reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Hej Mamuśki.
Pogoda coś u nas słoneczna ale zimnica na dworze straszna. Jeszcze na tym stoku tak wieje że głowę chce urwać :szok:
Mały śpi a ja pichcę obiad.
Wczoraj młody mnie załatwił, nie chciała mu dac czekolady, to krótko mysląć rzucił we mnie małym, cięzkim resorakiek. Pech chciał że trafil w moje usta, dolna warga przecięta, zapuchnięta i sina myslałam że zwariuje takie miałam nerwy. Dziś juz lepiej ale i tak widac jakby ktoś mi z pięści przyfasolił :sorry:

Kamilka zdrówka dla Was, a jak się czujesz? lepiej już?
Sol ale zaszalałaś na zakupach.
Asiulka Maciuś zdrowiutki już?
Mrozik pochwal się mebelkami jak przyjda :-)
A ty kobitko jak się czujesz?
Miłego dnia

reklama
Witam chorobowo.
Zdrówka wszystkim życzymy.
Właśnie przyjechałam z Maciusiem od lekarza znowu zapalenie gardła ,tym razem delikatne i bez antybiotyku.
M.zasmarkany,ja zdycham,katar boli mnie głowa i ledwo na oczy widzę..
Na razie Emil dzielnie się trzyma i nie daje chorobie.Mam nadzieję że tak zostanie.
Buziaki

kalka - mebelki takie zwyczajne - nie jakieś typowo dziecięce. Jedyne dzieciece które mi się podobały kosztowały by za zestaw 6000, a według mnie na te parę lat to nie warto tyle dac. Teraz to i kredkami pomaze czy farbkami, pewnie nalepiac coś na nich bedzie. :-p

A mebelki zamówiłam takie:
Pokój dla dzieci | pokoje, meble - ATB
wersja dla nastpolatka (tam nad zdjeciem sie opcje zminia) tylko bez biurka, bo na pewno służyło by mu do łażenia - a biurko ma stać pod oknem. Na razie będzie miał malutki stolik i krzesełka (myślałąm o serii mamut z Ikea), a biurko to jak do szkoły pójdzie

Mrozik - my też już myślimy nad przeprowadzeniem Karoli do nowego łóżka ale to nastąpi chyba dopiero na wiosnę. Jak na razie widziałam fajne meble w DEK-u za nie bardzo wygórowaną cenę.

A my dzisiaj rano na spacer wyszłyśmy po bułę klasycznie :-D Mamy pod nosem cukiernię w której ja kupowałam sobie bułki jak byłam mała i teraz Karola ukochała sobie buły stamtąd więc chciał nie chciał iść trzeba codziennie po bułę z serem :tak::-D

Chorowitki - zdrowieć szybko !!! - takie śliczne słoneczko dzisiaj było i choć mróz to nie warto tracić czasu na choroby :tak::tak::tak:

Spadam sobie pograć - Karola ogląda Misia na wielkim drzewie ;-)

Laski padam na twarz.Mam temperaturę 38,9.Mam zapalenie oskrzeli i antybiotyk.Zaraz rozsadzi mi łeb.
Poszłam po południu ze sobą do lekarza.
dobrze że zwolniło się miejsce na 17.30,bo do jutra to bym chyba wykorkowała.
M jest na 2 zmianie ,teście też ,jeden szwagier pojechał już dziś do Danii,a młodszy złapał jakąś fuchę na dziś.Wrócił umarznięty i nie mam sumienia prosić go o pomoc.Poprosiłam go tylko o to żeby został z chłopcami na trochę jak poszłam do lekarza,dobrze że blisko,i psa mi wyprowadził.A jak na złość Emil dzis łobuzuje,i Maciusiowi dokucza.Mam go serdecznie dość dziś.

