reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

:-DPaulineczka...Aniay..dobrze pisze... nie martw sie fryzura tam ;-) jak juz zaczniesz rodzic a oni beda Cie golic to bedziesz zafowolona ..ze Ty nie musialas tego robic..a pojdzie im to szybko i sprawnie ze nawet niezauwazysz..:-D

reklama
Paulineczka - ja osobiscie nie polecam! Naczytalam sie w madrych ksiazkach zeby tego nei robic (golenie) - tlumacza to tym ze mozna sie skaleczyc (mikrourazy) i to jest bardziej niebezpieczne, poza tym swedzi jak odrasta - i tak dosyc sie nacierpimy potem zeby jeszcze odczuwac dyskomfort swedzenia. Goleneie dalej jest stosowane w niektorych szpitalach w Polsce ale i od tego odchodza. Podobnie jest z lewatywa.

A ja wczoraj bylam w szpitalu na kontrolnej wizycie i ku memu zaskoczeniu przy nastepnej w srode zapowiedziano mi badanie ginekologiczne. Smieczne bo pani doktor uprzedzila mnie o tym i to wspomniala ze bede musiala sie rozebrac od pasa w dol.
Poza tym czuje sie fatalnie...
pozdrawiam

hehehe, ja miałam podobną sytuację podczas badań w szpitalu. Pani doktor ginekolog/położnik z zażenowaniem uprzedziła mnie że do cytologii będę musiała się rozebrać:-):-):-). Ja to się śmieję, że irlandzki ginekolog wstydzi się miedzy nogi kobietom zaglądać:-)

:-D:-D:-D:-D
Magdalena81- moja kolezanka sama musiala sobie pobrac próbke do cytologii:baffled:, bo było tow przychodni:-D:-D:-D
Sim77- no to może się coś ruszy w końcu, szkoda że nie powiedzieli Tobie tak jak mi, czyli przyjdzie pani 26 do szpitala, a 27 urodzi sie dzidzia. Ale faktyczne to ich badanie ginekologiczne jest takie inne- nie wiem jak wy ale ja zawsze przy takim badaniu czuje sie "skrępowana, "ale ten lekarz to był jeszcze bardziej niz ja
:-p:-):-):-D:-D

cześć dziewczyny, ja może z troche innej beczki, ale dzwoniłam dzisiaj do doktorka odnosnie szczepien na gruźlicę i faktycznie nie maja ich od wrzesnia, nie wiem co teraz zrobić? w maju jadę do Polski, a tam znowu pojawiła się gruźlica, trochę się boję o małego.

cześć dziewczyny, ja może z troche innej beczki, ale dzwoniłam dzisiaj do doktorka odnosnie szczepien na gruźlicę i faktycznie nie maja ich od wrzesnia, nie wiem co teraz zrobić? w maju jadę do Polski, a tam znowu pojawiła się gruźlica, trochę się boję o małego.
To zaraz jak przylecisz do Pl to go zaszczep.
Z tego co wiem to jest tylko jedna dawka.co nie?

Dziewczyny czy szczepilyscie swoje dzieci na pneumokoki tutaj?
Chodzi mi o dwulatki lub starsze.
Ile jest dawek i jaki koszt?
I gdzie szczepilyscie? Chodzi mi o Gp,Health Center itp.?

aninenczka - czytalam o szczepieniu na pneumokoki - koszt ok 100 e i ilosc zalezy od wieku (wagi) dziecka, mozna w polskich klinikach. Cena jest porownywalna jak w Polsce. Czy mozna przez Gp - nie wiem, chyba najlepiej zapytac w aptece...
pozdr

reklama
Juz jestem "prawie" spakowana i tak....mam 2 torby, pampersy (2 paczki mam jedna rozmiar 2-5 kg, druga 3-6) i becik musze wziac pod pache. Nie jestem pewna czy czegos jeszcze nie wcisne takze chcialabym sie zapytac was czy jest tu jakis limit na rzeczy wlasne??

Do góry