reklama
magdalena81
Entuzjast(k)a
Sim, pomysł na wątek rewelacyjny. Ja wprawdzie jeszcze w dwupaku, ale na pewno skorzystam, bo mam +25....
Na poprawę nastroju polecam również w rozsądnych dawkach solarium. Nawet podczas karmienia piersia można chodzić, tylko dawkować ostrożnie.
A jeszcze gdybyście mogły mi napisać jakie miałyście objawy zbliżającego się porou, byłabym wdzięczna... Bo ja od jakiegoś czasu czuję,ze to już tuż tuż....
Na poprawę nastroju polecam również w rozsądnych dawkach solarium. Nawet podczas karmienia piersia można chodzić, tylko dawkować ostrożnie.
Prawie każdy zna to uczucie: gdy słońce uśmiecha się na niebie, jesteśmy po prostu w lepszym humorze. Testy medyczne udowodniły dobroczynny wpływ promieni UV na ciało i duszę. Naturalna witamina D powstaje w organizmie tylko pod wpływem słońca lub solarium - dokładniej mówiąc: pod wpływem promieniowania UVB. Witamina D jest jednym z istotnych czynników regulujących gospodarkę wapnia w organizmie, a co za tym idzie wpływa na właściwą budowę kośćca i chroni przed osteoporozą. Pobudzany jest także system immunologiczny, zwiększa się sprawność fizyczna, łagodzona jest depresja i korzystnie wpływa na serce i układ krążenia.
A jeszcze gdybyście mogły mi napisać jakie miałyście objawy zbliżającego się porou, byłabym wdzięczna... Bo ja od jakiegoś czasu czuję,ze to już tuż tuż....
sim77
Zadomowiona(y)
Magdalena - a ze mna to bylo tak... objawy czulam chyba ze 2 tyg, "takie przeczucie" ze to juz. W ciagu ostatnich dni: zwiekszony sluz (chyba to byl czop), okropnie spuchlam - szczegolnie nogi na chyba 3 dni przed, apetyt na maxa - czulam jakbym musiala sie najesc na zapas. To chyba tyle.
Odpoczywaj! wysypiaj sie! i trzymam kciuki!
ps ja tez mialam 25+:-)
Odpoczywaj! wysypiaj sie! i trzymam kciuki!
ps ja tez mialam 25+:-)
didi
Fanka BB :)
Magdalena..hehe..ja myslalam 2 miesiace przed terminem ze rodze mialam takie bole przepowiadajace..ale uwierz ..napewno bedziesz wiedziala ze to juz.. i wypoczywaj poki mozesz ;-) bo jak nadejdzie ten dzien i ju zpo nim to nie bedzie tyle czasu na odpoczynek..
i tak jak mowilam..porodu i boli porodowych nie sposob przegapic..;-)
i tak jak mowilam..porodu i boli porodowych nie sposob przegapic..;-)
NataK
Mamusia Kubusia :-)))
magdalena 81 jest wiele symptomow zblizającego sie porodu, obok tych ktore wymienily moje przedmowczynie, ja moglabym dodac ten ktory ja mialam, a mianowicie "szal sprzatania" tak tak, podswiadomosc mowila, ze to juz, więc wiłam gniazdko dla mojej pociechy
a z solarium trzeba uwazac jesli się karmi piersią i zakrywac brodawki i oczywiscie nie stosowac zadnych kosmetykow przyspieszajacych opalanie, bo dzidzia moze miec potem maly "niesmak" w buzce ;-)
a z solarium trzeba uwazac jesli się karmi piersią i zakrywac brodawki i oczywiscie nie stosowac zadnych kosmetykow przyspieszajacych opalanie, bo dzidzia moze miec potem maly "niesmak" w buzce ;-)
aga03
Początkująca w BB
Iwka.o nie martw sie reszte pieniedzy dostaniesz w pierwszy wtorek kolejnego miesiaca bo tak zawsze wplywaja pieniazki z chaldu a dodatek na male dzieci w drugi poniedzialek co kwartal wiec jak napisalas kilka dni po otrzymaniu decyzji wplynol ci dodatek to najwidoczniej bylo juz po pierwszym wtorku miesiaca. Tak wiec zaczekaj spokojnie do przyszlego miesiaca. Mam tez pytanie czy skladalas tez papiery na "Fis" , pytam bo sporo osob nie ma o tym zasilku wogule pojecia.
