reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

anaklim-EMLA ;-)
Paulineczko tez przeczytalam Twoj opis porodu...i mam identycznie zdanie jak Larcia.
Bole krzyzowe i parte czuc pomimo epiduralu i wydaje mi sie,ze mialas typowy porod.
Ja Mttiego rodzilam tez z wysoka.Wogole nie wszedl w kanal rodny i byl prawie pod zebrami;-)
Pierwsze dziecko zazwyczaj dlugo sie rodzi a ty rodzilas 10 godzin mniej niz ja pierwszego synka :sorry2:
Wiem tez,ze kazda osoba ma inna granice bolu i cierpliwosci.
Najwazniejsze,ze masz zdrowego synka.
A te plamki to moga byc tez potowki.
A to,ze dziecko na poczatku wali kupale jak najety a pozniej mu sie stabilizuje i jezeli jest na piersi tylko moze robic kupe nawet raz na tydzien i to jest normalne.Jezeli jest na sztucznym to jedna kupka dziennie wystarczy :tak:

U nas juz spokojnie.Wczoraj w nocy opuscili nas chlopcy z Gardy.Przez te 3 dni i 3 noce warowali przy naszym oknie a teraz jakos mi ich brak.:sorry2:
Ale to co widzialam na zawsze zostanie w mojej lepetynce...wynoszenie zwlok w czarnym worku :baffled:
Okazalo sie,ze denat byl niezlym ziezimieszkiem i pewnie ktos dostal zlecenie aby go kropnac.
Nie omieszkalam zapytac policjanta czy mam sie bac.No wiec mam sie nie bac bo to najspokojniejszy rejon w okolicy a to po prostu przypadek,ze mieszkal tu taki pan.
Na weekend mielismy gosci z Galway a wczoraj bylismy w Zoo w Dublinie.Polecam :tak:

reklama
Paulineczka nie mialas najlatwiejszego porodu to fakt ale znam dzieqczyne ktora sie 24 godziny meczyla zanim jej cesarke zrobili!

Ja tam bym mogla rodzic co rok ale to szycie krocza to najgorsza rzecz jaka moze byc. Ja podczas nacinania jechalam na gas&air, ale to dlatego ze mala grzala mi sie pod lampa...

A u nas w domu zakwasy, atmosfera ze nozem mozna ciac przez ta przeprowadzke, dobze ze w czwartek jade bo chyba bym kogos popadla i wytrzesla.

ja naszczescie szycie krocza mialam, gdy jeszcze epidural dzialal, wiec nic nie czulam :) U mnie w sumie trwalo to 22 godziny od chwili kiedy sie skurcze zaczely.Urodzilam w 15 minut.
wiec Paulineczka glowka do gory!!!

Hejka kochane, troche mnie nie bylo ale juz po 6 marca o godz 15:22 przyszlo na swiat moje skarby-syneczek kochany, dzis jestem juz w domku jak sie troche pozbieram to wam napisze troche wiecej narazeie strasznie mnie bola szwy i mam hemoriida wielkosci jablka i ledwo chodze mam nadzieje ze to wszystko wroci do normy szybko, mezus jutro juz do pracy i mam troche pietra.......:sorry2:

Dziewczyny GRATULUJĘ
U nas po staremu, nie ma za bardzo o czym pisac...
Eryk ma katar i troche kaszle, nie wiem czy jutro będziemy w CC, bo nie chce żeby sie bardziej rozchorował

Aha w czwartek byliśmy na basenie i było super, a wczoraj kupiłam mu 2 pary kąpielówek i strój

Pozdrawiam M

Emeralda gratki przeogromne:-):-):-)

Kurna Olek same chłopaki, mój te będzie facet, gdzie Oni dziewczyny znajda????:confused: Larcia trzymaj Amandę pod kloszem:-D

A co do badań, to czekam na usg 32 tygodnia, oprócz tego robiłam badania na wątrobę, bo niedomaga i wymazy bakteriologiczne. Mój gin mnie trochę nastraszył i wolę poczekać do tego usg i upewnić się, ze wszystko jest ok (bo innej opcji nie widzę).

Emeralda gratuluje syneczka :-D:-D:-D

Dziewczyny powiedzcie mi jedna rzecz.
Dzis oficjalnie (przez smsa ) dowiedzialam sie,ze juz nie pracuje u mojego szefuncia :cool2:
Mialam sie sama zwolnic (bo moja praca zostala w Tuam) ale sam wpadl na ten genialna mysl.
Zostalo mi jeszcze miesiac macierzynskiego a pozniej chcialabym pojsc na jakis zasilek...tylko na jaki?
Patrzylam na Jobseeker benefit,ale tam musze szukac czynnie pracy na full time.
Ale ja nie chce fulla tylko part time.
Czy macie znacie jakies inne zasilki??

Kurcze nie wytlumacze do konca bo Matt sie obudzil :baffled:

reklama
anineczka, w Polsce też teoretycznie musisz czynnie szukać pracy jak jesteś na zasiłku, a jak jest w rzeczywistości-każdy wie..
Znajomy już od kilku miesiecy jest na zasilku dla bezrobotnych w Irl i nikt go nie wzywa, nie każe dowieśc ze szuka pracy itp...

Do góry