reklama
aniay
Mamy styczniowe 2007 fulltime mum Moderatorka
Larcia na dniach bede wiedziala ale to juz raczej przesadzone ze wracamy do polski, chyba ze sie jakis cod wydarzy. :/ Mielismy nadzieje ze sie ulozy ale przez ostatni miesiac zamiast lepiej jest gorzej, takze prawdopodbnie ja juz w pl zostane, a mezulo wroci w sierpniu.
aga03
Początkująca w BB
my na fis czekalismy pol roku tez dosylalismy papiery teraz skladamy nowe bo pod koniec maja nam sie konczy i znowu bedziemy czekac ale nie martwie sie potem wszystko nadplaca. Jesli masz dzieci powyzej 2 lat to zloz sobie tez wniosek na "back to school", moze wiesz o tym zasilku ale jesli nie a potrzebujesz informacji na ten temat to pisz postaram sie pomoc.
martuśka23
Mama Julci i Kacperka
Aga03 mogła bys napisac cos wiecej o tym zasilku,moja corka ma 2latka .Pozdrawiam :-)2 lat to zloz sobie tez wniosek na "back to school", moze wiesz o tym zasilku ale jesli nie a potrzebujesz informacji na ten temat to pisz postaram sie pomoc.
aga03
Początkująca w BB
Jesli dziecko ukonczylo 2 lata mozesz zlozyc wniosek na"back to school" jest to tak zwany zwrot za szkole z tym ze dziecko nie musi chodzic jeszcze do szkoly wystarczy ze ukonczy dwa latka. Przysluguje to raz do roku nie wiem od kiedy dokladnie idzie skladac wnioski ale podajrze od maja do konca wrzesnia. W zeszlym roku bylo 180euro na dziecko w tym roku bedzie juz wiecej. wniosek dostaniesz w przychodni musisz go wypelnic i wyslac (na wniosku bedzie adres). Dodam tylko ze jest to zalezne od dochodow ale jesli ci sie nalezy to po jakis 2 miesiacach od wyslania wniosku jesli bedzie ok dostaniesz czek z przyslugujaca ci kwota. Nie jest to majatek ale zawsze cos a jesli daja to czemu nie skorzystac.
Iwka.o
Mama-Mili,Dominiki,Szymon
Hej dziewczyny
aga03 o co chodzi z tym dodatkiem pierwszy raz o nim slysze wiecie cos o nim wiecej gdzie szukac wiaodmosci na ten temat.Mam zamiar poslac moje malychy do przedszkola na jesien hmm ciekawie to brzmi jak daja czemu nie skorzstac
aga03 o co chodzi z tym dodatkiem pierwszy raz o nim slysze wiecie cos o nim wiecej gdzie szukac wiaodmosci na ten temat.Mam zamiar poslac moje malychy do przedszkola na jesien hmm ciekawie to brzmi jak daja czemu nie skorzstac
ka32sia
Mamusia z piekła rodem
Dziewczyny
,,back to school" to jest zwrot za mundurki szkolne i do finansowanie do zeszytow i ksiazek, przysluguje kazdej rodzinie ktora ma dzieci w wieku szkolnym tz od 4 lat...i pobiera Fis.
,,back to school" to jest zwrot za mundurki szkolne i do finansowanie do zeszytow i ksiazek, przysluguje kazdej rodzinie ktora ma dzieci w wieku szkolnym tz od 4 lat...i pobiera Fis.
didi
Fanka BB :)
Rosaniu..glowa do gory...niedawno dopiero co stracilas malenstwo wiec wszystko mzoe byc nie tak..ale nie mozna odrazu mowic ze nie bedzie mialo sie wiecej dzici..napewno po badaniach jesli bedzie taka konecznosc bedzie leczenie... wiec glowa do gory
aniay
Mamy styczniowe 2007 fulltime mum Moderatorka
Klamka zapadła, wracamy do Polski, jade dzisiaj zapytać do starej firmy czy by sie dla mnie jakaś praca znalazła. Przynajmniej coś już wiem...
Szkoda ze tak wyszlo ale widocznie tak mialo byc. Teraz jak juz postanowione, mysle ze bede tesknic.
Szkoda ze tak wyszlo ale widocznie tak mialo byc. Teraz jak juz postanowione, mysle ze bede tesknic.
reklama
aga03
Początkująca w BB
tak jak pisalam dostaje sie to raz w roku, ja sie dowiedzialam od znajomych w zeszlym roku mimo iz syn nie chodzil jeszcze do szkoly ani do przedszkola wzielam wniosek w przychodni i wyslalam z dwoma paskami z pracy meza ( ja nie pracuje wiec moje nie byly potrzebne) lecz jesli pracujecie oboje to beda potrzebne tez twoje paski. gdzie szukac informacji - niewiem bo nie mialam wtedy jeszcze neta a tyle co potrzebuje wiedziec to wiem.Jest to zasilek tak jak w polsce ubozsze rodziny dostaja za podreczniki, tak tutaj jest wlasnie "back to school" z ta roznica ze dziecko nie musi chodzic jeszcze do szkoly a dostaje sie kase na mundurek i wyprawke do szkoly. wniosek sklada sie co roku, nie ma duzo klopotu z zalatwianiem, czeba tylko wypelnic formulaz dolaczyc payslipy i wyslac a potem tylko czekac na czek.