reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

reklama
Witam Was Wszystkie:)
Jako przyszła mamusia od czasu do czasu sobie tu zaglądałam, aż wreszcie postanowiłam się zarejestrować:) Planowany termin porodu mam wyznaczony na ok. 14 stycznia, więc rozpoczęłam kompletowanie wyprawki i pakowanie torby... I tak, chciałabym się dowiedzieć (szczególnie od tych mam, które rodziły w szpitalu na Kościuszki) co mam ze sobą zabrać... Przejrzałam kilka gazet i poradników i mam mętlik w głowie...:eek: Poratujcie...

Witamy nową mamę :-) napisz coś więcej o sobie!

a co do wyprawki, to nie pomogę, bo rodziłam na Czarnowie :-) chociaż wszędzie chcą to samo ;-)

Witaj Ciacho:-)

Najlepiej to w szpitalu sie dowiedziec co teraz daja, a co trzeba zabrac, to się ciągle zmienia. Na pewno niezmienne jest ze trzeba zabrać dokumenty wszelakie - dowód, książeczkę, kartę ciąży... Dobrze naszykowac jakies ubranko na zabranie dziecka do domu no i dla siebie (moze czekac w domu jak będzie ci miał kto podrzucić). Pamiętaj żeby dla siebie coś wygodnego mieć... Niekoniecznie zmieścisz sie w ciuchy z przed ciąży (choć to różnie może byc ;-)).
Na pewno warto ze sobą zabrac wodę w małej buteleczce z dziubkiem, coś do poczytania... telefon i ładowarkę...
A co do rzeczy dzidziusiowych to może ktoś inny napisze bo ja na czarnowie rodziłam

No cóż... Jestem z okolic Chmielnika ( na południe od Kielc). Obecnie piszę pracę licencjacką ( w czerwcu obrona), prasuję tony ubranek i próbuję nie zwariować myśląc o porodzie... :p

Witamy nowa mamusie. ciacho fajnie ze zdecydowałas sie do nas dołączyc :tak::tak: Ja rodziłam na Prostej , ale rzeczywiscie raczej w każdym szpitalu raczej to samo sie zabiera. Oprócz tego co mrozik napisała wez sztućce , kubek, wydodna koszule nocna najlepiej rozpinana w biuscie do karmienia. A dla dzidziusia to na pewno kilka kaftaników , bodziaczki , pampersy, rożek do zawiniecia , pieluszki tetrowe, no i ciepłe ciuszki na wyjscie. Reszte moze inne dziewczyny dopowiedza bo ja juz tak dokładnie nie pamietam co brałam 3 lata temu do szpitala.

No właśnie w kazdym szpitalu jest inaczej :), na czarnowie nie bierze sie swojego rożka - no chyba że wybitnie chcesz. Bpo panie "robią" rożki. Koszulę można mieć, ale nie trzeba. Ja miałam, a moja siostra nie. Wolała w szpitalnej przeleżec, co by swojej zbytnio nie poplamic. Ciuszki dla dziecka też nie koniecznie trzeba, ale ja też wolałam zwoje. U nas mówili że jak coś to tylko kaftanik lub koszulkę dla dziecka żeby miec (ze 4 sztuki), no i dobrze było swoich pieluch tetrowych miec z 10 sztuk, no i papmersy i bephanten dla dziecka, chusteczki nawilżone (ja wziełam tez laktator , ale jak coś i jest potrzeba to daja szpitalny...).
No a dla mamy to dobrze mieć kosmetyki do mycia, klapki, szlafrok. Ja miaalm też tantum rosa i sobie polewałam żeby sie lepiej goiło. Sztućce i tależyk z kubkiem też miałam.
Na Kościuszki jest darmowy dostep do internetu chyba, wiec można laptopa zabrac - w razie jakby odwiedzin nie było, to można ze światem sie kontaktować nie tylko komórką :sorry:. No ale chyba lepiej odsypiac - hehe

Takich list co zabrać do szpitala jest na forum pełno tylko trzeba wyszukać sobie. O ile dobrze pamiętam to śmiech był zawsze bo na wszystkich wątkach przyszłe mamy 20.. taki wątek jest założony.

Dziewczyny - jak któraś nie ma pomysłu na obiad - polecam pomysły Knora - kebab - wyszedł mi zaje.. tylko że z normalnym pure i surówką i ciągle mam ochotę na jeszcze :tak: trochę a tu już nic nie zostało. :-(

Ciacho - witamy ;-)

reklama
Sol, ach, Ty to potrafisz podrażnić człowiekowi podniebienie :-D:-D ja mam mega lenia, niestety nie mam pensji, to pewnie będzie jutro :tak:

Do góry