reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Dzięki laski za słowa otuchy:))
Mi by się nie chciało z dziećmi do PL autem jechać...
Anieczko to czekamy na rezultaty sesjii:)
Margaritta gratulacje dla córci!
Zdrówka dla chorowitków.

Kurde napaliłam się na chatę i dzwonie a tu babka mówi że właśnie poszedł :( A dawno nic mi się nie spodobało na Dafcie!!

Pochwale się wygrałam 20 euro w lotka hihih, zawsze coś:)

Za to kupiłam sobie kupe deserków słodkich do jedzenia, zamiast cukierów itp:))

Ostatnia edycja:
reklama
Anineczko-
allegro_128x96_884178_2331366
ORYGINALNA Sony PSP 1003 !GRA! !6500 POZYTYWÓW! (2090695169) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. takie cuś:)Masaż powiadasz:sorry:Wiesz,co do jazdy-każde dziecko jest inne,ale my ograniczyliśmy się do prowiantu typu kanapki,owoce,chrupki i picie,dvd i dzieci nie mieliśmy;)co do Twojej pozycji-proponuję jednak abyś spróbowała chociaż z przodu,Jerry może faktycznie zapaść w głęboki sen,a chłopcom będzie raźniej razem:tak:
Przepraszam Was Kobietki,że nie komentuję,ale dziś 4mile zrobione i kolana mi wyskoczyć chcą:crazy:
Miłego wieczoru Wam

Wlasnie wciagnalam kawalek pizzy,mniam pyszna wyszla:-)
barmanko-ja zrobilam tylko ciasto a reszta sie J zajal,praca zespolowa;-)
lubiczanko-moze przystopuj z tym bieganiem-chodzeniem,bo widocznie to od przeciazenia/przemeczenia cie boli:-(
anineczko-ja kupilam dzieciom przenosne dvd z dwoma monitorami i sprawdzaja sie rewelacyjnie na dlugie podroze, sa tez takie przy ktorych masz joistiki i moga grac w rozne gry.

tak na szybko bo mąż na kanapie czeka na mnie :-)

Ewelcia, a pytałam o Ciebie bo cosik chciałam z rana, ale już po sprawie w sumie ;-)

Anineczka, myślę że będziesz zadowolona z takiego rozwiązania. Daj znać o tym co wcześniej pisałam (że jeśli wcześniej przyjedziesz na tunel to możesz odjechać wcześniej, bez znaczenia że bilet masz na późniejsze godziny).
MArcel był kochany podczas podróży. Fakt miał pampka założonego na wszelki wypadek, ale za każdą razą wołał siku, na autostradzie masz dużo parkingów (w Niemczech), więc spokojnie dziecko dotrzyma. Więc u nas postoje były tylko na siku. Miał jakieś 2 książeczki, pare zabawek, "fanty" w postaci soczków i owoców, no i my mamy jeszcze samochodowe dvd. Nie zapomnij zabrać kocyków, my mieliśmy dla Marcela i dla mnie (m w nocy się lepiej prowadziło jak miał chłodniej w aucie). Pamiętaj też o naklejkach na światła samochodowe co by ludzi w Europie irlandzkimi światłami nie oślepiać.
Ja bym się bardziej stresowała podróżą ze starszakami, najmłodsze pociecha uciążliwa będzie tylko podczas przewijania pampersów ;-). Myślę że dla starszych syciów dużo gier zabierz i będzie dobrze.
Ja miałam laptopa dla siebie i szczerze to w aucie nie włączyłam go ani razu.

Lubiczanka, ciężko mi powiedzieć, m mi podpowiada że ok 5 godz, a ja w sumie na zegarek nie patrzyłam bo tylko myślałam czy wszystko kupiłam, czy niczego nie zapomniałam spakować, i co jeszcze mogłam kupić a nie kupiłam :sorry::rofl2:

Tichonku, gratki dla Matta.

Ania, no no sprytna ta Nacia Twoja.

