sandrulinska zeby 8 wogole sa masakaryczne, chyba nie ma nikogo kto by nie mial z nimi problemu. Ja dwie osemki na dole. Jedna normalnie mi wyrosla, a druga wyrasta od chyba juz 10ciu lat.Na codzien mam spokoj, ale raz na ok miesiac-dwa, zaczyna mnie bolec i boli wtedy przez pare dni, tabletki slabo pomagaja przeciwbolowe. Jak bylam u dentysty kiedys z tym,to powiedziala, ze oni nie lubia wyrywac osemek,bo duzo roboty z tym i krwawi sie wiecej itp wiec dopoki zab jest zdrowy, to zostawiaja z reguly. A tez jakos krzywo mi rosla, ale mysle,ze samo mi sie jakos wyprostowalo to.Tylko ze boli co jakis czas.
reklama
Hejo
My jesmy sniadnko, Eryk jeszcze śpi :-)
My chyba odrazu nad jeziorko przyjedziemy
Do zobaczenia
Sandlulinska, współczuje, ja nie miałam takiego problemu, bo ja jeszcze żadnej osemki nie mam
Ja bym pojechala do Pl wyrwac, to musi byc zrobione w znieczuleniu lub pod narkozą i u chirurga dentystycznego, nie wiem gdzie mozna takie cos w Irl zrobic
Ja nosiłam aparat i 4 zeby miałam wyrywane, licze na to ze w razie czego ósemki bedą miały miejsce, ale wcale ich nie pragne ;-)
Powodzenia
My jesmy sniadnko, Eryk jeszcze śpi :-)
My chyba odrazu nad jeziorko przyjedziemy
Do zobaczenia
Sandlulinska, współczuje, ja nie miałam takiego problemu, bo ja jeszcze żadnej osemki nie mam
Ja bym pojechala do Pl wyrwac, to musi byc zrobione w znieczuleniu lub pod narkozą i u chirurga dentystycznego, nie wiem gdzie mozna takie cos w Irl zrobic
Ja nosiłam aparat i 4 zeby miałam wyrywane, licze na to ze w razie czego ósemki bedą miały miejsce, ale wcale ich nie pragne ;-)
Powodzenia
Crazy Girl
Fanka BB :)
witam;-)
od 3 dni prawie nie umiem jesc , bo wyszla mi prawa górna ósemka( ząb mądrasci) ale wyszla jędza tak krzywo, że wbija mi sie w policzek i miesien zuchwy
nie wiem co mam robic isc wyrwac co bedzie bolec jak jasna cholera i moge miec jakies przygody z dlutowaniem i rozcinaniem zeba , czy liczyc na cud, ze cialo sie przyzwyczai
k...a na sama mysl o jej wyrywaniu
dziewczyny miala ktoras z was podobny przypadek?
oj sandrulińska aż mnie szczęka zabolało bo mi się przypomniało..
Nie jest źle bo Ci wyszła i można ją usunąć.. Dużo mniej zachodu niż u mnie.. Możesz sie tylko męczyć jeśli sie nie przyzwyczaisz z bólem innych zębów (zaraz napisze Ci moją historię to dowiesz się dlaczego)
Moje nie wyrosły.. ale próbowały i szły mi poziomo do przodu, wypychały siódemki (i nie tylko)które miałam naprawiane kilka razy bo za każdym razem wypełnienia kruszyły się przez te wypychające ósemki.. Były też przyczyną codziennych bóli wszystkich zębów od końca do jedynek.. (zwłaszcza po prawej stronie szczęki (bo te ósemki były bardziej nachalne) Ból był dlatego że ósemki przepychały mi wszystkie zęby do przodu i powodowały stłoczenia ( czyt. krzywiły mi zęby z przodu) Usunęłam 14 grudnia 2009 (nigdy nie zapomnę tej daty..) U mnie było gorzej niż u Ciebie bo moje były w większosci w kości a jedna nawet na wierzchu miała kość.. Mój zabieg nie był przyjemny bo rozcinali dziąsło, piłowali tą kośći rwali..i to dwie na raz.. Górną i dolna z prawej strony.. potem założyli szwy.Ból przez tydzień.. Spuchnięta oczywiście byłam i siniaka miałam na pół policzka.. Ale to dlatego że u mnie bardziej skomlikowane było..