Ostatnia edycja:
Hey. ale mroźno, -3 st, ciekawe czy śnieg spadnie....
co do łóżeczka to mój tata dobrał się do starego drewnianego łóżeczka które w piwnicy znalazł, przesiedział w warsztacie cały dzień i młoda ma teraz coś takiego:
ŁÓŻECZKO DLA JUNIORA + BARIERKI 140/70 cm (787867359) - Aukcje internetowe Allegro
tylko przody są troszkę inne :-) naprawdę fajnie to wygląda.
co do nowych mebli mrozik te co kupiłaś są świetne!! :-D my się jeszcze z kupnem wstrzymujemy tak może do przyszłego roku, i nawet jeszcze nie wiem jakie będą, ale jak co będę ściągać od ciebie ;-) na razie młoda ma w pokoju tylko łóżko, szafę, komodę, taki mały stoliczek i krzesełko więc starczy, lepiej żeby miała więcej miejsca na zabawę.
Sol z moja młodą też codziennie chodzimy na bułki z serem ;-) jak tylko przechodzimy koło piekarni to krzyczy "buła,mama kup" hehehe, w ogóle tak się rozgadała ostatnio, że spokojnie można się już z nią porozumieć, pomyśleć że 19 mcy już skończyła...:happy2:

Marla - super to łóżeczko. Myśmy o takim myśleli, ale reszta takich "surowych" mebli była droga. Na Okrzei otwarli taki sklep z meblami sosnowymi. Bardzo ładne sa, ale to też jeszcze nie na ten etam. Zaczekam jak dorosnie :tak:
Sol - my Dek zeszliśmy cały. Ładne mebelki były, ale właśnie takie co nam sie podobały to 6 tys trzeba było wydać. Jeszcze jedne były fajne - ale łóżka do nich mega wysokie. Jak na piersze samodzielne spanie, to dla mnie za wysokie
Asiulka - no to nieźle cie dopadło. Dobrze że cie lekarz przyjął

A mój mały jakos nie lubi teraz drożdżówek. Tzn zje, ale bez "dżemiku". Jak dojdzie do nadzienia to jest płacz i prosi żeby mu wylizać dżemik :eek:. Zawsze środek lubił, a teraz nie tknie

marla - nie kracz z tym śniegiem bo ja muszę młodej buty kupić a kasę będę miała dopiero po 10-tym. Nie wiem czemu pięta jej ucieka do góry w tych bucikach co ma. Kostka się w ogóle w nich nie trzyma i czeka mnie kolejny wydatek rzędu 120 zł :sorry2:

mrozik - a ja tam na młodzieżowym widziałam fajne niskie łóżko i komplet z meblami 2.200 zł. Tyle ze mieli akurat kolorystykę dla chłopca a nie dziewczynki.

A my dzisiaj po bułę nie pójdziemy bo jestem spłukana i nie mam nawet grosza w portfelu a iść do najbliższego bankomatu mojego to zmarzniemy jak diabli. My już po śniadaniu i sprzątaniu - młoda siedzi i rysuje po kolorowance. A ja chyba posprzątam po kieszeniach w kurtkach i może coś znajdę :-p to pójdziemy po tą bułę. :tak:

Zimno... ZDRÓWKA DLA WSZYTSKICH CHOROWITKÓW

Weronika troche jszcze podziębiona więc do przedszkola nie poszła.
Niedługo ide z dzieciaczkami na krótki spacer do sklepu ;-)

je3sli chodzi o zmianę łóżeczka to Weronika spała w nowym jak miała okolo 1,5 roku a Wiktor 1 rok.
Kupilismy im takie łózko

74619_PE191869_S4.jpg

i początkowo spali razem na dole
a teraz Weronika juz spi u góry .

reklama
Hej Laski.
Ale zimnica brrr
My siedzimy w domku, młody coś wczoraj kichał za bardzo i męczył go kaszel ale dzisiaj cisza i oby tak zostało
Mebelki wszystkie śliczne.
A co tu takie przeziębienia panują?
Zdróweczka dla wszystkich życzę :-):-)

Do góry