reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
no to jestem tak jak obiecałam.:-p

Ostatnie dni u nas troszkę takie niepoukładane. Oskarek jakos nie może sie unormowac co do spania. Są dni że nie spałby wogóle, a potem jest dzień że spałby na okrągło:confused2::sorry:. Mam nadzieję że za jakiś czas sie unormuję i będę mogła poukładać dzień. Zależy mi na tym bo chciałabym dojść z ładem w domu i też chcę zacząć ćwiczyć żeby zrzucić oponkę:confused2:.

Zuzia zaczyna powoli wracać do normy jeżeli chodzi o zachowanie choć jest bardzo głośna. Nie wiem już czy zawsze taka była a ja tego nie zauważałam, czy zrobiła sie taka żeby zwrócić na siebię uwagę.:eek:

Ma już za sobą dwie wizyty u dentysty, za dwa tygodnie będzie ostatnia. Okazało się, że mimo rannego i wieczornego mycia ząbków zrobiły jej się 3 ubytki. Obydwie dolne 5 i jedna dolna czwórka. Jest bardzo dzielna, nie boi się
:tak:. Dentystka jest bardzo miła i zadowolona że Zuzia tak ładnie współpracuje. Nawet powiedziała że powinna nagrać ją na kamerce i pokazywać innym dzieciom jak trzeba zachowywać się u dentysty:-). Po każdej wizycie dostaje naklejkę "Dzielny pacjent" i zabaweczkę. Potem chodzi resztę dnia dumna że ma taką piękną naklejkę a pani dentystka wyrzuciła "robaki-próchniaki":-D:-D. Ach ta moja aparatka.:-D:-D

Dobra kochane, ja zmykam. Pozdrawiam Was wszystkie.

Asienko - Oskarek na OSKARA!!!!! Śliczny i jaki uśmiechnięty!!! A godziny spania unormuje sobie, moze to troszkę potrwać, ale w końcu się ustabilizuje.

To zycze malo problemow brzuszkowych. U nas pomoglo podawanie cieplej wody do picia przed sniadaniem i na noc- sposob od lekarza. Dziewczyny mam pytanie czy korzystalyscie z jakiegos przewoznika do przewozenia paczek do lu z Pl? A moze ktoras transportowala psa do IRL?

reklama
Witam wszystkich! Znalazłam niedawno Waszego bloga i myslę że jeśli ktoś mógłby mi pomóc to właśnie Wy.
Potrzebuje konkretnych informacji.
W Irlandii jestem od 10 miesięcy, pracuje 9 miesiąc na full time, w Polsce całe życie pracowałam,jestem po czterdziestce. Mój mąż i córka teraz są już ze mną. Bardzo byśmy chcieli mieć drugie dziecko, jeszcze w Polsce pięć lat temu byłam w ciąży ale była pozamaciczna i nic dobrego z tego nie wyszło. Dla mnie to już ostatni termin na dziecko. Żyjemy z mojej pensji mój mąż nie mówi dobrze po angielsku.Dostaje na razie zasiłek na szukanie pracy i chodzi na kursy językowe,
Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić co by było gdybym zaszła w ciąże. Czy w naszej obecnej sytuacji dostalibyśmy jakieś zasiłki z których moglibyśmy wyżyć we troje z córką póki ja znów po porodzie nie wróciłabym do pracy?
Aż boje się myśleć co by było gdyby znów była to ciąża pozamaciczna-czy ktoś ma podobne doświadczenia?
Proszę pomóżcie!

Do góry