A dłutowanie nie jest takie złe.. Gorsze jest spiłowywanie kośći.. A i jeli usuwają ósemki to dają mocne znieczulenie i naprawdę nie boli tylko czuć co nieco..Da się przeżyc.. A ja mam też drugą stronę do wyrwania.. Da się przeżyć:-)
Jakoś nie mogę się skupić i takim bałaganem napisałam ze szok.. Jak chcesz cos wiedzieć to pytaj;-)
A i tak jak mówi moniadan u chirurga dentystycznego tylko i wyłącznie!! nie daj się nigdy namówić dentystce bo to poważna sprawa. I w PL bo w irl cięzko znaleźć specjalistę i majątek byś zapłaciła.. JA za dwie zapłaciłam 600zl.. Ale to dlatego że u mnie było poważnie.. Za wyrośniete częściowo płaci się mniej. Ja robiłam u bardzo dobrego chirurga i jak coś to polecam jak najbardziej..
Ostatnia edycja:
wilwia
Witam dziewuszki.
Ale ja Wam zazdroszcze,ja po cichutku tez myslalam,ze bede z Wami na spotkanku.Ale niestety.:-(Tak wiec udanej zabawy,pogody i pozdrowionka dla wszystkich dziewczyn;-)A co do basenu Moniadan bylam wczoraj,ale pierwszy raz byl bardzo nieudany:-(Tobi bardzo plakal,bal sie...chyba przestraszyl sie halasu.Tak wiec na razie odpuszczam a za jakis czas ponawiam probe.A Twoich chlopakow nie widzialam
Ale ja Wam zazdroszcze,ja po cichutku tez myslalam,ze bede z Wami na spotkanku.Ale niestety.:-(Tak wiec udanej zabawy,pogody i pozdrowionka dla wszystkich dziewczyn;-)A co do basenu Moniadan bylam wczoraj,ale pierwszy raz byl bardzo nieudany:-(Tobi bardzo plakal,bal sie...chyba przestraszyl sie halasu.Tak wiec na razie odpuszczam a za jakis czas ponawiam probe.A Twoich chlopakow nie widzialam
dyta13
Mama kwietniowa 2009
Dobry wszystkim!
Wczoraj nie miałam juz siły zajrzeć tutaj po podróży Limeryk w ta i z powrotem....
Pogoda nam troche nie dopisała i mieliśmy małe opóźnienie ale ogólnie było fajnie.
Szkoda tylko,że musieliśmy wracac i raptem spędziłam z dziewczynami dwie godziny.Nie było nawet możliwości lepiej się poznać...No i minełam się z Renni i Martą... :-(
Mały mój strasznie był wymęczony,nigdy nie miał jeszcze tak dalekiej podróży.No i nie wiem czy to wczorajsze emocje czy to,że zaczyna chodzić ale w ogóle nie ma apetytu. Wczoraj od połódnia do tej pory zjadł nie całe dwie butle mleka, i w ogóle nic innego nie chce jeść.Na noc też poszedł spać bez jedzonka.... Pewnie to emocje,bo zachowuje sie normalnie
Sandrulińska mi górna ósemka dokucza już od 8 miesięcy co jakis czas tak,że nie mogę jeść i nic przeciwbólowego bardzo mi nie pomaga,także na prawe bardzo współczuję
Ok,dziewczynki zmykam robic obiadek...Miłej niedzieli życzę wszystkim!
Dodaje kilka fotek z wczorajszego spotkania...Niestety tylko takie mam...
Wczoraj nie miałam juz siły zajrzeć tutaj po podróży Limeryk w ta i z powrotem....
Pogoda nam troche nie dopisała i mieliśmy małe opóźnienie ale ogólnie było fajnie.