Iwka.o
Mama-Mili,Dominiki,Szymon
Hejka
aga03 dzieki za wiadomosci tak skaldalismy o Fis w listopadzie wyslalismy wnioski jakos 2 tyg temu przyszlo pisemko ze mamy uzupelnic jezeli cos sie zmienilo liczba godzin pracy meza czy konto w banku.Odeslalismy czekamy dzwonilam do Fisu ok 3 tyg temu powiedzieli mi ze maja duzo dokumentow i do miesiaca powinna sprawa sie rozwiazac.
A martwilam sie juz bo wypowiedzielimy naszym lakatorom mieszkanie chcemy mieszkac sami zrobic dzieciom pokoj do tej pory spalismyw 5 w jednym pokoju i powiem ze dzieic juz czas aby nauczyly sie spac same .Wiecie jak to miec lokatorow a mysmy mieli na dodatek pare z dzieckiem ok 2 letnim .Czworka dzieci w domu czasem bylo meczace .Moje inne nawyki maja w stosunku do spania ich mala inaczej bylo to dosc meczace.A jak juz w koncu sie ruszylo z child benefit to az ulzylo ze nareszcie bedziemy sami w domku.Pozdrawiam
aga03 dzieki za wiadomosci tak skaldalismy o Fis w listopadzie wyslalismy wnioski jakos 2 tyg temu przyszlo pisemko ze mamy uzupelnic jezeli cos sie zmienilo liczba godzin pracy meza czy konto w banku.Odeslalismy czekamy dzwonilam do Fisu ok 3 tyg temu powiedzieli mi ze maja duzo dokumentow i do miesiaca powinna sprawa sie rozwiazac.
A martwilam sie juz bo wypowiedzielimy naszym lakatorom mieszkanie chcemy mieszkac sami zrobic dzieciom pokoj do tej pory spalismyw 5 w jednym pokoju i powiem ze dzieic juz czas aby nauczyly sie spac same .Wiecie jak to miec lokatorow a mysmy mieli na dodatek pare z dzieckiem ok 2 letnim .Czworka dzieci w domu czasem bylo meczace .Moje inne nawyki maja w stosunku do spania ich mala inaczej bylo to dosc meczace.A jak juz w koncu sie ruszylo z child benefit to az ulzylo ze nareszcie bedziemy sami w domku.Pozdrawiam
Kasiamaja pozdrawiam.Ja jestem z Ennis.Zapraszam na watek Mamuski z Ennis, moze tam poplotkujemy i wymienimy sie doswiadczeniami.Witajcie jestesmy nowe. Ja mam na imie Kasia i jestem mamusia Majuni ur 10 stycznia 2008 w Limerick mieszkamy w Ennis moze jest tu tez jakas mamuska z okolic pozdrawiamy;-)
hejka
Ja czekałam na child benefit do miesiaca i tu rodzilam a moja kolezanka przyjechala z dziecmi z pol i czeka juz 2 lata.....hmmmm
a na FIS czekalam 8 mies i ostatnio poszlam i zrobilam borute w socjalu i wyobrazcie sobie ze po 2 dniach dostalam na konto
ja w pol zwiedzam i z rodzinka jezdze mialam weekendowa impreze na domku nad jeziorem takze jest co robić ale tesknie za Galway.
buziaki
Ja czekałam na child benefit do miesiaca i tu rodzilam a moja kolezanka przyjechala z dziecmi z pol i czeka juz 2 lata.....hmmmm
a na FIS czekalam 8 mies i ostatnio poszlam i zrobilam borute w socjalu i wyobrazcie sobie ze po 2 dniach dostalam na konto
ja w pol zwiedzam i z rodzinka jezdze mialam weekendowa impreze na domku nad jeziorem takze jest co robić ale tesknie za Galway.
buziaki
reklama
aniay
Mamy styczniowe 2007 fulltime mum Moderatorka
Czy ktoras z was bylaby zainteresowana kupnem luzeczka dzieciecego jakby co? razem z materacykiem... duze 140x70 i pozniej zamieniane w luzko bez barierek
Narazie pytam orientacyjnie
Narazie pytam orientacyjnie