reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy z Irlandii!!

Aaniu-straszne...Mam nadzieję,że dzięki wsparciu przyjaciół i rodziny Kolezanka jakoś sie pozbiera:)
Anineczko-no własnie chyba tak:)Już się doczekać nie mogę.Ciacho juz się piecze i sałatka z tuńczyka czeka:)
Asieńko-no rozpusta z tym spaniem:)Ale ja tez nie bedę narzekać,bo wiem,ze inni mają gorzej:)Ale rację masz z tym,ze dobrze miec wieczór dla siebie:)Moje towarzystwo o 20tej juz spać musi-choć Młoda ma opory ostatnio,ale do 21szej dajemy rade:)
Katrina-pewnie,ze dobrze,że Małej smakuje ta Twoja woda:)))
Ewelcia-zeby do formy dojść to kilka razy dziennie takie spacerki by mi się przydały:)))zwłaszcza pod górke;)

Ostatnia edycja:
reklama
Ewelcia na ten weekend raczej nie,bo Sandra leci już w poniedziałek,a chciałaby jeszcze nad ocean pojechac,tak więc byc może wycieczka w okolice zachodniej Irlandii nas czeka :sorry:

Lubiczanko nie przejmuj się,ja kiedyś pomyliłam Thursday z Tuesday i zawaliłam szczepienie Antka :confused2: Teraz sobie już przypominacza w komórce walnęłam by we wtorek stawic się na szczepieniu :laugh2:

Asieńko-no rozpusta z tym spaniem:)Ale ja tez nie bedę narzekać,bo wiem,ze inni mają gorzej:)Ale rację masz z tym,ze dobrze miec wieczór dla siebie:)Moje towarzystwo o 20tej juz spać musi-choć Młoda ma opory ostatnio,ale do 21szej dajemy rade:)
Ja też narzekać nie mogę:) ostatnie nocki ciężkie były, ale wiadomo dlaczego, a tak to ładnie śpi:-)

hehe gastone ja też byłam zdziwiona :-p
jeszcze przebijaja w jednej aptece ale trzeba mieć 6 lat :-p
a tu tylko certyfikat urodzenia i książeczkę szczepień :-)
lubiczanko no to łądnie...
ja miałam jeszcze gorzej z Vi bo u nas lekarz raz w miesiącu rob i szczepienia no i jak był termin Vi to akurat były te mrozy i nie mogliśmy z domu wyjechać autem i nam miesiąc póżniej zaszczepił :/
anineczko u nas dla takich maluchów jak Viki jest po 4 e za dzie czyli za 3 h :-)
myslałam zeby dać Vi 3 razy w tygodniu na 3 h.. żeby miała kontakt większy z dziećmi i z angielskim :-) fajnie by było gdyby się nauczyła :-)
aaniu ja również mam nadzieję że koleżanka się pozbiera jakoś ...

Witam.Pogoda dziś senna.A dzionek szybko mi cos dziś mija.Wczesniej byłam na mieście po zakupki z Igorkiem i mojego M bratową.
Mój Skarb już spi 3godzinki,zaraz sie pewnie obudzi na mleczko_Obiadek kończe robić,dziś placek po węgiersku.:tak:
Katrina jak karmie buteleczką Igorka.
Gastone dużo zdróweczka.
Aniu przykro mi bardzo z powodu koleżanki.

Anineczko-no ja ostatnio sobie przypominacz ustawiłam-wszystko pięknie,nawet trąbił,ale nie zapisałam co to ma mi przypomnieć...do dziś dnia nie wiem;)))
Gliwa-moja Niunia też właśnie się obudziła-a spać"poszła"o 13tej:)))
Asieńko-niech odsypia....
Vikamcia-ahaaa;)

Och jak ja bym chciala zeby moje szczury padly!!! Nie nawidze siedziec sama w domu.Te male zolzy laza za mna wszedzie,do kibelka siku nawet nie moge pojsc bo tak strasznie wyja.
A rozrabiary takie sie zrobily ze koszmar!Dwa diably!A Max na dostawke bo mu sie podoba jak siostry broja!

Anineczka ja tez mam wszystko zrobione ,kasy tez brak na szalenstwa,padne z nudow.Moj J ma dzis slub wiec w dodatku sama dzieciakami jestem..Ciagle tylko bajki i bajki bleee Dobrze ze kompa jeszcze mam...
Ide fryty wstawic i fasolke bo dzis szyki obiad ale jakze smaczny i wysokokaloryczny mniaam

Ania wspolczuje kolezancce...

a ja dzis babeczki znow upieklam,zamiast jogurtu naturalnego jak ostatnio dodalam maslanke:)
a OTO one:)
jeszcze musze lukier zrobic,ale najpierw niech wystygna;-)

Załączniki

• P5220489.jpg
    P5220489.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 42
  • P5220491.jpg
    P5220491.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 39
reklama
asieńka - moja też śpi 11-12 godzin (w dzień nie śpi już od roku), a wieczorem do spanka idzie o 21-wszej, więc wieczór mam dla siebie,

GLIWA - moja mała od początku jest na butelce, to też mogłam jeść co chciałam, bez obawy o np. kolki itd.

lubiczanka - niestety moja jest teraz w takim okresie, że menu ma bardzo ograniczone - chce jeść tylko kiełbaski, nuggetsy, paluszki rybne, kotleciki, kuleczki mięsne (te z Lidla) i zupki - nic więcej nie ruszy, przedtem więcej rzeczy jadła, teraz niestety nie.
Ale bardzo mnie zaskoczyła w tym tyg., bo kazała sobie dać do picia mleko (takie zwykłe), a nie chciała go w ogóle brać do ust. Najwyżej skondensowane, albo kakao, a tu traka niespodzianka - całą szklankę wypiła. Jest więc szansa, że zacznie wzbogacać swój jadłospis.

Do góry