Kamcia, no nie mogę - znowu kase wygrałaś! Ty farciaro Ty :-)

Margaret- taka tam d**a Maryny..;-)
A wysoko jestem na liscie,gdybym miala o Twe wzgledy kandydowac? :p
Lubiczanko- i tam,zmiana koloru duuuuzo mi dala,ze tak powiem. Czuje sie o niebo lepiej
Tichonek-wieksza jest na fb,wrzucona jakis czas temu juz. Tu w ramach uaktualnienia only,nie ma czym sie chwalic za specjalnie..;-)
Ewelcia- oj nie wiem czy w tym roku mama zawita jeszcze. Zoaczymy. Namawia mnie na wakacje w pl,ale nie chce mi sie tylka ruszac stad. Poza tym nie ciagnie mnie do pl w ogole..

Ide sie pomoczyc..;-) spokojnej nocki!

ja tylko jakaś zmęczona jestem a tak poza tym to ok:tak:

ewelcia a moze wybierasz sie do kilkenny jutro tak przypadkiem??

albo moze ktoś inny jest z Kilkenny,Waterford,Kilarney???
Marta nie nie bede w Kilkennach...ale jak masz ochote to zparaszam na kawke...autostrada z Kilkenn szybciochem brykniesz do mnie...a ja od zjazdu juz niedaleko miszkam,.nie trza sie pchac przez miasto;-)

Madbebe..oj szkoda ze mama nie zawita w tym roku...ale w sumie wszystko sie moze zdarzyc;-)na kiedy sie umawiasz do dentysty?
Lubiczanko podziwiam Cie zety w tyc bolach poszlas biegac:no:
Kamcia Ty to masz szczescie:)

cosik mnie gardlo boli i katar zaczynam miec:(

Witajcie

Jeśli się mogę wtrącić co do jazdy samochodem do Pl - byliśmy rok temu i super sprawa!!
Tylko, że my mieszkamy na północy Irl i nam było wygodniej popłynąć promem do Szkocji, a stamtąd drugim ze Szkocji do Holandii.

Spróbujcie rozważyć opcję - pierwszy prom np. z Dublina do Liverpool-u, a potem przejechać w poprzek (to chyba Walia) do Hull i stamtąd promem z Hull do Rotterdamu. Wypływa 20.30 i chyba na 9-tą rano jest w Holandii. Z Holandii do Polski jest dużo krótsza droga (ok. 1.000km), niż z Francji (1.600km).

Sprawdzałam odległość do "mojego" miasta w Polsce i taka różnica w km wychodzi Autostrady w Holandii są super i nie płatne, na promie Kids Klub, więc dzieciaki maja się gdzie pobawić.

Marcysia - jak to mówi mój tato, żeby sie dobrze czuć następnego dnia, to trzeba zdążyć z klinikiem przed kacykiem... w formie żartu oczywiście.

Anineczka - sprawdziłam właśnie, ze Ty w Pl, to niedaleko ode mnie (ja Wrocek), więc jest podobna różnica w kilometrach. A mała oglądała sporo DVD w aucie i porysowała i naklejki naklejała, troche pospała - na prawdę nie było źle.

Ostatnia edycja:
Witam!!!
Ja znów tylko z pytaniem, ale nie jestem w stanie być z Wami na bieżąco, brakuje mi czasu.
Do dziewczyn które jeździły do Polski autem. Jakie jest mniej więcej koszt takiego wyjazdu, z powrotem?
Czy jest bardziej opłacalne niż samolotem?

reklama
katrina sprawdzałam ten prom,no ale nam za długo by zeszło na nim,a z Calais do Lubina jest 1200km tak więc nie jest tak źle.
Problem jest taki,że mamy ślub w rodzinie w sobotę 6 kwietnia,a M ma wolne od piątku,tzn.w czwartek w nocy mamy prom do Anglii i musimy zdążyc do piątku noc by dojechac do domu.
A z powrotem wyjedziemy wcześniej bo chcemy do Paryża na jedną noc śmignąc :tak:
dzięki za podtrzymanie na duchu.

Barmanko jeszcze jedno pytanko.Ile wam czasu zajęła droga z Francji do Polski?Bo rozumiem,że z Dunkierki jechaliście? To znaczy ile do granicy Polskiej wam to czasu zajęło?Bo od granicy to ja już mam całkiem blisko do domu.

Do góry