reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hej

Co tu taka cisza ostatnio znowu zapanowała??

U nas dzień leci za dniem. Dopiero dzisiaj byłam z Oskarkiem na kontrolnej wizycie u GP bo w piątek przez tą okropną pogode przełożyłam wizytę. Wszystko jest ok, zdrowy, silny i waży już 5,16kg.

A to juz tak na jutro bo nie będę miała czasu zajrzeć:
Gliwa buziak dla Kordiana na 5 miesięcy
Asieńka_r buziaczek od cioci na 9 miesięcy.

reklama
Asieńko o to ładnie waży:), jest co ponosić:):):) Buziaczek dla niego

U nas dobrze, Gabrysi wyszły dwa kolejne ząbki:):):), mamy już 3:):):), poza tym raczkuje na całego, stoi przy czymś jak zawodowiec, od wczoraj nawet zaczyna się powolutku przesuwać, ale jeszcze się boi, poza tym wszędzie wejdzie, oczy dookoła głowy:):):) Ania łobuzuje, teraz ma tydzień wolnego w przedszkolu. W sobotę idzie do koleżanki na urodziny, a młodsza zostaje z tatą

Asienka_r no to jeszcze gratki za ząbki. Mam nadzieję że teraz nie będzie mamusi gryzła przy karmieniu.
Oskarek coraz wiecej się usmiecha I zaczyna pomalutku nawet gaworzyc. Jedynie niepokoi mnie jego buzia. Ma taka szorstką wysypke. GP nawet na to nie zerknela jak jej mowilam. Poobserwuje malego jeszcze, mam nadzieje że to nie skaza bialkowa a tylko jeszcze zmiany hormonalne po porodzie

Ostatnia edycja:
Czesc Mamusie
Wczoraj całodzienna wycieczka do Dublina I powrotem (oczywiscie do ulubionego Konsulatu). Nawet nie bylo tak zle jak sie obawialam.

Niunia- najlepiej w Letterkeny znam szpital, wiem gdzie jest biuro NDLS I gdzie sie zdaje testy na prawko. Polskie sklepy, Penis z Tesco, Dunnes (oba zreszta) no I cale centrum sklepow tam, gdzie next, argos, itd. Czyli to co najwazniejsze to wiem. Aaaa I jeszcze gdzie urzad stanu cywilnego tez wiem.

Hejka Dziewczynki.:-)
AsienkoM dziekuje bardzo;-)To Oskarek ladnie wazy,rosnie.
AsienkoR gratki dla Gabi:tak:
U Nas wszystko dobrze,Kordianek rosnie jak na drozdzach,taki z niego smieszek i silny chlopak.Pogoda teraz nawet jest,to wiec korzystamy i chodzimy na spacerki i plac zabaw z Igorkem obowiazkowo musi byc.Wczoraj bylam z kolezanka i dziecmi nad morzem,sprzety do cwiczen sa postawione.Wiec przy okazji mozna sobie po cwiczyc:-)Jutro jedziemy z Kordiankiem na kontrol do alergologa,ma lekka skaze.
Milego wieczorku.

Hej! :)
Ale tu spokojnie - dziewczyny macie FB? Teraz wiekszosc sie udziela tam na forum ;)

AsienkoM a ta szorstka buzia to cala, czy np tylko policzki? My bylismy z Ignasiem u lekarza, bo tez az na policzkach ma taka twardsza skore - nawilzac, nawilzac i jeszcze raz nawilzac.....

A tak poza tym, to mam na sprzedaz ksiazki, jakby ktora byla zainteresowana: 83joanna@gmail.com

Mam na sprzedaż książki, ceny poniżej, stan bardzo dobry, odbiór Dublin 11 – Finglas
1. Literatura w spódnicy – Jane Green ‘ Prosto z mostu’ (2€, miękka okładka)
8. Paullina Simons ‘Jeździec Miedziany’, ‘Tatiana i Aleksander’, ‘Ogród Letni’ (30€, komplet, miękka okładka)
9. The Irish Pregnancy Book, A Guide for Expectant Mothers (10€, miękka okładka)
10. Heidi Murkoff, Sharon Mazel ‘W oczekiwaniu na dziecko’ (8€, miękka okładka)
11. Kaz Cooke ‘Ciężarówką prez 9 miesięcy’ (8€, miękka okładka)

Zobacz załącznik 611318

Hej.
Po wizycie jestem zadowolona u alergologa.Wszystko jest w porzadeczku,skore ma b.ladna Kordianek.Dalej mam pielegnowac i smarowac Diprobase.Wiec mleczka nie trzeba zmieniac.Ale widac ze ten krem mu pomaga,nawet twarz ma juz inna.Pani przy okazji pomierzyla Kordianka calego i zwazyla,powiedzila ze zdrowy i fajny z niego chlopczyk.:tak:
AsienkoR a ile u Was postawili urzadzen do cwiczen,bo u Nas chyba z 6.
Milego wieczorku.

reklama
Do góry