reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Ciekawe, jak Adam dostanie tę umowę, to idziemy składać dokumenty do tych żłobków, niech sobie dokumenty leżą i czekają ;-)

a właśnie jestem ciekawa tych przedszkoli, ale chyba jak dziecko ma trzeci rok, to powinni przyjąć...

My też byliśmy na dworze, uśmiałam się z Julki, ulatała się za wszystkie czasy za gołębiami :-D właśnie próbujemy ją uśpić ;-) moze coś z tego wyjdzie, ja w międzyczasie zrobię obiadek i jak wstaną to może znów wyjdziemy :tak:

Mrozik, niestety nie mogę, bo mieszkam z Adamem i jego rodzicami a mieszkanie jest ich. i powiedzieli że mnie nie zameldują, ale z tym to dłuższa historia... ale mam nadzieję, że nie będą robić problemu :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
ewunia u nas to akurat patrzyli na pesel , przyjmowali dzieci z rocznika 2006, a moja Marysia jest 2007 . Mimo ze ze stycznia to jej nie przyjeli. No ale co przedszkole to inny zwyczaj :tak::tak:

dziobek-ania ja tez na prostej rodziłam i polecam ze swojej strony

MASIULA, bo w niektórych przedszkolach przyjmują dzieci, któe mają trzeci rok, na razie tylko myślę, co robić, jak moje obie baby są z czerwca :tak: ale będę myśleć w przyszłym roku :tak::-p ale zapytac nie zaszkodzi :tak: bo w innych miastach to już są zapisy do przedszkoli dla dzieci urodzonych w 2009 :szok: więc nie jest tak źle u nas :-D

To co piszecie o żłobkach widzę jako horror - dobrze że ja z małą siedzę do momentu jej pójścia do przedszkola. Umówiliśmy się z kolegą że zatrudni mnie na papierku w lutym 2011 (dla papierka że pracuję) a po rekrutacji zacznę sobie czegoś na serio szukać. Karola będzie już wtedy miała skończone 3 latka i ja będę spokojna i M. A z przyjęciami z rejonu w naszym przedszkolu nie ma żadnych problemów byle spełnić kryteria.

Joanna pozdrawia i kazała przekazać ze odezwie się jak będzie miała chwilę - chwilowo pilnie poszukuje pracy.

A my po obiadku Karoli, dla siebie muszę coś upichcić - nie chce mi się. Mam ochotę zamówić pizze. Co nie byłoby złym pomysłem. Jeny - przespałam z Karolą prawie trzy godziny i mam takiego lenia że szok.

dziobek
- jeśli masz mieć cesarkę i chcesz żeby twój mąż mógł zobaczyć dziecko tego samego dnia - odradzam prostą - zobaczy malucha i ciebie po dobie jak nie dwóch - zależy bo jak urodzisz w piątek wieczorem to zobaczysz męża w poniedziałek - żona kolegi tak niestety urodziła - przeszła gehennę. zresztą na naturalny też nie polecam. PROSZĘ O WYBACZENIE ALE NIKT Z MOICH "OSOBISTYCH" ZNAJOMYCH/PRZYJACIÓŁ NIE BYŁ ZADOWOLONY Z PROSTEJ I NIKOGO NIE WYŚLĘ DO TEJ RZEŹNI!!!

hej dziewczyny

wiec sie witam u nas Adas dzis poszedl znow do zlobka wiec juppi jestem o to zadowolonba... imprezy byly udane i przeszly hukiem :-):-):-):tak::tak::tak:

Ewa jesli chodzi o zlobek to ja ci mowilam zebys juz starala sie o zlobek wtedy co ja Julia mialaby wtredy szanse niestety teraz bedzie ciezko bo w zlobku wymagane jest zaswiadczenie z pracy ze oboje rodzicow pracuje.... i wypelnic formularz zlobkowy.... niestety u nas w zlobku na 50 dzieci do grupy Adasia przyjeto 25 dzieciakow i wszystkie chodza a te 25 co zostalo jest na liscie rezerwowej i podejrzewam ze tak jest w inych zlobkach.... nam sie chyba cuuuudem udalo i bardzo sie ciesze bo nie musze sie nikogo prosic o zostanie z mlodym bo niestety nie jest to latwe bo kazdy pracuje uczy sie i nie ma kto..

u nas ok meza urodziny i imieniny cioci suuuper wybawilam sie wyspiewalam i najadlam ze :szok::szok::szok: nie pamietam takiej zabawy dawno:laugh2::laugh2::laugh2:

a z gorszych wiadomosci u mnie to to ze do 23 listopada ostatni raz ide na staz... :-:)-:)-( i co ja bede robila od tego czasu.... porozwieszam ogloszenia o masaz klasyczny moze kogos zlape prywatnie:cool2::cool2: ale chce sie utrzymac jako bezrobotna do stycznia bo bede mogla zroboic prawo jazdy ze srodkow unijnych:-):-):-):-):-):-):-)

moj Adas dzis nie chcial wyjsc ze zlobka tak mu sie juz w domu nudzilo ze chyba to byla dla niego radosc ze poszedl do zlobka:rofl2::rofl2::rofl2:

aha co do moderatorstwa to ja juz zlozylam prosbe i nie wiem czy we dwie az musimy tu byc moderatorkami:confused::confused::confused: zreszta do tej pory prawie cie tu nie bylo Ewus:tak::tak: pisz z nami wiecej bo o kielczankach zapomnialas.....:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
noo musisz... wypelnij i czekaj bo moze po wielu chorobach dzieci w zlobkach rodzice zrezygnuja iwtedy znajdzie sie miejsce... trzymam kciuki...:-):-)

a tak wogole czemu sie nie odzywacie do nas?? nie zagadacie nie przyjedziecie sprzykszylo nam sie za dziewczynkami :-:)-:)-(

wiecie co dziewczyny

ja to dopiero obiad zjadlam normalnie jezyk do du..y mi uciekal.... czekam teraz na Brzyduje i seriale wogole zjadlabym jeszcze cos dobrego...:tak::tak:

reklama
Ewunia - przecież ty jesteś u nas modem :-) więc po co była ta cała rozmowa o moderatora?

Ja zaraz spadam do lekarza bo chcę płuca wypluć. Mam suchy zamęczający kaszel i gardło w stanie agonalnym. A do czwartku muszę być zdrowa i po drodze Karoli nie zarazić.

Do góry