled::baffled:

co do kasy u nas tez lipa wiec z kuligu lipa:sorry2::sorry2:

Milego Wieczoru;-)

jakbyście się jednak zdecydowały to za ten kulig z ogniskiem jest 10zł od osoby :-) organizujemy u mojego kolegi dobrego więc tanio jest :-)
a pogoda fakt- okropna, jeszcze deszcz padał blee.. a ja jutro od rana do stajni... jak ja kurka będę jeździć?? buuuu......

witam
coś spać nie mogę. Wstałam o 6 i łażę po domu, a Filip jak nigdy śpi jeszcze i mąż też (ale u niego to norma). Wczoraj wstałam o 4 i też spać nie mogłam. Boli mnie gardło i kaszel męczy. Byłam u lekarz i przepisała mi duomox - tylko nie wiem czy na pewno mogę brać - musze do gin zadzwonić. Ostatnio jak mi krople do oczu przepisał lekarz to sie okazłąo ze nie wolno.
Filipka też coś kaszel w nocy meczy. Od 2 nocy od 1do2 godziny kaszle

reklama
mrozik - duomox możesz brać - to amoxycylina która jest w "bezpiecznej grupie leków" które można stosować w ciąży :tak: Duomox, amoxiclav, augmentin - to prawie jedno i to samo i można brać.

gaba - to super że dzidzia się ładnie rozwija :tak:

A ja się uczę na dzisiejszą zerówkę bo zaspałam na socjopatię i nie poszłam- to się uczę na 14 na kolosa. Wieczorem albo jutro wam więcej napiszę bo padam na pysk.

Do góry