reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Ja dostałam list przypominający o szczepieniu, z Churchsfield clinic
ale pierwsze jest jak dziecko ma 2 m-ce a pozniej 4 m-ce,

Właśnie sobie grillujemy, pogoda super, nie ma to jak w PL :-)
Mój synek biega od rana do wieczora na ogródku razem z kuzynkami, nie wiem skąd on ma tyle siły, nawet na chwilę nie usiądzie
Emcia już śpi, zasnęła przed 19, a ja mam chwilę na kompa

Jola, ja w pierwszej ciązy nie miałam żadnych bóli, a teraz miałam takie bóle podbrzusza i było to właśnie rozciąganie macicy, nie martw się, jeśli ból nie jest ostry i nie ma żadnego krwawienia to wszystko jest w porządku
Ja własnie tak czułam około 18 tygodnia, jeszcze troszke i poczujesz ruchy wtedy będziesz wiedziała, że z dzidzią ok :tak:
MartaF co się dzieje?? Nie dołuj sie kochana tylko pisz nam tutaj co cię gnębi

reklama
misia- ogólnie chodzę z mała do GP w Tuam ale co do szczepień podałam położnej Błach bo jakoś ta sterylność u mojego lekarza mnie przeraża:-)i są za free więc wole ja:tak:powinłaś dostać wezwanie na szczepienie jak dostała koleżanka która ze mną mieszkała.:-)ja byłam u Blach bo chciałam żeby zobaczyła te jej krostki i przy okazji się umówiłam.A co do tego szczepienia na rotavirusy to mi powiedziała ze są to 2szczepienia które trzeba zrobić w ciągu 6miesięcy :-D nie wiem muszę poczytać o tym.buzka:-)

misia roznie z tym bywa,bo np ja, nie dostawalam zadnego listu od gp, sama musialam tego pilnowac.Normalnie umwialam amande na szczepienie i szlam.

Emili ja mojego malego postanowilam zaszczepic na te rotawirusy...pytalam o zdanie dziewczyn gdzies tu na forum i jedne pisaly ze nie szczepily i bylo i jest ok ale ktoras dziewczyna napisala ze dwojka jej dzieci zlapala wirusa i strasznie to przezyly i dzieci i ona i ze gdyby wiedziala ze beda tak cierpiec to by sie nigdy nie zastanawiala czy szczepic czy nie...takze ja postanowilam zaszczepic wlasnie u dr Blach maly dostal juz jedna dawke do wypicia i za tydzien idziemy na druga:-)z dwoma dawkami trzeba sie zmiescic do ok 20 tyg, a druga dawke mozna podac po min 4 tygodniach od pierwszej:-)no ale decyzja nalezy do ciebie - koszt nie taki maly 90 e jedna dawka...pytalam ile w polsce to mowili ze 330 wiec zadna roznica:-)
Misia ja chyba zadnego wezwania nie dostalam...Ty tak jak ja gp mialas sempke wiec karta szczepien Alexa jest u dr Blach...wiec chyba dobrze zebys do niej poszla na poczatek:-)
Ewelcia a Ty chcesz wrocic do pracy czy jak? Mi sie konczy na konec sierpnia ale ja wiem ze nie wracam tam:wściekła/y::no:
Moniadan ale masz fajnie taki dlugi urlopik:-)Pewnie bedziesz slicznie opalona jak wrocisz:cool2:
MartaF nie doluj sie bedzie ok ....w ciazy wszystkie problemy wygladaja zawsze na wieksze niz to w rzeczywistosci...a twoj nie chce isc do pracy czy nie moze przez ta noge? nie moze wziac zwolnienia?
A co do facetow to na pocieszenie Ci powiem ze kazden cos tam ma a to na dowod [ame="http://www.youtube.com/watch?v=1gFeQOp-oeE&feature=related"]YouTube - Dlaczego Kobiety Zostawiaja Mezczyzn?[/ame] i usmiechnij sie bo dzidzia sie smuci gdzy czuje ze mamcia ma dola;-)
buzla

(...)
dzwoniłąm tez w tym tyg w sprawie paszportu tymczasowego dla siebie i dobze ze to zrobiłąm bo niewiedziałą m ze trzeba sie umawiac z 7tyg wyprzedzeniem:szok:i termin mam na 8 wrzesien a 28..wylatujemy tagze na styk go odbiore:sorry2:(...)
El@ - ja mam termin na 17 sierpnia o godz.10:30, tzn. w sprawie paszportu dla Patryka..ale niestety muszę przełożyć termin na później, więc może by się dało zapisać Ciebie na ten termin? Jak pasuje Ci termin to daj znać bo będę dzwonić w przyszłym tygodniu o przesunięcie terminu.

Co do szczepień.. Pierwsze szczepienie jest w 2 m-cy życia 6 w 1 + PCV (PCV - to pneumokoki) a kolejne w 4. 6 w 1 +Men C (Men C to meningokokowe zapalenie opon mózgowych typu C) Pomijając szczepionkę, którą podają w szpitalu (BCG - gruźlica).
Dostałam list od GP z informacją o szczepieniach ale bez daty wyznaczonej wizyty. Myślę, że to dlatego, że te szczepienia są dobrowolne a nie obowiąckowe jak w PL. Czyli trzeba się samemu zarejestrować.Ta pierwsza szczepionka robiona przez GP to są właściwie dwie..w dwie nózie.. Jedna zawiera 6 w 1 a druga to PCV. Oj wystraszył się mój szkrabek jak wbito igłę i płakał aż serce się krajało..:-( a potem druga nózia..bidulka nie wiedziała co się dzieje.. Trzymałam go na rękach i tuliłam..a potem w poczekalni dałam troszkę jeść i zasnął jak suseł.. Pielęgniarka zaleciła podać Calpol jak wrócę do domku i potem druga dawkę na wieczór. Oraz poleciła by pozwolić mu w ten dzień dużo spać i nawet lepiej by nie kąpać.. I rzeczywiście nie miał problemów z zaśnięciem :-) a jak się budził bardzo spokojny i już na szczęście nie pamiętał o szczepieniach..;-) Uff..następne za 2 miechy..już się od razu zarejestrowałam :tak: ale aż się boję bo znowu będą dwie..ciekawe czy też w nuzie..:baffled:

Agusiek no wlasnie nie chce wracac do pracy,bo nie mam z kim malego zostawic.

Misia ja sama dzwonilam do przychodni zeby umowic sie na szczepionke.
Pierwsza musi byc albo w obecnosci GP albo robiona przez GP.
Mnie przyszedl list dwa tyg po tym jak zaszczepilam szymka ze mam sie zglosic na szczepienie do GP:angry::angry:

Marta a wy jeszcze nie jeztescie na tym domu socjalnym???
Ja sie wczoraj zastanawialam czy nam by czasem nie przyznali?
Ale chyba raczej nie:no:.

reklama
witam sie

Marta a jak dlugo juz czekasz na dom i gdzie składałas wniosek ???
Ja czekałam ok. 1,5 roku na decyzje a pol roku na klucze, czyli 2 lata wychodzi...

Agusia super filmik:-D

Monia ale Ci dobrze z PL i grilem. Szkoda ze mnie w PL teraz nie ma to bym Cie odwiedizla na gilru;-)

Co do paszportu to jak ja dzwonilam do ambasady to odechcialo mi sie Pl paszportu i wyrobilam irlandzki ale trzeba spełnic warunki , ciesze sie ze mi sie udalo.

PYTANIE

latacie Wizzarem , czy ja moge oprocz wozka zabrac Fotelik samochodowy ??bez oplaty?? czy musze cos za niego zaplacic??????????

Do góry