reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Witam:-).

Sim i Paulineczka zazdroszczę Wam, że poród już tuż tuż.....
Ja jestem już niedołężna i nie wybrazam sobie nadchodzących 3 mieisęcy. Ledwo chodzę, nie mogę się schylać, bolą mnie żebra i nogi. Ledwo daję radę:baffled::baffled::baffled:.
Po porodzie czekam na relacje, jak już ochłoniecie:-), bo chyba ja jestem następna w kolejce:-). Pozdrawiam i duuuuuuuuuuuużo zdrówka dla Was i Dzieciątek:-)

magdalena81 dopiero zauwazylam zdjecie dzidziusia Twojego- sliczny :) Kiedy bedziesz w Galway spowrotem?

sim77 trzymam kciuki

Paulineczka trzymaj sie kochana, wypoczywaj jak najwiecej mozesz.POWODZENIA!
Ja tez mialam na ok 2-3 tyg przed porodem skurcze i to calkiem porzadne, ale ustaly po 4 godzinach.

didi- powodzenia z prawkiem, wierze ze Ci sie uda!Ale ciezko zdac oj ciezko!Ja mam prawko provisional jak narazie, bo na date egzaminu wciaz czekam...a czeka sie tu od 6 do 8 miesiecy!!!KOSZMAR!!!

Franio dziękuje za komplementy:-).

Larcia, w Galway będe 4 marca, mam nadzieję, że w końcu uda nam sie na spacerek wyskoczyć. Też zrobiłam provisionala w Irl, ale jeszcze nie złożyłam papierów na egzamin, i chyba będe musiała to zrobic jak wrócę, bo już rok minął od testów (to nic, że jeżdze gorzej niż kiepsko:-)).

Kurcze dziewczyny, ceny ubranek w Polsce to kosmos:szok::szok::szok::szok:. Normalnie opłaciłoby sie wozić z Irl do Pl i handlować!!!!! Za 3 body zapłaciłam 60 zł (biorąc pod uwagę zarobki w Pl, to słów brakuje):szok:.

Pozrawiam i dobrej nocki życzę:-).

magdalenka czekamy na ciebie na naszych spotkaniach mamusiek!!!!!

didi wracaj do nas jak najszybciej dawno sie nie bylo widac hihihi

anieczka jak sie czujesz, i jak sie miewaja twoi chłopcy?Wiesz byłam ostatnio w Dublinie i to miasto jest troche przytłaczajace dla mnie fakt jest mnostwo sklepow i atrakcjii ale juz sie przyzwyczaiłam do naszego miasteczka:) a nie tesknisz troche za Galway:)?

trzymam kciku za nasze brzuchalki:)

pozdrowinia

larcia moja koleżanka zdała testy i po 5 mies do niej zadzwonili i ja wzieli na egzamin zaplaciła za kilka lekcjii jazdy i zdała za 1 razem i była w miare zadowolona takze nie łam sie i życze powodzenia. a kiedy ty przyjdziesz na spotkanie mamusiek?

anieczka jak sie czujesz, i jak sie miewaja twoi chłopcy?Wiesz byłam ostatnio w Dublinie i to miasto jest troche przytłaczajace dla mnie fakt jest mnostwo sklepow i atrakcjii ale juz sie przyzwyczaiłam do naszego miasteczka:) a nie tesknisz troche za Galway:)?
A wiesz,ze ja jeszcze w Dublinie nie bylam odkad sie przeprowadzilam :szok::-D:-D
Kamciu ja nie mieszkam w samym Dublinie.Nawet w zadnej dzielnicy Dublina.
Newcastle jest jakies 10-15km od stolicy :tak:
Nawet niewiesz jak tesknie :-(

W ten weekend bylam w Claregalway u przyjaciol na urodzinach,szkoda,ze nie mielismy czasu wstapic do Galway.Ale jak tylko nadazy sie okazja to bedziemy odwiedzac miasto od,ktroego zaczela sie nasza przygoda w Irlandii;-)
Tymbardziej,ze mamy gdzie sie zachaczyc na nocleg.

Moje dzieciaki sa wspaniale (jak kazde dzieci swoich rodzicow)
Antek jest super bratem a Matt juz sie zaczal interesowac grzechotkami :-)

hej...znowu nie zdalam ..prawka..:wściekła/y::wściekła/y:

i tak zastanawuiam sie czy nie zdaawac w Irlandii bo w porownaniu do PL to na wyspie jest latwizna..hehe...najgorsze to ze umiem jezdzic a oni nie chca dac mi papierka :-D

Didi, wydaje mi się, ze jeżeli umiesz jeździć, to w Irlandii będzie Ci łatwiej zdać.
Nic się nie martw, moja znajoma 7 razy nie zdała w Polsce:szok::szok::szok:, a w Irl za pierwszym razem.

reklama
magdalena81 wiec czekam z niecierpliwoscia na Twoj powrot i mam nadzieje, ze wkoncu uda Nam sie spotkac.

didi no to wielka szkoda, wydaje mi sie, ze lepiej sprobowac zdac w Irlandii. Zrob sobie provisional, bo na nim normalnie mozesz jezdzic, a w miedzyczasie zloz papiery o pelne prawko.
Ale powiem Wam, ze np 2 tygodnie temu w Galway zdaly tylko 3 osoby...na caly tydzien(w tym 1 polka)!!!!Jest tez ciezko, ale chyba latwiej niz w Pl. Mozna miec 8 bledow, sa 3 stopnie ich. No i przede wszystkim na egzaminie nie wjezdza sie do centrum, wiec to duze ulatwienie.Wiekszosc "tras egzaminowych" prowadzi do Salthill. To wszystko mowil mi instruktor, gdy uczylam sie tu jezdzic. Placilam 35 euro za lekcje. Nie wiem czy w Polsce zlikwidowali te placyki wkoncu czy jeszcze nie, ale tu ich nie ma! Aha no i mozna na egzaminie jechac swoim samochodem :):):):):)
Wiec wydaje sie latwe....Ale powiem Wam za 6-8 miesiecy jaka jest prawda:p

kamcia ja dopiero niedawno wyslalam papiery o full licence i ciekawa jestem, jaka date mi dadza. Mam nadzieje, ze do lata sie dostane i zdam. A lekcje juz mialam i normalnie jezdze autem, wiec w sumie az tak mi sie nie spieszy z tym pelnym prawkiem. A na to spotkanie sie wybiore, ale jeszcze goszcze rodzicow u siebie. Caly czas o tym pamietam i mysle, ze nie w ten, ale nastepny tzn 4 marca sprobuje z calych sil i sie pojawimy.

Do góry