reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Aga - to zależy od kilku rzeczy:

- jak wcześniej rezerwujesz bilety na prom, to wychodzi taniej, my zamawialiśmy 2 tyg. przed jazda i kosztowały nas 370E w jedna stronę, a jak sprawdzaliśmy orientacyjnie na ten rok i ze 2-3 mies. wcześniej to mniej więcej tyle by nas kosztowały w dwie strony,
- w Polsce mamy rodziców trochę "porozrzucanych" i żeby wszystkich odwiedzić to musielibyśmy wynająć samochód,

Zatem jak policzyliśmy koszt wynajęcia samochodu na 2 tyg. plus koszt promów i paliwa to różnica wyszła tylko ok. 100 Euro więcej jak pojechaliśmy swoim, a jesteś niezależna.

Anineczka - tylko my popełniliśmy jeden błąd - jechaliśmy przez Niemcy w piątek ...., masakra!!!! Były takie korki na autostradach, że szok!!! Zamiast być na 19.30 we Wrocławiu, to byliśmy o 0.30.

reklama
Katrina my będziemy chyba późno jechac przez Niemcy,bo tunel mamy dopiero o 12:30 w południe,to byc może te korki będą nas czekały we Francji? Holandii lub Belgi....sama nie wiem,jakoś nie mam wyobraźni gdzie będę i w jakim miejscu o której godzinie :eek:

Aga Natalia my teraz kupowaliśmy bilety na prom i eurotunel (kupowaliśmy w Irish Ferries bilet łączony na prom i tunel tzw.landbridge) w obie strony na 5-21 kwietnia za 460euro.Bilety na samolot oscylują w granicach powyżej 700euro na naszą piątkę,gdzie Jeremi nie płaci całego biletu.
Nie wiem ile nas wyniesie paliwo,ale mam diesla tak więc mam nadzieję,że nie pójdziemy z torbami.
Jeszcze co do samolotu,wyliczyłam,że mielibyśmy 100kg bagażu + wózek...+ 3 dzieci...wielbłądy mniej targają.
No i jeszcze to cudowne wstawanie wcześniej by dojechac na lotnisko,pilnowanie dzieciaków by się nie zgubiły,sama wiesz jak jest.No i wynajem auta w Polsce,tam trzeba 1000zł zapłacic samego depozytu :eek:
A też mamy rodzinę do odwiedzenia i przyjaciół.

Witam
wczoraj wieczorem skończyłam robic reszte pierogów, w sumie wszystkich wyszlo 150. Ale jestem zadowolona. Po raz pierwszy robiłam pierogi używając "formy" i ładnie wyszły, żaden sie nie rozkleił podczas gotowania. Jedynie to trochę ręce mnie bolą od wałka.

Gliwa udanego szczepienia, oby Igorek długo nie płakał.

helloł

he widać większości z nas info o wyjezdzie do PL samochodem jak najbardziej przydatne ;-)

lubiczanko
- bywam tylko jak musze ;-)ale jak musze to bywam :-D i wez Ty sie juz z tym odchudzaniem- malo Ci :sorry:

anineczko
prawdaż- thank you enyłej;-) ja w sumie tez tak szybko czytam i sama sie nakreciłam :sorry::-D to teraz TY ładnie notuj po kolei co gdzie o ktorej i w ogole - bede mądrzejsza ja poniej :-p

wiesienko
świętujesz dziś? najlepszego zatem - oby ziściło się wszytsko to co sobie wymarzysz;-)

madbebe calkiem wysoko kochana najwyży prawie :-D

Gliwia
bezbolesnego szczepienia dla Igorka

Tichonek on serio stoi - szok- smieszek kochany :-)

katarina o widzisz- dzieki za podpowiedzi wszelkie. A tak poza tym- jak sie masz? wsio ok?

no to ide kochane do obowiązków- a tych mi nie brakuje..

miłego

Witam
kolanów ból ciąg dalszy:(((
Wiesieńko_najlepsze życzenia dla Ciebie
mis_w_butelce_-_happy_birthday.gif
(skoro dżin w butelce potrafił spełnić trzy zyczenia to co dopiero te misie;))
Margaritta-za 15kg dam sobie spokój:tak:A co taka znowu zalatana,co?
Marcysiu-nie mogę przerwać,bo jak choć na jeden dzień odpuszczę,to potem juz mi się nie będzie chciało:zawstydzona/y:
Ewelcia-Marta nie bedzie w Killkenny-ale chciałaby aby ktoś był;-)
Barmanka-no trochę długo...ja pamietam,że z Calais jechaliśmy do granicy belgijskiej jakąś godzinkę:-(
Anineczko-chyba jednak się skuszę na ten tunel...albo jeszcze oblukam propozycję Katriny:tak:
Gliwa-powodzenia na szczepieniu
AsieńkoM-szalona kobieto!!!Ja nawet jak farszu narobię to nigdy nie wyjdzie mi więcej jak 30szt:/Inna sprawa,że moje są takie duże,że ja 5na raz zjem nie więcej...Ło jakiego mam teraz smaka:eek:
Miłego dnia Dziewczynki

reklama
Witam

gliwa powodzenia na szepieniu
lubiczanko to moze odpusc sobie narazie bieganie skoro kolana bola
wiesienko wszystkiego najlepszego
aninecz ko skoro macie disla to napewno taniej Was wyniesie paliwo
asienko ro zaszalalasz pierogami

Obiad mam z wczoraj wiec luz Lena wstanie zjemz i pojdziemz na spacer pogoda cudowna na spacer

Milego dnia

Do góry