reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Wiecie co, ja tam ze żłobka jestem bardzo zadowolona i na pewno jak mi się uda, to drugie też dam :tak:. Nie bardzo wierzę że teraz sie tak podchodzi do tej opieki. Filip uwielbia wszystkie "ciocie". Nie wiem jak jest w innych żłobkach, ale w tym jest bardzo fajnie. Uczą sie piosenek, tańczą, malują, wycinają, z plasteliny lepią. Filip zawsze ma tyle do opowiadania że ą z głowa pęka :-p.
Zresztą - rozmawiałam z dziewczyną która dąła dziecko do żłobka po 2 "sprawdzonych" opiekunkach do dziecka. Powiedziała ze nawet nie chce mówić co sie tam działo. Druga to nagrali - nie wiem czy sie w sądzie nie skończyło :szok:. Powiedziała ze już nigdy wiecej dziecka z żadna opiekunką nie zostawi.
Każdy ma swoje zdanie na ten temat. Moje jest takie, że jesli ja nie mogę być z dzieckiem, to tylko żłobek wchodzi w grę. Ewentualnie któraś mama (moja lub męża), ale też nie na długo, bo przy nich to Filip nawet chodzić by sie nie nauczył :-p. Wszystko mu pod nos podstawiały żeby się nie męczył :eek:

reklama
Powiem Wam, ze bardzo sie boje tego porodu bo juz wiem czym to pachnie i do tego martwie sie ze tym razem nie bedziemy mieli tyle szczescia co ostatnio... juz zaczynam odliczac dni...

A co do zlobkow i opieki to Mrozik_j mam podobne zdanie na ten temat: nie ma to jak mama :) ze zlobka nie bylam zbyt zadowolona a babcie to tylko rozpieszczaja nasze pociechy :) zreszta z punktu widzenia pedagoga jest to najlepsze wyjscie - byc ze swoim dzidziusiem do momentu pojscia do przedszkola.

Ostatnia edycja:
Witajcie!

Sol, życzę Ci zdrówka!!! obyś się szybko wykurowała!

A co do moderowania, miałam prośbę od Administratora, aby zapytać Was o zgodę w tej sprawie. Więc dlatego zapytałam.

Mrozik, niektóre opiekunki są naprawdę straszne :szok: u mnie niby byłyby chętne do opieki, ale przyjamniej minimalną krajową będzie trzeba zaproponować... a skąd wezmę ;-) a złobek to zawsze kontakt z dziećmi, nauka i zabawa w jednym. :tak: Teściową mam za ścianą, to też jej wtykają słodycze pół godz przed obiadem :angry: i powiedziała, że dziećmi się nie zajmie. A moja mama to jedynie w weekendy, bo jeszcze pracuje. Więc u mnie to jedynie żłobek wchodzi w grę. A jakby był ten koło tesco to byłby gites majonez ;-) miałabym dzieci niedaleko pracy i najważniejsze, poczucie bezpieczeństwa :tak:

Ania, ja rodziłam rok po roku i nie bałam się, choć wiadomo, każdy poród jest inny, ale nie ma się czego bać. Trzymam za Ciebie mocno kciuki, aby się wszystko pomyslnie skończyło. Widzę, że czekasz na niespodziankę? nie chciałaś znać płci?

u nas leje :no: a wczoraj było tak łądnie, dopóki się nie wypogodzi, siedzimy w domu :-( kurczę, Julka będzie się wściekać, że szok... małe niedawno wstały i jedzą śniadanko.

Udanego dnia!

Witam dziewczyny

ja juz po pracy.... glowa mnie troche boli i caly dzien tak mi sie chcialo spac ze :szok::szok: nie moglam sie podnies zmiejsca jak juz siadlam.....

ja o 14.30 ide po malego bo jak bylam zaplacic za zlobek to on jeszcze spal wiec ja sobie posprzatalam i na spokojnie pojde po niego... dzisiaj mialam transport do pracy i dobze bo bym przemokla a teraz jest ok moze po zlobku na spacerek skocze... a potem jakis obiadek trzeba by zrobic...:confused2::confused2:

Witanko po południu :-)

Sol, i co powiedział lekarz? mam nadzieję, że bardzo się nie rozchorowałaś?

U nas małe po drzemce, dałam Ani dziś 1 raz mięsko, oj, jak smakowało ;-) Julka po spaniu, w trakcie obiadu. Wyszło słoneczko, to wyjdziemy trochę na dwór, a ciepło, więc żal nie skorzystać.

Udanego popołudnia kobiety

nooo my wrocilismy Adas wrocil brudny mokry ze:szok::szok::szok: cala droge ze zlobka wracal na nogach nawet dobrze mu szlo tylko na pasach musialam go popedzic... i obiadek juz wstawilam bedzie ogorkowa i ziemniaki z rybka i kapusta:-):-)
normalnie jestem w szoku Adas odkad wrocil do zlobka to calkiem inne dziecko:szok::szok::szok: na + oczywiscie:-D:-D:-D:-D

My wróciliśmy ze spacerku, byliśmy aż prawie 2 h :szok: Juluś się wybiegała, Ania pierwszy raz jechała w spacerówce., Myślałam, że główka jej się ukręci, wszystko ją ciekawiło :-) połaziliśmy, i teraz siedzimy w domku.

Sol- i co u ciebie Kochana jak tam Karolcia??

Mrozik gdzie ty sie podziewasz??

Asiulka co u was i dzieciaczkow.. u nas w zlobku juz widzialam pierwsze zdjecia dzieciaczkow... na ktore zgody wydawalismy:-)

my po obiadku ogladamy Brzydule juz mi szkoda na sama mysl ze sie w grudniu skonczy:-:)-:)-( Kupilismy Adasiowi klocki i dostaje juz cholery z nimi wszedzie sa i staje na choinki i okna od tych klockow i moje nogi juz sa cale dziurawe:crazy::crazy::crazy::crazy:

reklama
ja jestem
próbuję mojego łobuziaka do porządku doprowadzić. Zjada mi jogurt rękami - cały sie umazał, ale niech ma trochę frajdy z jedzenia:-p
Dzisiaj w Lidlu kupiliśmy mu majteczki z autami i takie "buciki" do latania po domu. Takie nie usztywniane (bambosze). Pierwszy raz takie kupiłam. Myślę że mu nie zaszkodza, czesto w nich nie chodzi :sorry:

Do góry