Szkoda tylko,że musieliśmy wracac i raptem spędziłam z dziewczynami dwie godziny.Nie było nawet możliwości lepiej się poznać...No i minełam się z Renni i Martą... :-(
Mały mój strasznie był wymęczony,nigdy nie miał jeszcze tak dalekiej podróży.No i nie wiem czy to wczorajsze emocje czy to,że zaczyna chodzić ale w ogóle nie ma apetytu. Wczoraj od połódnia do tej pory zjadł nie całe dwie butle mleka, i w ogóle nic innego nie chce jeść.Na noc też poszedł spać bez jedzonka.... Pewnie to emocje,bo zachowuje sie normalnie
Sandrulińska mi górna ósemka dokucza już od 8 miesięcy co jakis czas tak,że nie mogę jeść i nic przeciwbólowego bardzo mi nie pomaga,także na prawe bardzo współczuję
Ok,dziewczynki zmykam robic obiadek...Miłej niedzieli życzę wszystkim!
Dodaje kilka fotek z wczorajszego spotkania...Niestety tylko takie mam...
Załączniki
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Dyta super zdjęcia:-). To mam żałować, że na nie było znaczy????;-). Apetyt u Dominisia na pewno wróci, jak odpocznie, wierzę w to:-)
Zapomniałam Wam napisać, że obniżyliśmy materac Andzi, bo jest coraz bardziej ruchliwa:-)
Zapomniałam Wam napisać, że obniżyliśmy materac Andzi, bo jest coraz bardziej ruchliwa:-)
S
sandrulińska
Gość
Larcia ja tez tak mam mi sie wszystkie 4 wyrzynają i wtedy mam węzly chlonne opuchniete i bolesne i cała szczęka napieprza
moniadan ja do polswki lece w czerwcu moze wytrzymam jakos chyba ze mi sie dziura w policzku zrobi i jedynie ze znieczuleniem inaczej sie tam zesram ja tez nosilam aparat i te pieprzone osemki mi jeszcze teraz zeby przestawiaja
crazy girl matko straszne to co opowiadasz
dyta13 fajne zdjeciaszkoda ze tylko tyle udalo ci sie pobyc zdziewczynami
spadam humoru wam psuc nie bede
moniadan ja do polswki lece w czerwcu moze wytrzymam jakos chyba ze mi sie dziura w policzku zrobi i jedynie ze znieczuleniem inaczej sie tam zesram ja tez nosilam aparat i te pieprzone osemki mi jeszcze teraz zeby przestawiaja
crazy girl matko straszne to co opowiadasz
dyta13 fajne zdjeciaszkoda ze tylko tyle udalo ci sie pobyc zdziewczynami
spadam humoru wam psuc nie bede
Dziewuszki sie pewnie bawia przednio.Ja sie dzis zastanawialam czy niepojechac na chwilke i dobrze ze nie pojechalam.Cos mnie dopadlo i sie zle bardzo poczulam po 15 sie polozylam i dopierow wstalam.Cisnienie 98/55 znow myslalam ze schodze uff.
No ale wstalam i czuje sie troszke lepiej.Maz pojechal po pizze bo obiadu nie zrobilam hehe.No le sie chlopaki najedli wiec to najwzniejsze.Ale musze sie pochwalic ze J mnie zaskoczyl.Kupil w pl sklepie jablka prazone z brzoskwinia i ja patrze a tu ciasto zamrozone juz do szarlotki.szoook.Moj maz tylko sernik umie upiec.A tu ciasto sklecil.szoooook.Bedziem jutro brobowac.
No ale wstalam i czuje sie troszke lepiej.Maz pojechal po pizze bo obiadu nie zrobilam hehe.No le sie chlopaki najedli wiec to najwzniejsze.Ale musze sie pochwalic ze J mnie zaskoczyl.Kupil w pl sklepie jablka prazone z brzoskwinia i ja patrze a tu ciasto zamrozone juz do szarlotki.szoook.Moj maz tylko sernik umie upiec.A tu ciasto sklecil.szoooook.Bedziem jutro brobowac.
Witam sie weekendowo:-)
Widze ze prawie wszystkie w komplecie mamuski w Limerick Strasznie wam zazdroszcze tego spotkanka ale nastepnym razem nawet tornado mnie nie zatrzyma w domu;-)Wiec do nastepnego...
Ja po pracy w koncu doszlam do siebie bo ostatnio zlapalo mnie przeziebienie i nie za wesolo bylo z moim samopoczuciem.
