reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

didi ja bym spróbowała jeszcze raz w Polsce sama osobiscie zadawałam 4 razy i wiem co czujesz ci egzaminatorzy ta sa niezle dupki hihihih ale sie udało i tobie też sie uda i bys miala od razu full licence a jak sie nie uda to tutaj zdasz:)pozytywne myślenie sie przydaje wierz mi.

mamuski mam kłopot ponieważ mój mały ma czerwone plamki na policzkachi nie wiem co to moze byc lekarka przepisała mi jakis krem aquelium czy cos ale nie wiem czy cos to daje. W sumie nic innego nie je czego wczesniej nie jadł myśle czy mogło go coś uczulić???spotkałyście sie z czyms takim u swoich maluchów?
dzieki za pomoc

reklama
kamcia chcialam napisac, ze to jakas reakcja uczuleniowa, ale skoro mowisz, ze nic nowego synkowi nie dalas do jedzenia, to jestem w kropce. Hmm skoro synek zachowuje sie tak jak dotychczas, tzn nie jest ospaly ani nie goraczkuje, to raczej nie masz czym sie martwic, bo nie wskazuje to na jakas powazna chorobe. A moze tutejsza woda mu szkodzi? Jakis nowy proszek wprowadzilas do prania?Albo plyn?Nic innego mi nie przychodzi do glowy.

Witam prosze was o rade!!
Właśnie mi znajoma powiedziała że te plamki na buzi to jest skaza białkowa u jej dzieci też sie ujawniła po długim czasie picia mleka itp???Nie wiem używałyście jakiś kremów tutaj lub w Polsce żeby to wyleczyć to sobie kupie.

dzieki

Witam prosze was o rade!!
Właśnie mi znajoma powiedziała że te plamki na buzi to jest skaza białkowa u jej dzieci też sie ujawniła po długim czasie picia mleka itp???Nie wiem używałyście jakiś kremów tutaj lub w Polsce żeby to wyleczyć to sobie kupie.

dzieki
Kamciu jezeli to skaza to tego sie nie da ot tak wyleczyc kremem.
Jezeli karmisz piersia musisz wyeliminowac ze swojej diety wszystko co zawiera mleko!
A jezeli karmisz butla to przejsc na mleko antyalergiczne.Wiem,ze w Tuam w aptece jest Nutramigen,niewiem jak w Galway.
Jedyne kremy jakie przychodza mi do glowy to Oliatum i Balneum Plus i Cream E45.
Uwazaj na mleka modyfikowane sojowe,bo tez uczulaja.
Najwazniejsze to dieta bezmleczna :baffled:
Poczytaj:
https://www.babyboom.pl/forum/maly-alergik-f25/skaza-bialkowa-kiedy-objawy-2351/index19.html

Wpisz w wyszukiwarke google:skaza biakowa

moj Albert jak byl maluski to tez mial skaze..i lekarz kazal wyeliminowac albo baardzo ograniczyc z mojej diety bialko.. no i po tygodniu bylo cacy..ogranicz malemu..serki..danonki...jogurty...maslo...poszukaj bez bialka..no i zmien mleko

reklama
Aha no to super. No to zaczynam sie pakowac juz tak ostatecznie. :tak: Kurcze juz sie doczekac nie moge mojej malej zabki.Za tydzien o tej porze juz napewno bedzie poza dotychczasowym domkiem:-D

Do góry