reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Witam piątkowo :)

AsienkoR spokojnej podrozy!

Damada jak pojde wczesniej na macierzynski, to potem mniej czasu z dzieckiem.... w Polsce tak latwo daja L4, a tutaj niechetnie... ah, czas pokaze, moze znowu sie okaze, ze bede miala 13 stopni 'ciepla' i pojde na kolejne zwolnienie po paru dniach.

AsienkoM jak Zuzia dzisiaj? O matko, maja nerwy, zeby tak na ostatnia chwile!!! Ale w Polsce na paszport czeka sie te 4 tygodnie... myslisz, ze zdaza????

Nati juz po spacerze? ;)

Wichurka szczerze mówiąc to mnie nie interesuje czy zdąży czy nie. Oni zawsze wszystko na osatnia chwilę albo zawsze spóźnieni. przed ostatnimi wakacjami to odbierałam pierwszy paszport najmłodszego ich synka, na dodatek robiłam im odprawe online bo jakis problem mieli, a na koniec okazało sie, żę nie zdążą do nas przyjechac (oni mieszkaja w Athy, co Kildare) po ten paszport i ta odprawę i mielismy zawieść to do kuzynki na inne osiedle bo ona tez leciała tym samym lotem. :dry::dry::baffled::dry::dry:

Dobra zbieram się i zaraz wychodze bo jestem umówiona w biurze na 1

witam

AsieńkoM dobrze,że mają Ciebie ;-)
My też na gwałt wyrabialiśmy Antkowi paszport,ale on ma tylko miesięczy,zrobiony w tydzień.Co najlepsze,później doczytaliśmy,że między UK a Irl. wystarczy akt urodzenia :baffled:

nic mi się nie chcę...młody poszedł spać,a ja sobie chyba kolejną kawke strzelę :dry:

O mamo, Asienko, to trzeba miec nerwy!!! Ja bym tak nie mogla :D To nie dla mnie ;)

Anineczko mi sie tez nic nie chce ;) Męza własnie odprawiłam do pracy ;) Do 22 jestem sama, pewnie cos poczytam, zasne, objerze, znowu zasne.... ;) Dobrze, ze nic nie musze robic ;)

Witam się:-)
Podczytuję Was,ale nie mam weny ostatnio:dry:Dokładnie tak samo podle czułam się rok temu o tej porze,jakieś przesilenie wiosenne czy co?:baffled:Taka jakaś rozbita jestem jak garnek,bez humoru zupełnie:sorry2:
Ktoraś pytała o zumbę...Chodzę,chodzę i zakochałam się w tych lekcjach:-)
W zeszły weekend P był z Radkiem w Polsce na kilka dni a ja z Mattem słomianą wdową zostałam:-DOdpoczęłam sobie od garów,połaziłam po sklepach...W Polsce Radek był u dentysty i ząbki perełki,krzywią się mu trochę dwójki dolne bo trójki jeszcze nie wypadły i miejsca w buzi mało,ale póki co mamy ząbki palcami prostować:tak:P zabrał Radka też na badanie krwi,tak profilaktycznie i wszystko w w porządku:tak:Zrobiono mu morfologię i oznaczenie pierwiastków,wszystko w normie:tak:
Za to Mattowi ciągle dokucza wysypka:dry:Pisałam kiedyś,że miał lekko na policzkach,teraz się zaostrzyło.Ma całe policzki czerwone i trochę na udach,na wewnętrznej stronie:sorry2:Podejrzewam skórę atopową bo wyraźnie mu się to zaostrza po kąpieli i po spacerze w zimnie,jak było kilka dni cieplejszych to zanikało:sorry2:Smaruję mu to Emolium i Diprobase,ale na razie bez zmian:wściekła/y:Jutro mu kupię Oilatum do kąpieli i coś do natłuszczania ciałka i zobaczymy,no też go dopadło:angry:
Druga ciekawa wiadomość to,że ten wózek co go do naprawy oddaliśmy do Mamas&Papas z połamanym kółkiem i miał być zrobiony w 2 tygodnie zaginął:confused2::wściekła/y:7 tygodni już minęło i nie wiedzą w sklepie gdzie on jest,nosz kurna,my to mamy szczęście:angry:P dostał nr do Anglii i ma tam zadzwonić,zapytać gdzie on.Goowno mnie to obchodzi,jak go nie znajdą,ja mam paragon,że za naprawę zapłacono,niech mi dają drugi!!!:wściekła/y:Wózek mało używany,roku nie ma,czysty,nie zniszczony i wsiąkł:baffled:
Wczoraj był u nas landlord i wywaliliśmy mu listę ile rzeczy jest do zrobienia i przyjął to ze spokojem,ale powiedział,że potrzebuje paru dni:eek::confused2::-DNie robił nic przez 4 lata to się teraz tego trochę nazbierało:sorry2:Ciekawe ile z tego zrobi:confused:
Chodziliśmy oglądać chaty,ale tak mieszkania podrożały u nas,że szok:baffled:Nie stać nas po prostu na nic innego:sorry2:
Idę zaraz Młodego budzić i do szkoły po Radka,zaś Mateo będzie nie w sosie bo ma spanie ostatnio po 3-4 godziny a ja go muszę z wyra ściągać:-D

Dzien dobry

wichurka ja nie mialam problemu ze zwolnieniem w ciazy,jak bys poszla do dr Antepowicz to pewnie by Ci dala.

tichonek prostowanie palcami?dobrze ja to przeczytalam:-)

Milego dnia

Paszport odebrany, przy okazji długi spacerek zaliczony.

Tichonek
ja własnie jak byłam ostatnio u lekarki i pytałam sie o ten jej policzek. Mówiłam jej że mam własnie w domi diprobase, a ona powiedziała, że tego nie używać. Zapisała Zuzi krem Silcock's Base. Mozna tego też użyć jako mydło do kapieli. Dzisiaj dla spróbowania jak brałam prysznic to użyłam tego. No wiadomo nie pieni się ale fajnie natłuszcza i nawilża skóre
Wichurka pytałaś o Zuzie, juz prawie wszystko wróciło do normy.

reklama
Wichurkajuż po spacerku.Jakoś nie chciało mi sie za długo dzisiaj chodzić.Senna coś się zrobiłam.Odpoczywaj i spij bo już za niedługo zaczną się nieprzespane nocki;-)
AsienkaM1986 Super,że wszystko załatwione.Dzisiaj fajna pogoda na spacerek:tak:
Tichonek hej:happy2:

Do góry