reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
GLIWA - ja z kolei byłam na lekach, ale może to i lepiej, przy piwerwszej córce pokarmu dużo nie miałam, a namęczyłyśmy się obydwie. Teraz obyło się bez stresów z obu stron. Najwazniejsze, że dziecko je i zdrowo rośnie. Nie rób sobie wyrzutów z tego powodu!!!!

Katrina ja gorączkowałam,słabo mi było.Zle sie czułam przez piersi,aż całe gorące były.Pokarm miałam,ściągała mi pokarm mojego M bratowa ściagaczka,płakałam starsznie.Miałam je całe podrażnione. Robiłam okłady z kapusty.Mały już pozniej też sie denerwował i nie chciala ssać.Więc przeszłam na butelke,i jest dobrze.

ello
Ewelcia jak zwykle kusi swoimi wypiekami :-D ja dzis tak myslalam o zrobieniu rogalików ale zabralam sie za cos innego wiec rogalików nie ma.
Katrina moje dziecie tez przez jakis okres wybredne bylo. to znaczy do 1,5 roku jadla wszystko pozniej zaczely sie schody tego nie tamtego nie wiec na obiad czesto mielismy rosolek, kotlety z piersi albo paluszki rybne. chleb jadla tylko z maslem a wczesniej wszystko wcinala szynke bialy ser ze szczypiorem i rzadkiewká, zolty ser,pasztety.No i ulubione jogurty danio ale tylko waniliowe i actimelki.Jak miala cos ponad dwa lata przestala pic mleczko na noc i tez takiego zwyklego nie chciala- robilam kaszki budynie ryz na mleku ale gdzie tam jesc tego nie chciala.Z 5 miesiecy temu sprobowala zimnego mleka i od tej pory pije go fullll od szklanki dziennie czasem sie zdarzy ze nawet litr wypije:-Dprzez caly dzien.No i zaczela wiecej probowac nowych potraw czasem siada do obiadu i mi mówi ze ona tego nie bedzie jesc ja jej na to ze jeszcze nie sprobowala - wiec mloda probuje i mówi mamo ale to pyszne wszystko zjem.Jeszcze do pomidora jej nie moge przekonac i do warzyw jak np brokuly bo kalafiora dusze jej z ziemniakami i wtedy zje.
Gliwa ja po 3 tyg tez przeszlam na butle bo dostalam takiej garaczki w nocy i drgawek wlasnie od zapalenia i przepisano mi antybiotyki po ktorych pokarmu bylo coraz mniej.

ehhhh caly dzien u nas padalo a gdy przyszla pora do kapieli wyszlo piekne sloneczko,no nic moze jutro jakis spaceek zaliczymy.
Dzis poprzyklejalam mlodej na sciane nad lozkiem ozdobki .Mloda jest wiec veryyy hepiiiiaz mnie wycalowala.

Załączniki

• P1070696_zmniejszacz-pl_379279.jpg
    P1070696_zmniejszacz-pl_379279.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 52
  • P1070697_zmniejszacz-pl_124446.jpg
    P1070697_zmniejszacz-pl_124446.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 54
  • P1070702_zmniejszacz-pl_292983.jpg
    P1070702_zmniejszacz-pl_292983.jpg
    15,6 KB · Wyświetleń: 53
  • P1070703_zmniejszacz-pl_612715.jpg
    P1070703_zmniejszacz-pl_612715.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 55
  • P1070712_zmniejszacz-pl_776844.jpg
    P1070712_zmniejszacz-pl_776844.jpg
    10,4 KB · Wyświetleń: 53
  • P1070714_zmniejszacz-pl_629663.jpg
    P1070714_zmniejszacz-pl_629663.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 59
Ostatnia edycja:
Hello
Kasiuleczka super ponaklejałaś:)
Ja dziś ten pokój robiłam , chyba ze 3 worki zabawek i gratów wywaliłam, reszte sprzedam hihihi od razu wiecej miejsca:)
Lece do koleżanki bo na wieczór zaprosiła.
Ewelcia a ty znowu smaka robisz!!!!! Może do Galway sie wybierasz??:)
Miłego:))

PS mi już 5 lat z forum stuknęło:)))

Ewelcia kusisz :-)ja ciacho zrobilam :tak:

Kamcia kawal czasu jestes na forum

Kasiuleczka fajnie zrobilas

Tichonkowa do mnie pisala sle pozdrowienia dla Was
dostala leki na pokrzywke,net bedzie miala prawdopodobnie we wtorek dopiero

kamcia - to juz kawałek czasu.... ja podczytywałam Baby Boom juz jakieś 4 lata temu, jak byłam w ciąży z Alinką, potem jakos tak się skończyło, a na forum "weszłam" jakieś 2 lata temu,

GLIWA - ja od początku wiedziałam, że mała będzie na butelce, ale natura to natura, nawał laktacyjny i inne "przyjemności" mnie nie ominęły, a co gorsza nie mogłam dotykać brodawek, żeby nie pobudzać laktacji...
Kapusta, zmiany wkładek i przemywanie musiałam robić bardzo ostrożnie, żeby sobie nie zaszkodzić.... gorączka, dreszcze niestety też mnie nie ominęły.
Na szczęście było - minęło.

Ostatnia edycja:
Aaniu-od nas również pozdrów Tichonka:)))
Kamcia-no to jesteś Mamuśka na5kę:)))
Kasiuleczka-świetne te naklejki-mniemam,że z Pl(skoro pl napis;)):)))
Gliwa-głowa do góry-nie ważne jak Mały jest karmiony-ważne,że nie jest głodny:)
Ewelcia-Ty to się nudzić musisz-zawsze coś pichcisz;)))
Barmanka-gdzie Cię wcięło?
Mój J pojechał na lotnisko i za kilka godzin moje Dzieciątka pójdą spać w swoich łóżeczkach:)))

reklama
Do góry