reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

karmi ja piersia ale mała urodziła sie z waga 3020 kg pozniej schudla jej 2850 kg a teraz wazy 3025kg wiec niewiele przybrała
a dlatego sie pytam o te rodzaje mleka bo ona nie wie jakie wybrac w szpitala doradzali jej sma gold czy cos w tym rodzaju ale małej nie podchodzi te mleko

Witaj powiem tak zmojego doswiadczenia moj maly tez nie bardzo chial pic to mleko podeszlo mu Aptimil i pil je az do 8 mies .Ja z przyczyn zdrowotnych nie moglam karmic malego piersia karmilam go tylko 2 miesiace stres i zmeczenie daly sie we znaki.Lekarz powoli kazal mi dokarmiac malego na Bebilon 1 przeszlam a tu na Apimil tak mi doradzil pediatra z Polski .Znal sie jakie tu sa mleka i uznal ze jest jednym z lepszych.

reklama
HEJ Mamuski!!!! mam male pytanko,wiecie cos moze o dofinansowaniu do rentu{za mieszkanie}.Bede wdzieczna ...Kamcia WSPOLCZUJE!!!!!!!!:szok:jak po imprezce??

madzia moja Oli tez nie chciala przybierac na wadze (pierwsze 3 miesiace przytyla ledwie 800gram od wagi urodzeniowej(2880). Z powodow uczuleniowych mala dostala SMA lactose free i do tej pory na nim jedziemy. No i juz teraz dodatkowo daje SMA Progress zeby ta laktoze jednak dostawala ^^ Tu jak dziecko malo przybywa to trzeba cisnac lekarzy GP bo oni sie nie przejmuja. Oli przejeli sie dopiero lekarze w szpitalu.
A wszystko rozegralo sie o to ze mala byla zbyt leniwa i nie chcialo jej sie ssac cyca.

Didi gdzie i kiedy mam podjechac? :D
Masz moje gg.. odezwij sie plz :p

to jest irlandia Północna mała w czwartek skonczy 4 tygodnie

Irlandia Północna to część UK, więc możesz skierować swoją koleżankę na forum mam z UK. Pewnie wiele rzeczy jest podobnie, ale diabeł tkwi w szczegółach (nie wiem jak z opieką medyczną noworodka w UK, kartami medycznymi, ubezpieczeniem itp)

podpisuję się pod słowami didi - ja już drugą córkę karmię piersią i nie przejmowałam się ich niską wagą, moje dzieci tak mają:)
A spadek wagi - to fizjologia. Jeśli zaczęło przybierać to raczej wszystko OK. (Choć wolałabym, aby tu wypowiedział się lekarz i intuicja mamy)

A co do klucza w drzwiach - ja mam w każdych drzwiach u góry, ale nie są w dziurkach tylko na haczykach na górze futryny. Zamykałam drzwi na klucz jak nie mialam na dole bramki lub teraz jak Julka śpi, a ja wietrze inne pokoje.
Też miałam raz przygote, ale troszkę inną. Otó ktoś zostawił klucz w drzwiach i Julka zamknęła mnie i Marte w sypialni. Szczęście miałam telefon i zadzwoniłam do męża. Był niedaleko więc mógł przyjechać. Julka nie umiała odkluczyć drzwi, ale podała mi klucz pod drzwiami (ciasno było, ale się udało). Od tamtej pory już bardziej pamiętamy o kluczach. Polecam przybić malutkie haczyki lub gwoździki:)

Acha - drzwi wejściowe też otwiera, więc klucz nie może być w drzwiach:) Jak idziemy na spacer to otwiera i zamyka drzwi:D

Dziekuje za zyczenia zdrowka dla Natanka.

Jednak zmiana planow. Moj mezus robi nam niespodzianke i przyjezdza jutro az do sylwestra. ciesze sie ogromnie, ze jednak bedziemy razem.

basia idz do citizen information tam polka przyjmuje w pt chyba obok pps lub wejdz na strone Department of Social and Family Affairs i tam mozesz znalesc wasz legalny dochod nie moze byc zbyt duzy i landlord musi sie zgodzic trzeba na garde latac itp ale opłaca sie to sie nazywa jakos rent allowance czy cos....

musze sie pochwalic ze po ponad roku czekania przyznali mi dzis socjala i od razu mi lepiej:)
A jesli bedziecie kupowac opony to jest niem. sklep inetrnetowy i sa tansze o połowe niz tutaj bo wlasnie dzis mi przyjechaly a czekalam tylko tydzien.

pozdr

reklama
salome wesołych świąt fajnie że będziecie razem, kiedy do nas wracasz?
no ja wczoraj byłam na zakupach i oczywiscie tyle kasy poszlo ze hooooo ale to norma w swieta dzis idziemy po prezenty ale szczerze wogóle nie czuje tych świąt troche śniegu by sie przydało:(ale cóż pozdrowienia i życze wam ciepłych i radosnych świąt !!!!!!!!

Do góry