reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Barmanko dokladnie ten sklep a opinie powiem ci pozniej jak dzieciaki wyprobuja,ale mysle ze bedzie ok i wiesz te z ikeii lozko jest wieksze,dluzsze i musisz miec materace te z ikei ktore beda pasowaly a te znowu sa lipne i drogie,a u tedo faceta lozko wyglada na masywniejsze i z dwoma materacami i z dojazdem powiedzial nam 240e a w ikei hmmm jakies 175e lozko,2materace po 85e gorsze lub 130 lepsze i jeszze dojazd jakies 70e:(a co do mojej przypadlosci to tez tak mysle ale juz leki z pl leca:)
Margaritta w jakiej pl szkole uczysz i gdzie?a slyszalyscie ze ta pl szkole przy ambasadzie chca zrobic platna?bodajze rzad tak zsdecydowal i oszczednosci szuka.i tak potrochu zbieram info o pl szkolach bo od wrzesnia kacper zaczyna pl szkola ale jeszcze niewiem gdzie.czy ktoras z was bedzie posylala dziecko do pl szkoly,tichonku a ty jak radzia zapisujesz?

reklama
czołgiem prawie w środku nocy :dry::-D

biola
sie napisalam referat caly dla Ciebie i po zatwierdzeniu ucieło mi całego zaraz po linku szkoły:wściekła/y: co za zje**^*& forum :confused2: nie powtórze juz teraz tego - może pozniej mi się uda. W kazdym razie nie uczę w tej szkole nie mam wykształcenia pedagogicznego. Siedzę w sekretariacie. A oto ta najlepsza szkoła polonijna na Wyspie http://www.polskaszkolawdublinie.com

Ostatnia edycja:
no dobra się postaram powtórzyć. Bo temat który biola mi zarzuciła bardzo mi lezy :-D To ze ta szkoła "pod ambasadą " ma byc płatna też wiem, nie wiem tylko jak to się rozegra finansowo, póki co ogromny protest rodziców - no zobaczymy. Wracając do "mojej" szkoły to jest to rzeczywiście najlepszy wybór jakiego można dokonać :cool2: wspaniała moda kadra z mnóstwem zapału i pomysłów na lekcje, Dyrektor człowiek do rany przyłóz- mozna z nim załatwić prawie wszystko a dar do prowadzenia takiej placówki to ma przeogromny, sekretariat na najwzyszym poziomie :cool2::-D no i dzieciaczki - prawie 300 uczniów na dzień dzisiejszy. I własnie tu pojawia sie mały problem, bo trzeba będzie ograniczyć ilość miejsc. Rekrutacja jest spora i w tym roku to jeszcze ok,ale juz na przyszły trzeba bedzie jednak pozamykac listy. I dlatego laseczki warto juz pomyslec o wlaściwym wyborze dla swojego dziecka;-) No ja wiem ,ze cena- ale wiem tez za co płace. Juz co raz więcej ludzi wybiera jakość, choć duzo jest jeszcze takich, którzy nie dorosli do takiej decyzji... Poza tym w ramach czesnego jest mnóstwo dodatkowych zajęc nie tylko nie dzieci ,ale i dla rodziców" j. hiszpanski- który prowadzi rodowita hiszpanka, j. angielski, a nawet mamuśkom zachciało się fitnessu i tez jest :-D Cały czas cos sie dzieje. Np. niedlugo mój dyrektor organizuje coś takiego : W dniach 12-14 października w Dublinie gościć będą polscy dziennikarze telewizyjni i prasowi, którzy przyjeżdżają zagrać charytatywny mecz, by uczcić pamięć zmarłego kibica irlandzkiego Jamesa Nolana z Belssington, który zginął tragicznie w Bydgoszczy podczas Euro 2012. - nie będe Was zanudzać listą owych dziennikarzy ,ale parę znanych gęb będzie. Oczywiscie będa oni u nas w szkole na dzień nauczyciela a poniej pewnie jakaś wspólna impra:cool2::-D

W maju znow Olimpiada szkół polonijnych , której organizatorem po raz 3 jestesmy my. Przedsięwzięcie mega. Rok temu było około 1000 osób- tak tak- w tym 400 biorących udział we wszystkich proponowanych konkurencjach...

to była reklama - teraz zapraszamy na film :-D

sorry wiem ,ze sie rozpisałam, ale biola wywołala wilka z lasu :-D a tak przy okazji Biola - wiadomo chyba, o jakiej szkole dla Radka myśli Tichonek nie:cool2: miejsce ma zaklepane :tak:;-)

dobra lece laski z wyr powyciągac - porozwozić do szkół- a ja gdzie? no jasne ze na gyma.

Buziole

Ostatnia edycja:
Margaritta no kobieto dzieki ci:)no oczywiscie ze wybor zostaje tylko miedzy dwoma szkolami:)
Hej dziewczyny czy orientujecie sie na co patrzec przy zakupie koldry?chce kupic dla nikusia single kold3ke ale chce zeby byla gruba i niewiem na co patrzec,kiedys kupilam dla siebie to jej ani razu nie uzylismy bo byla taka cieniutka ze szok:(

Ostatnia edycja:
Hej

Biola na kołdrach jest oznaczenie "tog" i tam jest mumer im większy mumer tym kołdra grubsza. My 3 lata temy kupiliśmy sobie na king size kołdre 13,5tog i była puszysta i ciepła bardzo, teraz to już taka nie jest, ale ja nie narzekam bo ja z Zuzią nie przepadamy za gorącem. Teraz Zuzi kupiłam komplet pościeli z poszewkami na toodler bed i kołdra jest 3,5 tog więc jest cienka. Dodam, że obecną kołderke w łóżeczku ma 4tog i nie marznie.
Myśle, że jak chcesz grubszą to tak od 7tog w góre.
Asienka_r zdróweczka dla Was, trzymajcie sie cieplutko.

Asienko dzieki wielkie i juz sie obeznalam e tych togach i kupilam mu 15 i powiem ze jest superowa nam tez musze taka sprawic:)
Powoli zaczynam sprzatac chlopakow pokoj dzis skrzynie wywalam z kacperka lozka 2noce pospi na materacu na podlodze kurna ale gdzie ja oomieszcze te rzeczy co lezaly w skrzyni albo pof lozeczkiem nikusia:(

reklama
Witam
Barmanko-gadasz-dajesz tę fotę,no!!A z maścią-nie pomogę,bo nie znam takich problemów-ale Kamcia cos miała o ile dobrze mi świta:tak:
Margaritta-dorośli,nie dorośli do decyzji,ale jak mam do wyboru tę"bezpłatna"polską szkołę(a swoją drogą od przyszłego roku wszystkie polskie szkoły za granicami państwa mają byc płatne)a płatną(blizej w dodatku),w której dzieci ucza się wieczorami w czwartek przez 2godziny i NIC więcej,to sorki:sorry2:Gdybym miała jakis Dublin pod nosem,to wierz mi,że na edukacji dzieci ja nie oszczędzam:zawstydzona/y: Ale moze od przyszłego roku zastanowimy się nad Cork...Zobaczymy... A tak poza tym-dobrze Cię"widzieć";)))
Anineczko-i juz? I masz neta i nic do napisania????????????????????????No dawaj bo mnie ciekoawość zżera na maxa!!!

Do góry