reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Czekam na siostrę i zaraz ruszamy :)
Nawet sobie nie zdawałam sprawy,ze dzisiaj piątek 13ego hehe :)

Asienko Ty też z Zamościa?? dopiero zauważyłam :D
Co do zjedzenia suszonej śliwki to mogę zapomnieć. Kinga w ogóle wybredna jest jeśli chodzi o jedzenie i czasem mam już dość po prostu. Ma to po mamusi, bo byłam taka sama w jej wieku. Teraz wiem co moja mam przeszła :/
Jak nie ma gorączki itp. to nie jest aż tak źle ;) aczkolwiek marudzeniem też na pewno daje Ci w kość ;)
zaciśnij zęby i oddychaj głęboko :D

reklama
AsieńkoM-dokładnie tak jak mówisz...tylko ja musze poczekać na poprawę samopoczucia-bo jak u mnie ze zdrowiam licho(teoretycznie dwa razy do roku),to i motywacji nie znajde:(((
Fenix-o proszę-będe sledzić Twoje poczynania na tym watku;)nie znikaj!!!A mój migdałek-chętnie bym sie go pozbyła,ale nie ma tak hop siup...Mój Gp powiedział,że jak bedzie pogorszenie(nie wyobrazam sobie,ze mogłoby być gorzej:/),albo brak poprawy,to mam wrócic...nawet jak recepcja nie znajdzie terminu na juz,to mam sie władowac do gabinetu;)))póki co antybiotyk-tylko nie może sie rozkręcić i zacząc pomóc:/

Aniu witaj spowrotem:)
Napisz w wolnej chwili jak bylo?:)\

Fenix dal tak malego dziecka to napewno meczarnia po wycieciu migdalka.Ja mialam wyciety jakos w wieku 10lat pod narkoza i nie bylo dragedii.Fakt lezalam po tym pare dni w szpitalu,jadlam papki ,ogolnie rzadkie rzeczy...dalam rade przezyc:)

Lubiczanko biedna ty..buziak w Twoje gardelko ode mła

pospalismy dzis prawie do 9:szok:....jakiegos lenia mam,nie chce mi sie podlug umyc,a musze bo wczoraj zastrajkowalam:-p

hello

Fenix miło Cię "widziec" :-p nie mówiłam o Niki, bo to zadna nowosc - tak ma co srednio 3 tyg :dry: na szczescie w tym tyg. juz mamy z glowy;-) kup mi cos jak już jedziesz na te zakupy:-D A moja Niki tez miala problem z kupkami- zreszta duzo tu dzieciaczków takich było- i tez cuda na kiju:baffled: na poczatku podziałał chyba syropek "....." tu powinna byc nazwa ale nie pamiętam- przyjdzie kolezanka Tichonek to na bank powie jak sie ten syrop nazywał. A pozniej juz nie działał, nawet czopki glicerynowe u nas szły w ruch :sorry2: i jakoś tak wyrosła z tego ...

lubiczanko a no nie doczytałaś :-p stroje były jednak z przescieradeł i wsio wyszło super;-) a Ciebie niech jak najszybciej odpusci ból no :sorry2:

Ania o matko juz spowrotem??? opowiadaj i focie zapodaj :cool2:

AsieńkoM oby Zuzinka nie cierpiała za bardzo - lepszego samopoczucia dla Was;-)

Nareszcie jutro już polska szkoła, bo na łeb dostac można. A tak to się w koncu zacznie - ku niezadowoleniu mojej starszej oczywiscie:cool2:

Udanego dnia w miare możliwosci :-D

Witam
Fenix ja mam ten sam problem z moja małą i Ci powiem, że u niej to już chyba nawykowe, i tez odkąd kupa w nocniku, niby robi, ale płacze przy tym. Jej już nic nie pomaga... Moja babcia mówi, że niektóre dzieci tak maja i w końcu wyrosną. Tego się trzymam. I ja przez kilka lat mieszkałam w Zamościu na Lubelszczyźnie:):):) Czopka nie dałaby sobie włożyć za nic:-p. Możesz spróbować syropku Duphalac lub Laxose, bez recepty kupisz, a jak masz Mc to niech Ci przepisze GP. Tylko najlepiej na czczo i całą butlę do końca, po 5ml dziennie to powinno pomóc uregulować chociaż na trochę

AsienkoM niedługo wracam to będziemy się częściej widzieć i ciotka się Zuzią zajmie:):):)

Margaritta
to dobrze, że Niki na ten tydzień już wyczerpała limit:):)
:cool2:

Aniaa welcome back

No ja z Zamościa woj. lubelski :)
Ale ten świat mały ;)
Margarita ;) to dawaj do mnie :D cosik dla siebie znajdziesz na pewno.

Obkupiłam się w śliwki, sok ze śliwek, morele, zdrowe przekąski dla małej, typu żytnie wafelki itp. i o dziwo właśnie wcina takowy z jabłkowym nadzieniem :D
Szkoda tylko,że takie ceny tej zdrowej zywnosci ;) no ale zdrowie jest bezcenne :D
Uciekam sprzatac, bo maly szogun zrobil mi pobojowisko

Margaritta-ale jak ja tak mogłam nie dojrzeć???biję się w pierś-niedobra ja(tu samobiczowanie);)))))Nawet nie wiesz jak ja się cieszę,że znowu szkoła ruszy-naprawdę idzie jobla dostać...I ku memu zaskoczeniu dzieci też się doczekać nie moga-tzn,że Dadzia szkołolubna,to wiem,ale zeby Dawid czekał...:szok:Mam nadzieje,że Nikulka juz przestanie sie wygłupiać i spokój będziesz miała-nie na 3tygodnie ale tak do listopada przynajmniej:sorry2:
Fenix-no zdzierają na tym jedzonku...Pewnie,ze kupowałabym w takich sklepach ze zdrową żywnościa,ale że u mnie nie ma takich potrzeb to tylko okazjonalnie tam zaglądam...Gdyby trochę spuścili...z ceny;),to co innego:)
My też wyłonilismy sie z chaty do tesco...Daniel nawiał ruchomą taśmą i taki starszy facet go złapał przy drzwiach...i wyobraźcie sobie,że mój Daniel złapał go za rekę i kazał odprowadzić się do samochodu:szok:No kopare miałam do ziemi-bo moje dziecię do odważnych raczej nie należy-a tu autentycznie facia "zauroczył":cool2:Szybki obiad-dziś wreszcie rodzina się ziemniorów doczekała(od przeszło tygodnia nie jedlismy)-i nawet antyziemniakowy Dawid ze smakiem wtrąchnął;)do tego rybcia w panierce i mizeria z ogórków-o...a na jutro się napaliłam na placki ziemniaczane:tak:

reklama
Moja dzisiaj cały dzień w domku przesiedzi,bo pogoda jakaś taka nieciekawa na dworze.
Schowali się z tatusiem pod łóżkiem i cosik tam gaworzą :)
Ja łazienki posprzątałam i narazie odpoczywam przy kawce. Muszę sił nabrać na dalsze sprzątanie bo te tabletki mnie ogłupiają :/
Asienko ja z Wąskiej jestem :)
To tam koło więzienia :D
Ewelcia do 9 mówisz? szok. Moja to najdłużej do 8 pośpi i to od święta :/

Do góry