reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Ewunia - poza zwykłymi ciążowymi dolegliwościami (czytaj ciągłe budzenie sie na siku i notoryczny brak sił) to nieźle sie czuję

Do żłobka trzeba dać wypełniony formularz. U mnie pracodawca musiał podbić i potwierdzić fakt zatrudnienia. Ważne jest żebyście byli zameldowani na terenie Kielc, bo inaczej to raczej lipa. Bo czytałam że na Dabrowie mieszkasz - ale tej "kieleckiej" jeszcze?

reklama
No ok, ale niestety mnie nie stać ani na nianię, ani tym bardziej na prywatny żłobek, bo chcą więcej niż moja pensja :no: są wady i zalety żłobków państwowych...

Marla, wiem, że są cyrki, nawet Kamilka o tym mówiła... mnie najlepiej byłoby zapisać małe do tego żłobka koło Tesco, bo pracuję w Tesco... ;-)
a na razie to jest tylko gdybanie, bo jeszcze przyszły pracodawca się do Adama nie odezwał, ma się odezwać na tygodniu... 3majcie kciuki!!!

A dziewczyny, czyli trzeba przedłożyć ksera umów o pracę czy coś w tym stylu? i chyba umowa o dzieło nie wchodzi w grę, jak myślicie?
uświadomcie mnie plissssss :tak:

Ewunia wydaje mi się że umowa o prace musi być, wiesz, najlepiej zrobisz jeśli po prostu zadzwonisz do tego żłobka i zapytasz co potrzebne. Ja tez już bym chętnie wróciła do pracy, ale do żłobka młodej nie przyjęto :-/ (za dużo chętnych)wiec przeczekam jeszcze ten rok i od września w przyszłym pójdzie do przedszkola...będzie miała już 2,5 roku...

Na tej stronie jest karta zgłoszeniowa i warunki przyjęcia dziecka do żłobka.
Mój Filip właśnie do tego na Bocianku chodzi (czyli koło TResco). Ja jestem bardzo zadowolona. Panie sa fajne, fajnie im zajęcia organizują.
Umowy zadnej przedkładac nie terzeba było. Tylko nazwę firmy i adres i pieczatkę. Koleżanka podobno to nawet bez pieczątki dawała (ale mnie nie przyjęli wniosku bez pieczątki. Ale radzę jak najszybciej wniosek złożyć. No a przez telefon to zależy na kogo trafisz. Bo nie wszyscy tam potrafią porozmawiac ;-). Mojej siostrze powiedzieli jak dzwoniła, że nie barzdo przyjmą 9-miesięczne dziecko. Najlepiej jak rok bedzie miało :-D - to kierowniczka chyba taki pomysł miała. No ale jekoś ja przyjhęli bez znajomości :tak:

Dzięki serdeczne za ten link :tak: mam nadzieję, że nie będą robić problemu, jak nie mam zameldowania w Kielcach...

ach, jakby się to wszystko udało... ale by było fajnie, ale na razie jestem w kropce, póki Adam mój nie będzie pewien i nie będzie miał umowy w ręku, na razie czekamy na tel od tego gościa... i zaczynamy działać! a nuż się uda!

Mrozik, ja jestem z tej Dąbrowy Kolonii ;-) a ta podlega pod Masłów jeszcze... miałam prawie rzut beretem do Kamilki ;-)

a teraz osiadłam na Herbach i se tu siedzę z rodzinką ;-)

Ostatnia edycja:
Problem jest w tym, ze albo tylko osoby zameldowane w Kielcach mogą ten żłobek dostać, albo w pierwszej kolejności osoby z Kielc. A nie mozesz sie na herby przemeldować?

Znam nawet te okolice :-)

Witam się z rana - ja już po wkurzałam sąsiadów - z Karolą zrobiłyśmy sobie disco i tany tany :-D:tak::tak::tak:

Zapomniałam wczoraj na noc wziąć leków - oj miałam ciężką noc wam powiem :sorry: Ale za głupotę i sklerozę się płaci :zawstydzona/y:

Ewunia - już jakiś czas temu pisałam do Admina naszego ukochanego żeby przydzielił nam moda i cisza nastała w tym temacie bo była jakaś awaria wtedy forum a potem chyba Ania zapomniała. Sama zgłosiłam się na moda bo ja siedzę cały czas w domu i się nudzę a mam doświadczenie w administracji forum bo sama jedno prowadzę i jestem modem na dwóch innych.

Dziewczyny te które mają dzieciaczki powyżej roku - dawajcie maluchom (jeśli nie mają alergii!!!)
MIODEK

najlepiej z cytrynką - zapobiegawczo ; lub mleczkiem jak zaczyna rozkładać. Najlepszy dla takich maluchów jest miód lipowy ale jeśli dziecku nie smakuje może być każdy inny - pod warunkiem że maluch nie ma alergii. Radzę jako farmaceuta.

My zaraz idziemy obiad robić i iść spać bo maruda się zaczyna :-p

reklama
Ja juz mam zakupione w domku 8 literków miodu. Ale ja nie lubie miodu, a mały alergik, wiec do 3 latek kazali sie z miodem wstrzymać.
Mąż za to uwielnbia. Ale póki co to tylko w spadziowym gustuje.
Dobrze że u nas tesciowa zasponsorowała, bo droga taka imprezka 240 zł wyszło mi za ten miodek :shocked2:

Do góry