reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

a co tu taka cisza:szok:

ela nic nie mów dla księdza bo on dowodów nie sprawdza tylko podaj imie brata i niech ktoś idzie za niego:-)

ahh a u mnie jak zwykle lipa i narazie nie mam siły o tym pisać:zawstydzona/y::frown::hmm:bo mi normalnie wstyd,że jestem taka głupia:confused::baffled::zawstydzona/y::-(

reklama
El@ - dzięki za info. zastanawiam się, co mi dadzą, jak nie dostanę maternity benefit (w przyszłym tyg ma być decyzja). byłam już na JB ale przerwałam w kwietniu tego roku, bo poszłam do pracy:sorry2: może tym razem dadzą mi ten Allowance? zobaczymy. a co do kwestii małżeństwa... no mój M ma teraz JB, więc dochód tygodniowy to 204 euro na 2 osoby, złożyliśmy w lipcu papiery o dofnansowanie na mnie, przyznali, ale wciąż czekamy na kasę. no nic - zobaczymy, co będzie w tym tyg a potem będę myśleć, co robić dalej :confused:

Jola - z tego, co słyszałam często zdarzają się bóle podbrzusza związane z rozciąganiem macicy i całego brzuszka. osobiście tego nie miałam, ale moja koleżanka tak. a czy jechać do szpitala? ciężko mi powiedzieć:sorry2:może kiedy to będzie silny ból... chociaż może któraś z dziewczyn jeszcze się wypowie na ten temat :tak:

Marta - faktycznie cisza dzisiaj nieziemska na forum... :szok: jak nigdy chyba;-) może Mamuśki korzystały dzisiaj z fajnej pogody i nie siedziały w domku przy kompie:tak: a teraz albo grillują albo relaksują się ze swoimi menami :-D chociaż już późno jak na grilla :-) no a co się znów dzieje u Ciebie:confused: mam nadzieję, że nic poważnego?

Czy ktoś z okolic Dublina mógłby wyjrzeć dla mnie przez okno? Zastanawiamy się nad wyjazdem do Bray, ale pogoda niepewna. Po doświadczeniach z ostatniej wycieczki wolę się dwa razy zastanowić - tydzień temu w niedzielę wybraliśmy się do Ring of Kerr, podobno najpiękniejszy kawałek Irlandii. Lało jak z cebra (w czasie drogi oczywiście świeciło słońce), wprawdzie nie mam nic przeciwko deszczowi (w końcu mieszkamy w Irlandii;-)), ale przez te strugi wody nic nie było widać :-p Szkoda, nie wiem czy będzie nam się znowu chciało taki kawał tam jechać, zwłaszcza że byliśmy tam dwa razy w ciągu dnia, a raczej nocy:-) (jeden z wycieczkowiczów zostawił portfel w resturacji:baffled:).
Misia podobne lampki są w Argosie za 21eu, takie same można dostać w normalnych sklepach - 20eu.
Przy okazji ebayów itp, ostatnio dostałam ponaglenie zapłaty z Allegro za wystawiane aukcje (jakieś dwa lata temu). Miałam na minusie ok 40gr. Kartą nie mogłam zapłacić kwoty poniżej 1zł, musiałam przepłacić - zdziercy :-) Może w ramach kryzysu ściągają stare długi. Prawie każdy ma konto na Allegro, dlatego warto sprawdzić. Podobno Allegro zatrudnia brutalną firmę windykacyjna:-D:cool2:

dzięki za rady Dziewczynki - paracetamol nie pomaga, więc dałam sobie spokój, a z tą maścią to pójdę do farmacji i zapytam :tak:

a ja dzisiaj biorę się w końcu za pasowanie rzeczy Małego ;-) mój M krzyczy, że 3 tyg zostały a ja torby do szpitala jeszcze nie spakowałam :sorry2: no cóż... czytając wasze posty wychodzi na to, że prawie każda urodziła po terminie, więc...;-)
miłego dnia życzę - słoneczko coś próbuje się przebić przez chmurki, ale bez skutku. ważne, że ciepło i nie pada :tak:
no ja urodzilam 2tyg przed terminem,wiec pakuj torbe.

Rwa kulswzowa tez to mialam:baffled:bolalo jak cholera!!!!
Paracetamol mi tez nie pomagal.

Misia fajne te lampki i pomysl z prezentem zareczynowym tez.
a co do chaty to masakra,ludzie przeciez chyba wiedzieli ze z malym dzieckiem sie wprowadzacie???

Barmanka ja nie korzystalam:dry:

Dziewczyny a nie wiecie czy mi sie cos nalezy po macierzynskim.
Konczy mi sie 15 sierpnia:-(jeszcze u szefa nie bylam bo nie mam czasu i jak tam jechac bo m ciaglke pracuje,dzis tez w pracy:baffled:na fuche pojechal.

Ciao Dziewczynki!!

