reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
No wlasnie moja pediatra wczoraj powiedziala, ze maja wszystkie oprocz szczepionki na gruzlice:dry: I badz tu madry
Moje dzieci nie bylo szczepione na gruzlice bo w Co.Galway nie podaja tej szczepionki.
Tutaj jestesmy zapisani na liste oczekujacych bo w tym momencie nie ma cala Irlandia tych szczepionek.
Ponoc importer zawinil.
Ale wiesz co.Moje dziecko jedne ma 2,5 roku drugie 4 miesiace i zyja bez tej szczepionki.
Ponoc Polmed i Medicus szczepia na wszystkie rodzaje szczepien.Zadzwon tam i sie dowiedz.

hej hej, ale mam zalegosci! gratulacje dla mam dzieci rowniesnikow mojego synka!
To wyglada na to ze ja mialam najlepszy porod. Bole zaczely mi sie przed 23 (4marca), po godz skurcze mialam co 3 min, ledwo dojechalismy do szpitala. W szpitalu musialam poczekac do 2:00 bo nie mialam rozwarcia. O 2 mialam centymetr wystarczylo by dostac epidural, po kolejnym 2 godz mialam 8cm. O 6:10 bylam gotowa a o 6:25 mialam synka na brzuszku. Oczywiscie pomimo epiduralu bolalo, oj bolalo. Szwy mam i nawet sporo.... szycie nie bolalo.
Powoli dochodze do siebie ale ide dzis na kontrole bo wydaje mi sie ze mam infekcje - zapach moczu... brrryyy.
Mam klopot z karminiem, malo pokarmu... a synek bardzo niecierpliwy - woli butelke. W dzien karmie moim mlekiem (przewaznie z butelki) a w nocy sztucznym. Malemu apetyt dopisuje i ladnie przybiera. Wyobrazcie sobie, ze moja tesciowa (1700 km ode mnie) uwaza ze zle sie opiekujem dzieckiem - ZE PRZEKARMIAMY. Czy to mozeliwe zeby limitowac dziecku jedzenie - tygodniowemu?????????????
Co do szczepionek to tez mnie to martwi... zadzwonie do medicusa i zapytam czy maja i za ile. Dam potem znac.
pozdrawiam

Sim..nie przekarmiasz ..maluszka karmi se jesli piersia na zawolanie...a butla chyba co 3 godz..nie wiem karmilam 2 lata piersia:-D jak masz malo pokarmu to rada.przystaiaj czesciej i pij herbatke z kopru :tak: pobudzi laktacje albo postaraj sie gdzies wyszukac w Pl sklepie herbatke z hippa dla mam karniacych a jak nie to niech wysla z Pl powinno isc 3 dni piorytet ta herbatka tak dziala cuda ze hoho uz po 2 kubkach cycki pelne jak w mleczarni: i tak nestety jest ze po tygodniu moze byc zastuj ja mialam tak po 2 tygodniach prawie ale nie poddawaj sie..karmienie piersia to wielka radosc ..jak ja mlodego odstawilam to chyba ja bardziej to przezylam niz on..heheh

Sim77 - kompletnie olej teściową. To TY wychowujesz SWOJE dziecko, to TY jesteś za nie odpowiedzialna, to TY jesteś mamą i to TY wiesz ile powinno jeść Twoje dziecko!!!! Kaj jadł co pół godziny przez pierwsze 3 miesiące, miałam przesrane!

Aaaaaaaa...
Mi dzisiaj nie zaszczepili Kaja, czekają na kartę szczepień z Polski, no i odrzucili nasz wniosek o kartę medyczną... Za duży mamy dochód... Cholercia:(((
Może jak się rozmnożymy to nam dochody pospadają:)))

reklama
Sim- bo tesciowa to powinna byc w innym kraju i nie miec telefonu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak ona taka to wez ze mnie przyklad i do niej nie dzwon :)Pozdrawiam :-)

Do góry