reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

dziewczyny szukalam na naszym forum co powinno sie zabrac do szpitalabo wiem ze juz ten temat poruszalyscie ale jakos nie moge tego znalezc czy mozecie mi napisac mniej wiecej co zabieralyscie do szpitala

reklama
Witaj sim77,dzieki za szybki odzew.Oczywiscie powiedzialam mojej GP o poronieniu,oprocz tego szpital w ktorym lezalam zapewnial ze cala dokumentacje przesle do Gp a ona mi powiedziala ze nic nie dostala.List do szpitala ona mi napisala z dopiskiem ze pilne,no ale termin jest jaki jest.Boje sie jaki bedzie termin np usg jesli to tyle trwa,czy jest mozliwe ze zrobia je za jednym zamachem? Ja mieszkam w Dundalku.Jesli to nie problem i macie troche czasu ponowie pytanie o ChBenefit.Z gory Dzieki za pomoc pa

witaj mila 26 zasiłek na dziecko dostaniesz niezaleznie od tego czy mieszkasz z ojcem dziecka, czy z innym partnerem, przesyłam ci link do strony i polecam ja na przyszłość, jest tam wiele porad w jezyku polskim, z tego co wiem, to nie ma znaczenia fakt czy pracujesz czy nie, dziecko musi chyba miec PPS NUMBER-pozdrawiam.W razie watpliwosci zadzwon do CITIZENS INFORMATION-na pewno pomogą.
Zasiłek na dziecko-Information from CitizensInformation.ie

Witaj Mila:-).

Ja byłam w podobnej sytuacji, w maju poroniłam pierwszą ciążę, teraz jestem już w 7 miesiącu. Nie miałam w związku z wczesniejszym poronieniem żadych dodatkowych, ani wcześniejszych badań. Na szczęście mogłam skorzystać z polskich przychodni (fakt, że odplatnie, ale w takim momencie nie liczyłam pienędzy), polska pani doktor zapisała mi duphaston, który często podaje sie w przypadku wcześniejszych poronień.
Trzymam kciuki za Ciebie i Malenstwo.

Hej Dwupaki:-D (Paulineczka, Sim i Emeralda), co u Was??? Rozdwoicie się w końcu????:-D

Pozdrówki dla wszystkich Mamusiek :-).

Czesc wszystkim mama
Przedstawie sie mam na imie Monika i jestem w 4 mc ciazy termin mam na 6 sierpnia .Bede rodzic w Coombe Hospital i jestem ciekawa czy ktoras z was ma jakies doswiadczenia z tym szpitalem.Ja mieszkam pod Dublinem i wybralam ten szpital bo moja kolezanka z pracy irlandka mi polecila ale bym chciala tez znac polska opinie.
Pozdrawiam serdecznie.

Hej laseczki i co jakies wiesci???? u mnie bez zmian troche ciezkie te oczekiwanie i doszukiwanie sie oznak-jestem juz zmeczona a i te telefony i smsy z pytaniami czy juz ????:confused: a powiedzcie czy wy juz byscie chcialy urodzic czy moze jeszcze nie, bo ja to mam rozne odczucia raz tak a raz tak a podobno nastawienie psychiczne tez odgrywa duza role:baffled: jutro mam wizytke w szpitalu takze zobaczymy co mi tam ciekawego powiedza a i mama caly czas pyta i co brzuch ci juz opadl?? czy wy zauwazylyscie zeby wam te brzuszki opadly, bo moj to raczej nie:sorry2: pozdr kochane i milych snow........

Witam sie nadal jako szampon :-D:-) Bylam dzis z M. na ostatnich zakupach we 2. Poszalelismy sobie, strasznie udala nam sie niedziela- pewnie dlatego ze caly czas myslelismy iz nastepna juz chyba raczej spedzimy we 3:-D Jestem juz calkiem spakowana, M. rozlozyl lozeczko, chyba wszystko jest zapiete na ostatni guzik. Groszek moj chyba sie nie wybiera nigdzie, bo wlasnie wtej chwili mi takie fikolki w brzuchu robi ze koniec swiata:-):-D A niby dzieci przed porodem sie uspokajaja:confused::baffled::dry: W sumie to dobrze, jutro jeszcze sobie posprzatam, poprzezywam chyba ostatni samotny dzien, poczytam o tym znieczuleniu w zastrzyku i moge jechac do szpitala. Kurcze dzieczwyny to juz tylko 2 dni!! we wtorek o 14 mam byc w szpitalu, troche sie boje, ale bardzo chcialabym juz miec moja dzidzie przy mnie. Zmykam ogladac rozdanie oscarow, pozdrawiam i zycze wam wszystkim kolorowych snow.

dzien dobry! cos dzis spac nie moglam... dziwne. Juz myslalm ze mi sie zaczyna - skurcze mialam co ok 12-14 minut, ale zbyt slabe i mi przeszly.
Z jednej strony to chcialabym miec juz TO za soba, ale jak tak wstaje co 1,5 godz w nocy do WC i jestem nieprzytomna to sie ciesze, ze moge wrocic do lozeczka a nie np. karmic, nosic i przewijac. Od rana znowu oczekuje oznakow. Tez mam dosc maili i tel czy JUZ.
Moj synek fika - ale pytalam ostatnio lekarki czy to prawda ze ma sie uspokoic przed porodem - no i oczyiwiscie to nie jest regula.
Brzuch raczej mi sie nie obnizyl - zawsze mialam dosc nisko....
Ja mam wizyte w szpitalu dopiero w srode...
Milego dnia i owocnego oczekiwania!!!

didi to co mam zrobic ???to nic sie nie stanie jak nie dostanie 2 dawki no bo nie wiem skad mam ja wziasc???

ale dziś pogoda mizerna pewnie bedziemy w domu siedzieć bo aż strach wychodzić.
Mam nadzieje ze mamuśki jutro sie pojawia w biblotece i pogoda was nie zniecheci:)

reklama
Rosaniu jeszcz raz Gratulacje.
I nie smutaj sie.Wiesz tak sie mowi,ze jak jedna osoba odchodzi to po to bym zwolnic miejsce nowemu zyciu....
WIem,ze to zadne pocieszenie,ale nosisz teraz w sobie nowe zycie i to cudowne.
Przebadaj sie w Polsce i glowa do gory.Dasz rade.
[*] dla Twojej babci

Do góry