reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam

U Zuzi to jednak wirus bo do tej pory ja trzyma ale juz się poprawia. Już tylko jedna kupa i na nocnik woła bo raz poszło w pieluche i był płacz. Zaczęła też jeść. Wczoraj byliśmy u P rodzinki i mała dostała po kuzynce
VTech Play and Learn rocking chair : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop# i jest strasznie zadowolona, dostała też laptopa vtech i ma teraz zajęcie

MartaF zdrówka dla Szymka,
Asienka_r oby fachowiec do pralki przybył szybko. P też chce żeby założyć internet eircomu bo ten co mamy go denerwuje

reklama
Marta zdrowka dla Szymka zycze....on jakos czesto lapie zapalenie oskrzeli:-(
My tz dlugo czekalismy na eircoma...m czesto dzwonil,a oni mowili ciagle ze juz mamy...ale routera nie mielismy...mowili ze wyslali i tak przez jakies 3tyg...az wkoncu 3nam przyszlo..:-D:szok:...bo jak m dzwonil to opierdzielal ich o router...za kazdym razem ktos inny odbieral:rofl2:
Asienko,ale pech z ta pralka.
Tichonku usmialam sie z tego kuraka :-D

ja dzis pierdziele nie gotuje....:-p:rofl2:..mam troche obiadu z wczoraj dla mi SZyma starczy..ja diete zaczelam:-p:laugh2::sorry2::-D....ciekawe do ktorej godziny pociagne:rofl2:...

Chyba na miasto musze wyskoczyc cos dla m na Walentynki wypadalo by kupic?ale pomyslu brak

Hej.
U Nas wekeend minał fajniutko.Wczoraj bylismy po południu w Dublinie,troche pochodzic.:tak:Igorka cos wysypało,całe plecki i troche na brzuszku.Niewiem co to jest.
AsienkoM biedna Zuzia,oby jak najszybciej przeszło jej.
MartaF zdróweczka dla synka.
AsienkoR oby jak najszybciej naprawili pralke.
Tichonku ale sie naśmiałam z kuraka:-)
Dobra zmykam.Miłego Dzionka.

Witam
Marta zdrówka dla Szymka!!
Tichonku mi znajoma irlandka powiedziała, że szkoły w dużych miastach mają tydzień wolnego,a w mniejszych miejscowościach tylko 2 dni, że niby przez okres zimy były szkoły zamykane częściej itp i że nadrabiają ten czas.. ale nie wiem ile w tym prawady.
Witam nową mamuśke , ja tak jak Anieczka nie chciałabym obcej osoby, już wolałabym nianie zorganizować lub koleżanke poprosic o pomoc, ale może ty nie masz takiej możliwości- powodzenia życzę.
Asieńko zdrówka dla Zuzi!

Ja zaraz uciekam do ortodonty, bo mi jedna klamerka odpadła no i muszą to naprawić:/
Laski odkryłam świetną strone na której są wszystkie dostępne deale z Irlandii i innych krajów:)
MyDealPage (Ireland) All your big offers in one place

helloł

zyje...

Tichonku bo G prowadził autko :-p ja miałam swój dzień dosłownie :tak: było bosko!!! no tak się wybawiliśmy, ze uhh... impra w deche:cool2:

lubiczanko ja Cię proszę i z tym kolanem i z tymi kaloriami :sorry2: zdrową i taką jak zawsze chce Cię ;-):-D

kamcia no mi na początku klamerki też strzelały - ale pozniej ani drgnęły ;-)

witam nową mamusię Piosenke- dasz radę- i ja niekoniecznie z tym angielskim się czułam jak rodziłam,ale podobno w bolu i po "gazie" gadalam jakbym była tu już trochę:-D trzymam kciuki

anineczko ta stoi zaraz za odbierającym poród :baffled::-D albo jak chcesz 3ma Cię za rąsie- nie no zartuje,ale nie mogłam się powstrzymać :-Dlov u

barmanko
- bal karnawałowo- walentynkowy z polskiej szkoły to był tzn. nauczyciele i rodzice łacznie było nas 80 osób. Mówisz do potrzymania płaszcza- się uśmiałam- ale G był łaskaw :-D i tak jak my nigdzie w sumie nie wychodzimy sami, tak se wyobraz jak szalałam- dzicz normlanie:-D ale zem w tej szkole VIP to mogłam :cool2::-D

a odciski mam jak po brata weselu :baffled:

ogólnie to ...a zresztą ;-)

