reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Nie plakac nie plakac.Zdasz, tylko sie nie stresuj bo stres nie pomaga.
Bedzie doobrze.Nie kazdy zdaje za pierwszym razem.

reklama
Nie plakac nie plakac.Zdasz, tylko sie nie stresuj bo stres nie pomaga.
Bedzie doobrze.Nie kazdy zdaje za pierwszym razem.
eheehee w sumie masz racje :tak: zestresowalam sie strasznie bo az mi sie rece trzesly jak odpowiadalam :szok:mialam 45 minut a wyszlam po 20 minutach w sumie moglam sie odstresowac i po malu ale wiadomo.....nastepnym razem bedzie lepiej bo juz wiem o co chodzi

Ostatnia edycja:
Julia ja tez sie wybieram na prawko bylam juz raz po angielsku i tez 6 bledow zrobilam na 5 dozwolonych a teraz pojde na to po polsku i mysle ze bedie pomyslnie hihihihi
Misia u mnie tez katarkow nie ma a malej wcale cieplo nie ubieram (jak irlandczycy tylko skarpetki ma na nozkach ) ;-)

a oto sukienusia napiszcie co sadzicie czy sie nada do chrztu bo jak nie to zawsze mozna nowa kupic a ta bede na inne okazje ubierac :tak::)

super date mam w aparacie ustawiona heheheh

Załączniki

• 100_7253.jpg
    100_7253.jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 32
  • 100_7254.jpg
    100_7254.jpg
    19,2 KB · Wyświetleń: 31
Julia ja tez sie wybieram na prawko bylam juz raz po angielsku i tez 6 bledow zrobilam na 5 dozwolonych a teraz pojde na to po polsku i mysle ze bedie pomyslnie hihihihi
Misia u mnie tez katarkow nie ma a malej wcale cieplo nie ubieram (jak irlandczycy tylko skarpetki ma na nozkach ) ;-)
hehe ja bylam po polsku ale coz trudno;-):-)w sobote pojde znow juz za drugim razem bedzie latwiej ..................moze sie tak nie bede stresowac

Julia glowa do góry - juz kumasz jak to jest wiec nastepnym razem dasz rade;-)

Justysia sukieneczka sliczna, moim skromnym zdaniem nadaje sie jak najbardziej...moj nikos mial jasny gajerek do chrztu...na szczescie czasy tych okropnych becikow z koronkami minely:-D

A u nas dzis male zaskoczenie z rana...otoz odwiedzil nas pan z socjala...w zasadzie to nie powiedzial po co przyszedl tylko zapytal m czy moze wejsc na chwile porozmawiac, no wiec ot taka luzna pogadanka o nas co robimy jak sie zyje i takie tam...ale wydaje mi sie ze wizyta ta miala na celu wywiad czy tu mieszkamy, kto ile osob ...w zwiazku z rent suplement chyba..heh zreszta teraz to beda sprawdzac chyba wszystko nawet czy tu przebywamy...widocznie telefony i listy juz nie wystarczaja...
A na jutro zapisalismy sie na szczepionke na rotawirusy:-);-)
pozdr

Hej, dziewczyny!
Ja wczoraj miałam dzień wycięty z życiorysu, cały przespałam, głowa mnie bołała, do tego mam straszny kaszel i katar :-(
M sie zajmował dziećmi, a ja nawet nie wiedziałam co się dzieje

Dziś już trochę lepiej, przyjechałam do rodziców, bo w domu można oszaleć, tak gorąco, ze szok, dzieciaki wrzeszczą, my z M się sprzeczamy, takze wolałam sie ewakuować
Niestety u nas w domu strasznie grzeje od dachu, w dzien nie da sie tam wytrzymac :dry: chyba jakis klimatyzator bedziemy musieli kupić, jeśli takie temperatury bedą sie utrzymywać...

Oczywiście babcia M kazała małej czapkę ubierać, bo wiatr wieje, w taki upał!!!! :szok:
Moja Emcia jeszcze nigdy w czapce nie była, bo ona nie cierpi czapek, raz jej chciałam ubrac to tak sie rozdarła, ze juz wiecej nie ubieram ;-)
Ela gratulacje, nacierpiałaś sie bidulko.
Co do pomocy babci, to ja uwazam, ze niech babcia pomga w gotowaniu, sprzątaniu, prasowaniu itp ale dzieckiem zajmujcie się same, bo musicie poznac waszego maluszka i ono tez musi poznac was :tak:
Miłego dnia pa

czesc dziewczyny:no:test oblany zrobilam 6 bledow na 5 dozwolonych...........kurcze ale chyba sie za bardzo zestresowalam i trchoche nie poszlo w sobote mam znow egzamin,,,,,,,,heeeee mam nadzieje ze juz bedzie lepiej a powiem wam ze uczylam sie z tych polskich testow z tego reinbow czy jak im tam i do dupy poniewaz inaczej sa przetlumaczone pytania i odpowiedzi a po za tym 2 pytan nie mialam wogole w moich testach...............do dupy z tym wszystkim i zaplacilam 99e a u nich w galway z polskim tlumaczem 37e jaki to sens placic wiecej.....:no:tylko plakac......................

Nie wiem czy to Cie pocieszy;-): ja zdawalam 5 razy.

Dziewczynki, u nas duzo sie dzieje ostatnio....Zwlekalam z pisaniem tu bo tak niedawno zaprzyjaznilam sie z Wami a tu finito.
Wracamy do Polski...Chcialo sie juz od dawna i cieszymy sie ale nagle sprawy w Polsce przyspieszyly sprawe.
Szkoda mi tylko tego, ze nie bede tu rodzic...bo planowalismy raczej po porodzie...no i WAS:-):-):-).
Nie mialam okazji zaprzyjaznic sie blizej z Wami ale tyle serdecznosci i normalnosci tu miedzy Wami....
Poki co bede tu jeszcze zagladac, przeciez jeszcze chwile ta Polko-Irlandka jestem:tak:
Mam prosbe czy moze mi ktos polecic firme przewozaca paczki stad do Polski-troche strach tak w ciemno.

reklama
Hej Dziewczyny,

Pytałam już na innym wątku, ale nie otrzymałam odpowiedzi, więc podpytam tutaj Was:-)
Czy do rejestracji narodzin dziecka wystarczy międzynarodowy odpis aktu małżeństwa???
My braliśmy ślub w zeszłym roku i poprosiliśmy o odpisy w języku angielskim.
Myślicie, że takie coś wystarczy czy trzeba tłumaczyć u przysięgłego ten oryginał???:baffled:

Do góry