Nie odzywalam sie troche. bo moj Alex postanowil znow zastrajkowac i odechcialo mu sie naszego pieknego dziennego planu i znow wrocilismy do czasow kiedy drzemka w ciagu dnia to cud! I musialo sie to akurat zdarzyc kiedy my w sobote sie wyprowadzamy i musze popakowac wszytsko!! Tak wiec korzystam z kazdej wolnej sekundy i wrzucam wszytsko jak leci do pudel i workow:-) Naszczescie nie jest tego tak duzo wic bedzie dobrze. Gorzej nedzie ze sprzataniem ale w sobote przyjezdzaja 'tesciowie' coby pomoc no to....dostana zadanie!:-D (straszna jestem...wiem:-D)
Anineczka- spotkalam wczoraj Monie i kazala przekazac pozdrowienia:-)
El@- kurcze wspolczuje boli...mam nadzieje, ze szybko przejdzie. Mnie w jednym miejscu tez jeszcze jakos tak boli. Wizualnie nic tam nie widze ale jakos tak pobolewa cos...nie wiem dlaczego tak dlugo...:baffled: ale nie chce mi sie isc do gina bo mam dosc bulenia 50 jurkow za kazda wizyte....juz i tak w tym tyg musialam wydac 100 e na dwie wizyty u gp....:baffled::sorry2:
Barmanka- niestety i ja nie pomoge bo nie korzystalam :-(
Magg- a ja nie widzialam w Argosie...:dry:.....sa tylko 3 rodzaje, takie jakby witrazowe ale sa drozsze nieco, no i cena jest za jedna, a nie dwie. Ale moze cos przeoczylam...:tak: Jakby nie bylo i tak cena jest ok. a ja jestem uzalezniona od zakupow on-line..hehehe...A oplaty na allegro owszem trzeba placic, ja tez ostatnio dostalam upomnienie ze wisze im 10 zl za umieszczenie fotek jak chcialam opchnac swoja suknie slubna. Zaplacilam karta kredytowa. :tak:
Jola- jestem niemalze pewna, ze twoje bole to rozciaganie macicy. Ja tez takie mialam co jakis czas w ciazy. Taki jakby bol przed-okresowy, bardzo nieprzyjemny, Pomaga nospa i magnez:-) (bezpieczne w ciazy)

Dobra lece dalej rzebic obiad i popakowac klamoty....Ciao babeczki:-)
Ach- znalazlam kolejne hodowle moich pieskow! A ma dzwonic i pytac kiedy sie spodziewaja nowych miotow. Boze..jaka ja jestem podekscytowana!!

Ach- jeszcze jedno! Chcialam zapytac. Czy na szczepienia Alexa ja bede jakos wolana przez Gp czy jak to wyglada? czy ja sama mam sie zglosic? Pierwsze ma byc jak bedzie mial 2 miechy chyba prawda? No i co? Mam czekac na jakies wezwanie?

Ach- jeszcze jedno! Chcialam zapytac. Czy na szczepienia Alexa ja bede jakos wolana przez Gp czy jak to wyglada? czy ja sama mam sie zglosic? Pierwsze ma byc jak bedzie mial 2 miechy chyba prawda? No i co? Mam czekac na jakies wezwanie?
Ja bym poszła do GP zapytać co i jak, i umówić się kiedy, bo do mnie list z zawiadomieniem o szczepieniu przyszedł ponad 2 tygodnie po terminie szczepienia:-p Przy kolejnym szczepieniu wzięłam go ze sobą, żeby sobie numer spisali i tyle. GP do których chodziłam mieli tak, że szczepienia były najpierw, przed wizytami, od 9 do 9-30 i 15-15:30, więc ja byłam bardzo zadowolona, bo wchodziłam i zaraz wychodziłam:-D Ja w tym tygodniu idę z Oliverem, dobrze że już teraz z głowy na pół roku:-p

Hej kobietki w nie najgorszy dzień.:-)ogólnie mam doła nie chce mi się nic ;-)siedzę w domu znajomi dzwonią a ja nie mam ochoty wyjść i z nikim się widzieć :tak:nie wiem co ze mną, nigdy taka nie byłam i zaczęłam popalać co od 1,5roku nie paliłam czyżby to jakaś depresja???:szok:niby wszystko ok mała super krostki jej zaszły synek ciągle zabiegany a M? musi mieć tą prace bo się pozabijamy w środę idzie na próbę mam nadzieje że go wybierze bo inaczej będzie żle:wściekła/y:Albo jakieś wakacje w Polsce z dziećmi , ale z kąt kasę brać do Poznania bilety drogie jak ch..lera :zawstydzona/y:po prostu dolina a może się upije nie pamiętam kiedy się upiłam może miałam 20lat:-DAle jak to pić jak takie słoneczko leży w wózku M może by dał rade ale jak to mama musi sama :tak:Pozdawiam P.S. misia ja jadę 17sier na szczepienia do Błach też wam proponowali lekarze jakąś dodatkowe płatne szczepienie na biegunki czy coś takiego za 90e co myślicie o tym?

Ostatnia edycja:
reklama
Emili- uszy do gory!! Nie wolno Ci sie tak zalamywac kochana!! No i napewno alko nie jest rozwiazaniem!:tak:;-) Mam nadzieje,ze odzyskasz szybko dobry humor i energie.
Co do szczepien to czy chodzi ci o rotawirusy? Ja bede na nie szczepic malego ale nie wiem kiedy to sie robi...
Dr.Blach to twoja gp teraz? Dostalas jakies zawiadomienie od niej o szczepieniach czy sama sie jakos zapisywalas? bo ja nie wiem jak to dziala...:baffled:

Do góry