miłego

hejka
Tichonku- ha ha jak twoj P bedzie tak gotowal to co niedziele bedziecie jadac w restauracji :-D:-D
Gliwa mnie sie wydaje ze to trzydniowka, kilka dni temu pisalas ze Igorek mial goraczké a trzydniowka to wlasnie 3 dni wysokiej garaczki a poxniej ok 3,4 dni wysypki(moja Oliva wlasnie miala tez na brzuchu i plecach.U nas samo zniknelo- babcie radzily kompac w krochmalu.
Gastone o rajusku takiego masz niejadka
MartaF zdrowka dla Szymka faktycznie czesto wam choruje.
Asienko r obys nie musiala dlugo czekac na fachowca.
ewelcia ja mam to samo sniadanie zazwyczaj dietetyczne a poxniej:baffled:lepeij nie pisac u mnie dieta codziennie sie zaczyna i tego samego dnia sie konczy czasem po tygodniu. ehhhh a wiosna i lato sie zblizajá, musze kupic sobie cos ale ciagle sie ludze ze zgubie te 5kg i wtedy sie wybiore na zakupy.

GLIWA i ja sądzę,że Igorek miał trzydniówkę:tak:Był organizm osłabiony szczepieniem i pewnie złapał wirusa trzydniówki.Wysypka po dniach z gorączką to normalny objaw tej choroby:tak:Zaraz zniknie:tak:
Matt poszedł lulu a ja idę pranie wieszac;-)

Kasiuleczko no:-DA ja tam mogę jadac w restauracji,byle nie gotowac:-DTylko kto na to zarobi?;-):-D
Kamcia świetna ta strona:tak:
Lubiczanko gdzieś Ty?Jak się czujesz?

Witam

U nas weekend minal leniwie ale co to za weekend jak J pracowal takze lipa no ale popoludnie mial wolne takze dobre i to
Lena zakatarzona i kaszel ja meczy malo tego zeby jej ida ehhh ciezko zabkowanie przechodzi u Naci to nie odczulam kiedy kolejne zeby wychodzily ehhhh jak to przezyje to bedzie dobrze

Co do tłumacza to nie sądziłam,ze można miec na porodówce,to znaczy tak podejrzewałam,ale nie sądziłam,że ludzie na to się decydują.Ja uważam,że jest to tak intymna chwila,że nie wzięłabym ,wolałabym koleżankę czy też by M załatwił opiekunkę do dziecka.
Gdzie ten tłumacz stoi? Za głową rodzącej? No ale nie wnikam...:no:

no nic,brykam.:tak:

Ja nie wiem czy sie decyduja na tlumacza jesli porod jest normalny u mnie tlumacz byl tylko po to aby sie upewnic czy moj J wszystko dobrze zrozumial i czy swiadoma jestem co podpisalam i tylko dlatego byl tlumacz a poznij juz go nie bylo a ze ze mna bylo zle wiec woleli miec podkladke w razie W
Piosenka dasz rade trzymam kciuki
Asienko oby Zuzi przyszlo
Gliwa tak ja dziewczyny pisza pewni trzydniowka nie stresuj sie ...
ewelcia powodzenia z dietka
Tichonku P dobry nie ma co z tym kurakiem hehehe u nas dobra jest na tajska restauracja ale to Ci pisalam na gg
Lubiczanko do lekarza uciekaj

J worci musze bryknac do sklepu po cos dla mego na Walentego :-D

Milego dnia

reklama
Witam

Antek w szkole,Matt w domku.
Jeszcze tylko jutro do szkoły i wolne.Tichonku dziwne to to,bo niby te same szkoły,a inaczej wolne mają.
No P niezły obiad zrobił,ale fajnie że wyszliście sobie z domku na obiadek :tak:

Aniaaa83 no ja rozumiem to w Twojej sytuacji,ale zapewne u Piosenki nie będą z góry zakładac,że coś będzie nie tak.Ale jeśli chce miec przy porodzie tłumacza,to musi się dowiedziec u źródła.

Margaritta fajno,że się wybawiłaś.A z kim Nicola została?
I się nie śmiechaj z mojego zapytania,bo ja całkiem serio nie mogę sobie wyobrazic gdzie ten tłumacz stoi przy porodzie? Może za jakimś parawanikiem?

Lubiczanko hop hop,a gdzie poranny post?

MartaF zdrówka dla Szymcia.Bidulek faktycznie coś często ma to zapalenie oskrzeli :sorry2:

AsieńkaM zdrówka dla Zuzi.

Gliwa może to faktycznie trzydniówka.

Ewelcia powodzenia w dietkowaniu.Kurcze i mi by się przydała,ale ja tak nienawidzę się ograniczac w jedzeniu :baffled:

Barmanko jak plecki? No ty już prawie 30 tydzień kochana.Ale ten czas leci :tak:

AsieńkoR oby fachowiec szybko przyszedł,się zaczęło od poniedziałku,no.

Idę się zbierac po Antka.Młodego zapakowac w fotelik,oj będzie niezadowolenie :baffled:

Do góry