reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Hej Mamuśki.
Pogoda coś u nas słoneczna ale zimnica na dworze straszna. Jeszcze na tym stoku tak wieje że głowę chce urwać :szok:
Mały śpi a ja pichcę obiad.
Wczoraj młody mnie załatwił, nie chciała mu dac czekolady, to krótko mysląć rzucił we mnie małym, cięzkim resorakiek. Pech chciał że trafil w moje usta, dolna warga przecięta, zapuchnięta i sina myslałam że zwariuje takie miałam nerwy. Dziś juz lepiej ale i tak widac jakby ktoś mi z pięści przyfasolił :sorry:

Kamilka zdrówka dla Was, a jak się czujesz? lepiej już?
Sol ale zaszalałaś na zakupach.
Asiulka Maciuś zdrowiutki już?
Mrozik pochwal się mebelkami jak przyjda :-)
A ty kobitko jak się czujesz?
Miłego dnia

reklama
Witam chorobowo.
Zdrówka wszystkim życzymy.
Właśnie przyjechałam z Maciusiem od lekarza znowu zapalenie gardła ,tym razem delikatne i bez antybiotyku.
M.zasmarkany,ja zdycham,katar boli mnie głowa i ledwo na oczy widzę..
Na razie Emil dzielnie się trzyma i nie daje chorobie.Mam nadzieję że tak zostanie.
Buziaki

kalka - mebelki takie zwyczajne - nie jakieś typowo dziecięce. Jedyne dzieciece które mi się podobały kosztowały by za zestaw 6000, a według mnie na te parę lat to nie warto tyle dac. Teraz to i kredkami pomaze czy farbkami, pewnie nalepiac coś na nich bedzie. :-p

A mebelki zamówiłam takie:
Pokój dla dzieci | pokoje, meble - ATB
wersja dla nastpolatka (tam nad zdjeciem sie opcje zminia) tylko bez biurka, bo na pewno służyło by mu do łażenia - a biurko ma stać pod oknem. Na razie będzie miał malutki stolik i krzesełka (myślałąm o serii mamut z Ikea), a biurko to jak do szkoły pójdzie

Mrozik - my też już myślimy nad przeprowadzeniem Karoli do nowego łóżka ale to nastąpi chyba dopiero na wiosnę. Jak na razie widziałam fajne meble w DEK-u za nie bardzo wygórowaną cenę.

A my dzisiaj rano na spacer wyszłyśmy po bułę klasycznie :-D Mamy pod nosem cukiernię w której ja kupowałam sobie bułki jak byłam mała i teraz Karola ukochała sobie buły stamtąd więc chciał nie chciał iść trzeba codziennie po bułę z serem :tak::-D

Chorowitki - zdrowieć szybko !!! - takie śliczne słoneczko dzisiaj było i choć mróz to nie warto tracić czasu na choroby :tak::tak::tak:

Spadam sobie pograć - Karola ogląda Misia na wielkim drzewie ;-)

Laski padam na twarz.Mam temperaturę 38,9.Mam zapalenie oskrzeli i antybiotyk.Zaraz rozsadzi mi łeb.
Poszłam po południu ze sobą do lekarza.
dobrze że zwolniło się miejsce na 17.30,bo do jutra to bym chyba wykorkowała.
M jest na 2 zmianie ,teście też ,jeden szwagier pojechał już dziś do Danii,a młodszy złapał jakąś fuchę na dziś.Wrócił umarznięty i nie mam sumienia prosić go o pomoc.Poprosiłam go tylko o to żeby został z chłopcami na trochę jak poszłam do lekarza,dobrze że blisko,i psa mi wyprowadził.A jak na złość Emil dzis łobuzuje,i Maciusiowi dokucza.Mam go serdecznie dość dziś.

