reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

misia -jak płacisz to obojętne gdzie pójdziesz idz do Cudo jak jest twoją GP jak poszłam do Błach bo mój to stary irol który nie ma pielęgniarki i mu nie ufam:-)A z tego co wiem to niemowlaki do 6tyg maja za free opiekę każdą :tak:więc nie wiem dlaczego płaciłaś a te szczepienia są też darmowe chyba że kasują za to że je zrobią:-)Ela@-co do palenia to właśnie jak piszesz mnie to uspokaja spale 1-2 papierosy w ciągu dnia w ciszy i odpoczywam śmieszne ale tak jest :tak:mój M nie pali i też mnie wyzywa że śmierdzę ćmikami i że dwóch palaczy się pozbył bo ci znajomi co z nami mieszkali palili :-)Ale nigdy nikt nie palił w domu bo tego sama nie znoszę:tak:buzka pa

Ostatnia edycja:
reklama
Sofik a jakie sa te roznice w wyrabianiu PL a IRL paszportu dla malucha? Dlaczego Irl jest latwiej?:confused:

wiesz jak dla mnie latwiej bo nie musialam jechac do Dublina i potem po raz drugi... tylko wyslalam wszysto poczta ;-)

Sofik ja składałam w październiku 2008 a dostałam w lutym tego roku i czekam teraz na klucze:-(juz pół roku mineło:-(

oj to juz niedlugo;-) zadzwon i sie spytaj jak dlugo jeszcze masz czekac , my dzwonilismy i wkoncu sie udalo:-) juz jest blizej niz dalej, kochana a wiesz juz gdzie bedziesz miec ten dom??? wiesz jak wyglada??

My po spaccerku , musialam jechac Fi kupic nowy smoczek i nie moglam sie zdecydowac:-) bo chcialam kupic NUk silikonowy i nie bylo:angry:

sofik nie mam pojęcia gdzie ale podobno na tym samym osiedlu co ja teraz mieszkam tylko one chyba nie do końca wykończone:baffled:

MARTA A to Ci w tym liscie nie pisali gdzie? mi od razu powiedzieli ze tu i tu tylko nie wiadomo kotry numer mieszkania:baffled: wiesz to zadzwon do nich i sie spytac jak dlugo jeszcze masz czekac ... A w tym liscie pisze ze juz masz domek przyznamy czy ze jestes na liscie oczekujace?
Ja jak sie wprowadzalam do domu to musialam w nim robic podlogi, sciany byly naszczescie zrobione i pomalowane... ale nic w nim nie bylo:baffled:

ps.misia bole mniejsze mam nadzieje ze wkrotce przejda całkowicie i ta kulka jakby sie tez zmniejszyła...tagze luzik:tak:dlaczego płacisz za gp!???ja mam jako matka za free i tak jest chyba do roku po urodzeniu ..no karte tez mam ale i bez niej by tak było
Tak jest do 6 tygodni po porodzie.

Hello lejdis :-)

Na weekend gościłam mojego bracholka z rodzinką :tak:
Ale już jestem :cool2:

Z tymi szczepieniami to teraz durne zamieszanie bede miala. No bo ja mam teraz gp Cudo a na szczepienia do Blach? To kto w koncu bedzie moim gp wtedy?:baffled::baffled:
Misia szczepienia sa darmowe wiec mozesz isc gdzie chcesz, ale zapewne karta szczepien Ala jest u dr Blach...mozesz isc do niej na szczepienie albo przed i powiedziec zeby przeslala ja do twojego gp jesli chcesz miec i wizyty i szczepienia tylko u swojego gp w jednym miejscu.
Ja mam gp w churchfields a na szczepienia chodzimy do blach, bo dla mnie to zaden problem;-)ale jesli Tobie zalezy to mozesz chodzic do cudo na szczepienia no problemtylko chyba wtedy dobrzeby bylo zeby ona miala ta karte szczepien;-)
anineczka hello - a ja myslalam ze Ty tak troskliwie mezem sie przez weekend zajmowalas:-D:cool2:
a moj wniosek o chatke jest wlasnie rozpatrywany...wlasnie musze jutro dolac papiery, bo oczywiscie im zawsze czegos brakuje :no::angry:
sofik a Ty masz juz socjalna chatke?:happy2:to napisz jak to wyglada z rentem , oplatami...niestety ja nie latam wizzarem to nie wiem nic o ich zasadach;-)

sofik ja nie wiem bo tam jest napisane ze przyznali mi 3 pokojowy dom ale obecnie nie mają domu do oddania i kazali mi czekac:-(

reklama
witam dziewczynki:-)melduje sie jeszcze z polski dzis pada i tylko 19 stopni:tak:jeszcze 2 tygodnie i bede w domku juz mi sie teskni za Irlandia:-Dlecialam WIZZAREM jesli moge komus pomoc i udzielic informacjiiiiii;-)pozdrawiam was wszystkie

Do góry