reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

flipi gratulacje wkoncu sie doczekalas bardzo sie ciesze ze wszystkodobrze sie skonczylo:) sliczny bobas teraz tak jak ja bedziesz zajeta hii cyckanie 24h takze nawet nie mam czasu wejsc na bb ciagle cos do roboty:)
mOsimy sie kiedys spotkac
jesce raz olbrzymie gratulacje dalas rady i badz z siebie dumna:)

anieczka co tam slychac pracujesz czy nie jak twoj roczniak ojj chyba ja cie odwiedze bo ty do galaway chyba nie przyjedziesz a ja czekam i czekam:)

moj aniolek rosnie 1 kg pzytyl usmiecha sie juz kupy wali smierdzace i jest ciekawski super uczucie jak ciagnie cycka i patrze z ukosa namame:)

buzaki

reklama
a to dzisijsze hii 1 raz mu buciki ubralam:)
ale dzieci przynosza duzo radosci zaraz goscie przychodza bo mamy urodzinki w domu wiec bedzie impra:)

Kamila śliczny ten twój synus :-) co do spotkanka nie ma sprawy bardzo chetnie jakby co :-) małżon wlasnie mi dzisiaj marudził ze trzeba by sie gdzies wybrać, zeby tak jutro nie padało, marzy mi sie jakiś dłuuugi spacerek :eek:

Ania gratulacje pracki :-) i jak było? zadowolona?
my dzisiaj pierwszy raz wyszlismy z domku, odetchnełam powietrzem :-D w koncu :laugh2:

w załączniku pokaże wam jeszcze moje serduszko i zmykam bo to juz pora kapieli

Witam Irlandzkie Mamusie- Razem Z Meżem Po świetach Chcemy Wyjechac Do Irlandi - Tzn . Najpierw Maz- Mamy Tam Wielu Znajomych Jednak Nikogo Z Dziecmi(ja Mam 2 Synów - 2,5 I Rok), Dlatego Mam Prosbe , Czy Mozecie Mi Powiedzieć Jak U Was Wygladają Sprawy Zwiazane Z Dziecmi - Przedszkola , Zasiłki, Ubezpieczenie Itp. Czyli Wszystko Czego Takim Maluchom Trzeba
Z Góry Dziekuje :-)

Czy któraś z was wie coś o przerejsetrowywaniu samochodów sprowadzonych z Anglii?. Kupilismy z mezem auto na angielskich blachach, i teraz niebardzo wiemy gdzie sie z nim zglosic zeby przerejstrowac. Mieszkam w Galway i gdyby któraś z was cos wiedzial gdzie tu znajde miejsce w korym sie to robi to bylabym wdzieczna bo niestetynie mam sily na dlugie spacery z moim brzuszkiem, a musze to zalatwic sama bo maz dlugo pracuje...

Witam Irlandzkie Mamusie- Razem Z Meżem Po świetach Chcemy Wyjechac Do Irlandi - Tzn . Najpierw Maz- Mamy Tam Wielu Znajomych Jednak Nikogo Z Dziecmi(ja Mam 2 Synów - 2,5 I Rok), Dlatego Mam Prosbe , Czy Mozecie Mi Powiedzieć Jak U Was Wygladają Sprawy Zwiazane Z Dziecmi - Przedszkola , Zasiłki, Ubezpieczenie Itp. Czyli Wszystko Czego Takim Maluchom Trzeba
Z Góry Dziekuje :-)
Witaj honzi
A wiec...
Na dzieci przysluguja Ci zasilki:
Child benefit-150 euro miesiecznie na dziecko do 16 roku zycia chyba,ze sie uczy to do 19 lat.
Early Childcare Suplement-1000 euro rocznie na dziecko do 6 roku zycia.Platne co kwartal.
Zlobki czyli Creche lub przedszkola sa platne i dosc drogie.
Koszt na jedno dziecko to okolo 600-800 euro miesiecznie.
Godziny otwarcia 8-18.
Dzieci na czas pobytu w takiej placowce jest ubezpieczone i jesli podasz adres lekarza w razie w zawioza do niego.
Ubezpieczenia...hmmm...sluzba zdrowia jest platna nawet dla dzieci.
Za wizyte u lekarza rodzinnego zaplacisz okolo 50 euro. Chyba,ze ubezpieczysz je prywatnie w Health Care, Health Ireland & Health Insurance Quote from BUPA Ireland lub Health Insurance Ireland, Health Care & Information in Ireland | Health Ireland from Vhi Healthcare.
Jest jeszcze opcja ze maz dostanie Medical Card lub GP card,ale to dostaja ludzie z najmniejszymi zarobkami Health Service Executive GP Visit Cards

Cosik jeszcze? ;-)

Czy któraś z was wie coś o przerejsetrowywaniu samochodów sprowadzonych z Anglii?. Kupilismy z mezem auto na angielskich blachach, i teraz niebardzo wiemy gdzie sie z nim zglosic zeby przerejstrowac. Mieszkam w Galway i gdyby któraś z was cos wiedzial gdzie tu znajde miejsce w korym sie to robi to bylabym wdzieczna bo niestetynie mam sily na dlugie spacery z moim brzuszkiem, a musze to zalatwic sama bo maz dlugo pracuje...
aniya najlepiej sie dowiedz w Axa Insurance, tam powiedza Ci gdzie sie dostac.
Axa jest na Woodquay. Tak jakbys od katedry szla do Lidla,po prawej stronie. Nieopodal jest Mace-sklepik.
Ale mi sie wydaje,choc nie na 100% ,ze musisz isc do City Council.ale ciezko mi wytlumaczyc gdzie to jest.

dzieki Aniu :* Akurat sie juz dowiedzialm gdzie mam isc, ale najgorsze jest to ze musze zalatwic dzisiaj wszystko a sie tak koszmarnie czuje, jak dawno sie nie czulam, i zero taryfy ulgowej, bo niestety jestem teraz jedyna niepracujaca w domu:baffled: normalnie az mi sie chce plakac, jeszcze wroce to obiad dla osmiu osob musze szybko zrobic a pozniej ogarnac po nim caly bajzel, jak ja sobie poradze jak urodze to nie wiem.:no2:

reklama
Do góry