Ostatnia edycja:
Hey. ale mroźno, -3 st, ciekawe czy śnieg spadnie....
co do łóżeczka to mój tata dobrał się do starego drewnianego łóżeczka które w piwnicy znalazł, przesiedział w warsztacie cały dzień i młoda ma teraz coś takiego:
ŁÓŻECZKO DLA JUNIORA + BARIERKI 140/70 cm (787867359) - Aukcje internetowe Allegro
tylko przody są troszkę inne :-) naprawdę fajnie to wygląda.
co do nowych mebli mrozik te co kupiłaś są świetne!! :-D my się jeszcze z kupnem wstrzymujemy tak może do przyszłego roku, i nawet jeszcze nie wiem jakie będą, ale jak co będę ściągać od ciebie ;-) na razie młoda ma w pokoju tylko łóżko, szafę, komodę, taki mały stoliczek i krzesełko więc starczy, lepiej żeby miała więcej miejsca na zabawę.
Sol z moja młodą też codziennie chodzimy na bułki z serem ;-) jak tylko przechodzimy koło piekarni to krzyczy "buła,mama kup" hehehe, w ogóle tak się rozgadała ostatnio, że spokojnie można się już z nią porozumieć, pomyśleć że 19 mcy już skończyła...:happy2:

Marla - super to łóżeczko. Myśmy o takim myśleli, ale reszta takich "surowych" mebli była droga. Na Okrzei otwarli taki sklep z meblami sosnowymi. Bardzo ładne sa, ale to też jeszcze nie na ten etam. Zaczekam jak dorosnie :tak:
Sol - my Dek zeszliśmy cały. Ładne mebelki były, ale właśnie takie co nam sie podobały to 6 tys trzeba było wydać. Jeszcze jedne były fajne - ale łóżka do nich mega wysokie. Jak na piersze samodzielne spanie, to dla mnie za wysokie
Asiulka - no to nieźle cie dopadło. Dobrze że cie lekarz przyjął

A mój mały jakos nie lubi teraz drożdżówek. Tzn zje, ale bez "dżemiku". Jak dojdzie do nadzienia to jest płacz i prosi żeby mu wylizać dżemik :eek:. Zawsze środek lubił, a teraz nie tknie

marla - nie kracz z tym śniegiem bo ja muszę młodej buty kupić a kasę będę miała dopiero po 10-tym. Nie wiem czemu pięta jej ucieka do góry w tych bucikach co ma. Kostka się w ogóle w nich nie trzyma i czeka mnie kolejny wydatek rzędu 120 zł :sorry2:

mrozik - a ja tam na młodzieżowym widziałam fajne niskie łóżko i komplet z meblami 2.200 zł. Tyle ze mieli akurat kolorystykę dla chłopca a nie dziewczynki.

A my dzisiaj po bułę nie pójdziemy bo jestem spłukana i nie mam nawet grosza w portfelu a iść do najbliższego bankomatu mojego to zmarzniemy jak diabli. My już po śniadaniu i sprzątaniu - młoda siedzi i rysuje po kolorowance. A ja chyba posprzątam po kieszeniach w kurtkach i może coś znajdę :-p to pójdziemy po tą bułę. :tak:

Zimno... ZDRÓWKA DLA WSZYTSKICH CHOROWITKÓW

Weronika troche jszcze podziębiona więc do przedszkola nie poszła.
Niedługo ide z dzieciaczkami na krótki spacer do sklepu ;-)

je3sli chodzi o zmianę łóżeczka to Weronika spała w nowym jak miała okolo 1,5 roku a Wiktor 1 rok.
Kupilismy im takie łózko

74619_PE191869_S4.jpg

i początkowo spali razem na dole
a teraz Weronika juz spi u góry .

reklama
Hej Laski.
Ale zimnica brrr
My siedzimy w domku, młody coś wczoraj kichał za bardzo i męczył go kaszel ale dzisiaj cisza i oby tak zostało
Mebelki wszystkie śliczne.
A co tu takie przeziębienia panują?
Zdróweczka dla wszystkich życzę :-):-)

Do góry