Wilwia szkoda ze dopiero teraz przeczytalam ze jednak nie wybraliscie sie na spotkanko bo bysmy was nawiedziliNo ale teraz to moj R spi bo po nocce a od rana zajmowal sie mlodym i dzis znow nocka a jutro do pracy na rano. Kurcze moze w koncu spotkamy sie nasza 4+2;-)
Sardusinska wspolczuje z tymi 8kami. Ja mam wszystkie i odczuwam jedna raz do roku wiec nie jest tak zle. A musze wspomniec ze 3 z nich juz leczone bo mnie to wyszly juz dawno... Zycze bys dala rade z ich dokuczliwoscia do wyjazdu do PL:-)
Syyylwiiia witam cie serdecznie na forum widze ze ty z Pl z moich okolic - ja jestem ze Skarzyska. Wiec moze uda nam sie kiedys???? spotkac w PL badz tu bo my z mezem czesto w Killarney jestesmy u rodzinki a to niedaleko ciebie- czas pokaze.
Uciekam bo moj synek zabawia sie w barmana - mieszalnia wody, sokow, jogurtow i nie wiem czego jeszcze tam zaraz wyladuje na moim i tak juz ufajdanym dywaniku
P.S Dyta super zdjecia
Widze ze prawie wszystkie w komplecie mamuski w Limerick Strasznie wam zazdroszcze tego spotkanka ale nastepnym razem nawet tornado mnie nie zatrzyma w domu;-)Wiec do nastepnego...
Ja po pracy w koncu doszlam do siebie bo ostatnio zlapalo mnie przeziebienie i nie za wesolo bylo z moim samopoczuciem.
Wilwia szkoda ze dopiero teraz przeczytalam ze jednak nie wybraliscie sie na spotkanko bo bysmy was nawiedziliNo ale teraz to moj R spi bo po nocce a od rana zajmowal sie mlodym i dzis znow nocka a jutro do pracy na rano. Kurcze moze w koncu spotkamy sie nasza 4+2;-)
Sardusinska wspolczuje z tymi 8kami. Ja mam wszystkie i odczuwam jedna raz do roku wiec nie jest tak zle. A musze wspomniec ze 3 z nich juz leczone bo mnie to wyszly juz dawno... Zycze bys dala rade z ich dokuczliwoscia do wyjazdu do PL:-)
Syyylwiiia witam cie serdecznie na forum widze ze ty z Pl z moich okolic - ja jestem ze Skarzyska. Wiec moze uda nam sie kiedys???? spotkac w PL badz tu bo my z mezem czesto w Killarney jestesmy u rodzinki a to niedaleko ciebie- czas pokaze.
Uciekam bo moj synek zabawia sie w barmana - mieszalnia wody, sokow, jogurtow i nie wiem czego jeszcze tam zaraz wyladuje na moim i tak juz ufajdanym dywaniku
P.S Dyta super zdjecia
reklama
sylllwiaaa
Witam sie;-)
Widze, ze ruch tu cos dzis niewielki... no coz, nie ma sie co dziwic heh... :-)
Frog4 ooo...! no prosze.... to w Pl mieszkamy naprawde bisko:-) Super! to juz druga foremka z tych stron;-);-);-)
Widze, ze nawinal sie temat zebow brrr.... Sandrulinska wspolczuje. A czy ja dobrze zrozumialam? ze tu w irlandi wyrywaja zeby bez znieczulenia???Powiedzcie dziewczyny,jesli macie jakies doswiadczenia- jak to tutaj jest? bo ja wlasnie planuje niebawem wybrac sie do dentysty
Widze, ze ruch tu cos dzis niewielki... no coz, nie ma sie co dziwic heh... :-)
Frog4 ooo...! no prosze.... to w Pl mieszkamy naprawde bisko:-) Super! to juz druga foremka z tych stron;-);-);-)
Widze, ze nawinal sie temat zebow brrr.... Sandrulinska wspolczuje. A czy ja dobrze zrozumialam? ze tu w irlandi wyrywaja zeby bez znieczulenia???Powiedzcie dziewczyny,jesli macie jakies doswiadczenia- jak to tutaj jest? bo ja wlasnie planuje niebawem wybrac sie do dentysty